Φυτά στο μπάνιο: Ολική επαναφορά!

Τα φυτά στο μπάνιο επανέρχονται ως τάση για την εσωτερική διακόσμηση, αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα
Τα φυτά στο μπάνιο επανέρχονται ως τάση για την εσωτερική διακόσμηση, αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα
Οι ορχιδέες είναι μία υπέροχη επιλογή. Τα όμορφα άνθη τους δημιουργούν ένα αρμονικό σκηνικό στο μπάνιο σας
Μπορείτε να βάλετε φυτά σε διαφορετικές γωνιές, δημιουργώντας ένα τροπικό στιλ // Το περβάζι του παραθύρου είναι ιδανικό σημείο
Τοποθετήστε φυτά στην μπανιέρα σας ανάλογα με τον χώρο που διαθέτει // Βάλτε μία όμορφη γλάστρα σε ένα σκαμνάκι ή τραπεζάκι +6
Προβολή Φωτογραφιών
Τα φυτά στο μπάνιο επανέρχονται ως τάση για την εσωτερική διακόσμηση, αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα

Τα φυτά ήταν ο κανόνας στα μπάνια κατά τη δεκαετία του ΄80 και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι γίνεται η επόμενη μεγάλη τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Και γιατί όχι; Άλλωστε οι συνθήκες στον συγκεκριμένο χώρο είναι ιδανικές για πολλά είδη φυτών.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είστε αυτό που λέμε «δολοφόνοι» φυτών; Δεν καταφέρνετε να τα διασώσετε στην κουζίνα ή στο σαλόνι σας; Δοκιμάστε στο μπάνιο, που ίσως να αποδειχτεί τόπος… διάσωσής τους!

Η συχνά διάφορη διακόσμηση στο μπάνιο, μπορεί να πάρει μία πιο ενδιαφέρουσα χροιά με ένα ωραίο γλαστράκι και ένα φυτό που θα διακοσμήσει διάφορα σημεία του χώρου. Άλλωστε, τα πλακάκι, το νερό σε… εύκολη πρόσβαση και η υγρασία μπορούν να αποδειχτούν ο τέλειος  συνδυασμός για τα φυτά.

Ορισμένα φυτά αγαπούν μια ζεστή, την υγρή ατμόσφαιρα και θα… απολαύσουν τον χώρο του μπάνιου σας. Είτε πρόκειται για ορχιδέα είτε για μία φτέρη, το έπιπλο του μπάνιου, η εταζέρα ή το περβάζι του παραθύρου είναι ωραία σημεία για λίγο πράσινο. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιλέξετε φυτό που αγαπά την ξηρασία και σύντομα θα εγκαταλείψει τη μάχη με την υγρασία και απλά θα πεθάνει!

Επιλέξτε το κατάλληλο φυτό: ορχιδέες, μπαμπού, αλόη και παχύφυτα

Θαυμάσιες επιλογές για το μπάνιο είναι η αλόη, η φτέρη, το μπαμπού, ο πόθος, το αγλαόνημα, το χλωρόφυτο και γενικά όλα τα παχύφυτα.

  • Αλόη: Η αλόη που θεωρείται αρκετά διαφορετικότερη από τα υπόλοιπα παχύφυτα, με άνεση προσαρμόζεται στο περιβάλλον του μπάνιου και ιδιαιτέρως η aloe vera που είναι εξαιρετική επιλογή και λόγω του πολύ περιορισμένου της όγκου.
  • Τέλεια και για το σχήμα και το στιλ τους είναι τα μπαμπού, οι ψηλοί και καταπράσινοι αυτοί θάμνοι λατρεύουν το νερό και την υγρασία. Το πλεονέκτημα του μπαμπού σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά είναι η πολύ γρήγορη ανάπτυξη του μετά το κλάδεμα και η παράλληλη αύξηση του όγκου του.
  • Αντίστοιχης προσαρμοστικότητας είναι και τα παχύφυτα όλων των ειδών, καθώς τρελαίνονται για επιφανειακή υγρασία και περιορισμένο φωτισμό, ενώ δεν χρειάζονται μεγάλες γλάστρες δυσκίνητες και δυσλειτουργικές για να επιβιώσουν.

Αλλά κι αν θέλετε φυτά με λουλούδια, στραφείτε στην αφρικανική βιολέτα, τη βρομέλια και φυσικά τις ορχιδέες. Οι ξεχωριστές ποικιλίες της ορχιδέας, phalaenopsis, vanda, cattleya, brassia, cambria έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα με υψηλά ποσοστά υγρασίας και λιγότερο φωτισμό, παράγοντας πολύχρωμα εντυπωσιακά άνθη που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί να μην απολαμβάνετε καθημερινά την πολυτέλεια ενός τροπικού πολύχρωμου παράδεισου με ολάνθιστες ορχιδέες στο λουτρό σας;

Τα σύγχρονα σπίτια σίγουρα δεν έχουν τους τεράστιους χώρους εσωτερικά που διέθεταν τα παλιότερα κτίσματα, ούτε παρέχουν άπειρες δυνατότητες διακόσμησης, ειδικά τα διαμερισματα των πολυκατοικιών, όπου όλα είναι περιορισμένα και αυστηρά οριοθετημένα.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι για να διακοσμήσει κανείς κάποιο σημείο του σπιτιού του ακόμα και αν αυτό είναι αρκετά δυσπρόσιτο και δυσλειτουργικό. Ο χώρος του μπάνιου είναι ένα τέτοιο δύσκολο σημείο με συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανάγκες, για αυτό ο ιδανικότερος τρόπος καλαισθησίας είναι τα υδρόφιλα φυτά.

Ορχιδέες, μπαμπού και παχύφυτα είναι η μυστκή συνταγή για ένα όμορφο και δροσερό ανανεωμένο λουτρό, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό φυσικό θέαμα αλλά απορροφώντας παράλληλα και τις πλεονάζουσες ποσότητες υγρασίας της ατμόσφαιρας. του διαμερίσματος του…

Είναι από τα μοναδικά είδη που ενώ δεν παγώνει, δύναται να επιβιώσει και σε οριοθετημένο χώρο με μόνο σύμπτωμα το πρόσκαιρο κιτρίνισμα των φύλλων και την αραιή φυλλόπτωση. Βέβαια απαραίτητη σε κάθε περίπτωση είναι και η συχνή και συνεπής σε δοσολογία λίπανση, καθώς ο πυκνός αλλά κατά τα άλλα φτώχος σε θρεπτικά συστατικά αέρας του λουτρού δεν φτάνει για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των φυτών  αυτών, ειδικά εκείνων που η ηλικία τους είναι τέτοια που απαιτεί περισσότερη φροντίδα.

Ιδέες για να στολίσετε το μπάνιο σας με φυτά

Τα περισσότερα σπίτια σίγουρα δεν έχουν τους τεράστιους χώρους ούτε παρέχουν άπειρες δυνατότητες στο μπάνιο. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι για να το διακοσμήσει κανείς, ακόμα και αν αυτό είναι αρκετά δυσπρόσιτο και δυσλειτουργικό.

– Τα υδρόφιλα φυτά αναπτύσσονται υπέροχα σε ρηχά δοχεία με διακοσμητικές λεπτομέρειες, προσφέροντας στον χώρο χρώμα και δημιουργικότητα!

– Τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε ένα σκαμνί, δίπλα στην μπανιέρα ή στο λαβομάνο.

Δείτε Επίσης
Επιλέξτε μία πολύ καλλιτεχνική φωτογραφία του δικού σας αγαπημένου ηθοποιού και δώστε σε ένα κατά τα λοιπά, ουδέτερο ή άχρωμο δωμάτιο μια εντυπωσιακή εμφάνιση

– Αν ο χώρος είναι μικρός, χρησιμοποιήστε μικρά γλαστράκια και χαμηλά φυτά ή μία λεπτεπίλεπτη ορχιδέα.

– Τοποθετήστε τα φυτά σας κατά μήκος του παραθύρου αν έχει εσωτερικό περβάζι, ή αν υπάρχει χώρος τοποθετήστε εκεί ένα ραφάκι.

– Φτιάξτε ένα ράφι κατά μήκος της μπανιέρας και στολίστε με φυτά και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

– Η εταζέρα του νιπτήρα ή γύρω από την μπανιέρα.

– Αν έχετε χώρο, μία ωραία ιδέα είναι να αγοράσετε μία σκαλιέρα και να τη γεμίσετε με γλαστράκια.

– Κρεμαστά φυτά πάνω από την μπανιέρα ή την ντουσιέρα ή σε μία «τυφλή» γωνία του χώρου.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.