Πώς θα ενισχύσουμε το φυσικό μας σύστημα αποτοξίνωσης;

Πώς θα ενισχύσουμε το φυσικό μας σύστημα αποτοξίνωσης;

Η λέξη «αποτοξίνωση» μας φέρνει στον νου διάσημες που αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, καμπάνιες με προϊόντα που υπόσχονται πολλά, εξειδικευμένους διατροφολόγους  και ινστιτούτα ομορφιάς; Από σήμερα, θα αναθεωρήσουμε, εστιάζοντας στο φυσικό μας σύστημα αποτοξίνωσης για να κάνουμε τη διαφορά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Απομακρύνοντας τα παραπλανητικά προφίλ της αποτοξίνωσης, μπορούμε πλέον να εστιάσουμε στα αληθινά δεδομένα. Η πραγματική αποτοξίνωση αφορά μια καθημερινή, φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού μας, η οποία είναι 100% φυσική, εγγενής στον πυρήνα του σώματός μας και απαραίτητη για τη βέλτιστη υγεία μας. Μια διαδικασία, ζωτικής σημασίας, δηλαδή.

Πώς λειτουργεί;

Το σώμα, με πολλαπλά όργανα και σύνθετες κυτταρικές οδούς, προβάλλει την απομάκρυνση των τοξινών ως μια φυσική διαδικασία. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται μεταβολική αποτοξίνωση. Θεωρείται κάπως περίπλοκη, αλλά ενεργοποιείται όλη ημέρα – κάθε ημέρα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Μέσα από έναν αριθμό οργάνων, όπως συκώτι, νεφρά, δέρμα κ.ά. και φυσιολογικά συστήματα, όπως αναπνευστικό, λεμφικό, πεπτικό, το σώμα εργάζεται πυρετωδώς για να αποβάλει τις τοξίνες και τα υποπροϊόντα που συσσωρεύονται καθημερινά.

Είτε τα σημάδια της αποτοξίνωσης είναι προφανή σε εμάς είτε όχι – μέσω των ούρων, των κοπράνων, την εφίδρωση και την εκπνοή, γνωστή και ως εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων, ο στόχος είναι κοινός: Εξισορρόπηση, καθαρισμός και αποβολή ανεπιθύμητων ενώσεων από το σώμα μας!

Χρειαζόμαστε έξτρα βοήθεια;

©Unsplash
©Unsplash

Τα ανθρώπινα σώματα διαθέτουν σοφία! Μέσα από την πολυπλοκότητα και την αποτελεσματικότητα των οδών αποτοξίνωσης που διαθέτουμε, το σώμα μας γνωρίζει τι χρειάζεται και τι όχι, καθώς και πώς να αποβάλλει τις τοξίνες πριν δημιουργήσουν οξειδώσεις!

Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που υποστηρίζουν ή μπλοκάρουν τις οδούς αποτοξίνωσης, μέσα από όλη αυτήν τη φυσιολογική διαδικασία.

Όσο πιο τοξικό γίνεται το περιβάλλον μας, τόσο η σύνδεση μεταξύ των περιβαλλοντικών τοξινών και αυτών του σώματός μας, συνεχίζει να επεκτείνεται. Οπότε, δικαιολογημένα η διασφάλιση μιας επαρκούς αποτοξίνωσης είναι απαραίτητη.

Πέρα λοιπόν, από το καθημερινό φιλτράρισμα του σώματός μας για την απομάκρυνση των τοξινών, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια σειρά νέων συνηθειών που θα υποστηρίξουν τη φυσική αυτή διαδικασία.

Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης;

Όπως αναφέραμε ήδη, η αποτοξίνωση πραγματοποιείται σε διάφορα επίπεδα σε όλο μας το σώμα ανά πάσα στιγμή, επομένως η προώθηση της υγιούς αποτοξίνωσης απαιτεί μια ολιστική, πολύπλευρη προσέγγιση.

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να διασφαλίσουμε τη σωστή και τακτική αποβολή, υποστηρίζοντας τη λειτουργία του εντέρου, τις εκκρίσεις των ιδρωτοποιών αδένων και τη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης, ώστε να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συνήθειες που γνωρίζουμε πως ενισχύουν την υγεία μας, όπως η άσκηση, το να πίνουμε αρκετό, καθαρό νερό και ο καλός ύπνος προωθούν επίσης, τη βέλτιστη αποτοξίνωση!

Η σημασία της διατροφής στην αποτοξίνωση

Δείτε Επίσης
Φτιάξτε τα πιο «ζεστά» μαξιλαράκια χρησιμοποιώντας παλιά πουλόβερ!

Και η διατροφή παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην προώθηση της αποτελεσματικής αποτοξίνωσης. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το συκώτι θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά όργανα αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

Οι οδοί αποτοξίνωσης στα ηπατικά κύτταρα για να λειτουργήσουν, όμως, χρειάζονται επαρκείς ποσότητες βιταμινών, μετάλλων, καθώς και φυσικών αντιοξειδωτικών ενώσεων.

Οι οδοί αποτοξίνωσης δεν αποτελούν μόνο σημαντικά σημεία για την προστασία μας από περιβαλλοντικούς και στρεσογόνους παράγοντες και τοξίνες, αλλά μας βοηθούν ώστε να επιτύχουμε την ιδανική ισορροπία μεταξύ αντιοξειδωτικών και οξειδωτικών στοιχείων, σε καθημερινή βάση, γνωστή και ως οξειδοαναγωγική ισορροπία για το σώμα μας.

Για να το πετύχουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αντιοξειδωτικές τροφές σε ικανή ποσότητα ή συμπληρώματα διατροφής. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά στοιχεία κάθε ημέρα, θα ενισχύσουμε την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και κατά συνέπεια, την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, προσφέροντας θετικά οφέλη σε όλο μας το σώμα, τελικά!

Συμπέρασμα

Οι ζωτικές οδοί αποτοξίνωσης λειτουργούν ενεργά 24 ώρες το 24ωρο για την εξάλειψη των τοξινών, οπότε το να αναρωτηθούμε “πότε και πόσο συχνά”, δεν έχει νόημα καθώς θα υποστηρίξουμε τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός μας σε καθημερινή βάση!

Η κατανάλωση νερού, το πράσινο τσάι, το αφέψημα από γαϊδουράγκαθο, το τζίντζερ, η κράμβη, οι λαχανίδες, οι πικραλίδες (ταραξάκο), το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, οι αγκινάρες, τα φύκια, το μπρόκολο, το λεμονόχορτο, τα παντζάρια, το κάρδαμο, ο κουρκουμάς, το σκόρδο και ο βασιλικός, αποτελούν ικανά αντιοξειδωτικά στοιχεία που θα πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας.

Ας υπογραμμίσουμε πως η αποτοξίνωση είναι μια ολοήμερη, καθημερινή διαδικασία! Δεν αφορά και δεν απευθύνεται σε «μερικές φορές», αφού το σώμα μας αξίζει την υποστήριξη που χρειάζεται όταν τη χρειάζεται, δεν συμφωνείτε;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.