Με αυτό το κόλπο η τοστιέρα σας δεν θα λερώνεται ποτέ!

Με αυτό το κόλπο η τοστιέρα σας δεν θα λερώνεται ποτέ!

Και ποιος δεν αγαπά ένα τοστάκι; Είναι γρήγορο, εύκολο, νόστιμο και χορταστικό. Αλλά όσο γρήγορα φτιάχνεται και… καταναλώνεται… άλλο τόσο αφήνει τον μπελά του καθαρισμού της τοστιέρας. Δοκιμάστε ένα κόλπο για να μην λερώνεται η τοστιέρα σας ποτέ!

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για τοστ αλλά το κλασικό αποτελείται από τυρί και γαλοπούλα ή ζαμπόν, συχνά με την προσθήκη ντομάτας ή ένα άλειμμα από βούτυρο ή μαγιονέζα. Σωστά;

Το κακό με το τυρί είναι πως πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος χύνεται έξω από το ψωμί και κολλάει πάνω στις πλάκες της τοστιέρας. Ενώ και το βούτυρο αφήνει τα «σημάδι» του.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρίβετε και να καθαρίζετε τις πλάκες και μερικές φορές και τα πλαϊνά της τοστιέρας. Και αυτό δεν μας αρέσει!

Δείτε Επίσης
Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μέλι και σιρόπι

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο με το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να λερωθεί από τυρί η τοστιέρα σας και αυτό το κόλπο το γνωρίζουν όλες οι παλιές καλές και «σοφές» νοικοκυρές από τη μακρά εμπειρία τους.

Πάρτε δύο κομμάτια λαδόκολλας ή αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα πάνω και κάτω στην τοστιέρα σας. Έτσι θα ψήσετε το τοστ σας και ό,τι άλλο θέλετε (μπορείτε ακόμα και να ζεστάνετε πίτσα) διατηρώντας πεντακάθαρη την τοστιέρα σας. Και τέλος τα βάσανα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.