Μικρό μπάνιο; Ιδέες και λύσεις που το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο!

Μικρό μπάνιο; Ιδέες και λύσεις που το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο!

Πολύ συχνά οι αρχιτέκτονες για να κερδίσουν τετραγωνικά στα υπνοδωμάτια ή στο καθιστικό κάνουν τον χώρο του μπάνιου πραγματικά, ελάχιστο! Ακόμα, όμως, και εάν χωρά αποκλειστικά και μόνο ένα άτομο, με δυο-τρεις έξυπνες ιδέες μπορεί να «ανοίξει» ο χώρος. Ναι μεν μικρό λοιπόν, αλλά όχι και ασφυκτικό!

από την Άντζελα Μολφέτα

Ανοιχτόχρωμες επιλογές

Είναι γνωστό πως τα σκούρα χρώματα έχουν την ιδιότητα να μικραίνουν τους χώρους. Σε ένα μικρό μπάνιο λοιπόν, το κυριότερο που έχουμε να κάνουμε για να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να επιλέξουμε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση στα πλακάκια.

Το λευκό θεωρείται η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορούμε να διαλέξουμε και υπόλευκους τόνους, γήινες ή παλ αποχρώσεις. Ένας ελαφρά σκουρότερος τόνος στους αρμούς, όμως, μπορεί να είναι η μοντέρνα έκπληξη!

Η σημασία της κουρτίνας μπάνιου

Εάν το μπάνιο μας δεν διαθέτει καμπίνα ντους ή διαχωριστικό με γυαλί, τότε μια κουρτίνα μπάνιου είναι απαραίτητη. Επιλέγοντας μία λευκή απόχρωση και δίνοντας περισσότερη έμφαση στην υφή, το μπάνιο θα δείχνει μεγαλύτερο.

Τόσο τα αδιαβροχοποιημένα υφάσματα, όσο και οι πλαστικοποιημένες υφές αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή. Μπορούμε να αποφύγουμε το λευκό, επιλέγοντας και πάλι μια εξαιρετικά ανοιχτόχρωμη απόχρωση, σαν μια γλυκιά αχτίδα φωτός!

Έξτρα φωτισμός

Συχνά, ο χώρος του μπάνιου μπορεί να είναι εσωτερικός ή με μικρό παράθυρο, οπότε και δεν φωτίζεται απλόχερα από το ηλιακό φως. Η καλύτερη κίνηση για να… επεκτείνουμε τα τετραγωνικά του είναι να «ντύσουμε» τον χώρο με άφθονο φως.

Δείτε Επίσης
Τα φυτά στο μπάνιο επανέρχονται ως τάση για την εσωτερική διακόσμηση, αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα

Με μια τέτοια κίνηση θα εξασφαλίσουμε και μεγαλύτερη ευκολία όσον αφορά τις προσωπικές μας φροντίδες, αλλά και σημαντική βοήθεια σε ό,τι αφορά τον  καθαρισμό. Μπορούμε να τοποθετήσουμε μια σειρά σποτάκια, δυο-τρεις προβολείς ή ακόμα και έναν πολυέλαιο αντίκα που θα προσδώσει και στιλ!

Αντανακλάσεις

Οπωσδήποτε στο μπάνιο ένας καθρέφτης πάνω από το λαβομάνο είναι απαραίτητος. Σε έναν ιδιαίτερα μικρό χώρο, όμως, η επιλογή ενός μεγάλου καθρέφτη προσφέρει έξτρα τετραγωνικά στο μάτι, λόγω της αντανάκλασης!

Μια απλή λύση είναι να παραγγείλουμε έναν στρογγυλό καθρέφτη με διάμετρο 80-100εκ.

Μία ακόμα πρόταση είναι να προμηθευτούμε μια ορθογώνια κορνίζα με διαστάσεις γύρω στα 80×120εκ., να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό της έναν καθρέφτη και να την κρεμάσουμε οριζόντια ή κάθετα. Ενώ κι ένας μεγάλος καθρέφτης-αντίκα μπορεί, επίσης, να κάνει τη διαφορά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.