Τάση: Μπλε στο μπάνιο

Τάση: Μπλε στο μπάνιο

Τα έντονα και φωτεινά χρώματα κυριαρχούν τις τελευταίες σεζόν σε όλους τους τομείς, από τη μόδα μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στον χώρο του interior design είναι αδιαμφησβήτητα το μπλε. Επιλέξετε ξεχωριστούς τρόπους ειδικά για το μπάνιο σας, και είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθείτε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είναι το χρώμα του καθαρού ουρανού και της βαθιάς θάλασσας, γεγονός που μας έχει κάνει να το συνδυάσουμε με τη γαλήνη, την ηρεμία και τη χαρά. Όλα όσα επιθυμούμε για την καθημερινότητά μας. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να το εντάξετε στο μπάνιο σας, χαρίζοντάς του μία πνοή ανανέωσης.

Το μπλε στο μπάνιο είναι ξανά στη μόδα!

Κι όμως, το μπλε δεν θεωρείται πλέον παρωχημένο χρώμα για τις επιφάνειες του μπάνιου! Εάν ανατρέξετε σε φωτογραφίες παλιών μπάνιων ή εάν κάνετε μια «έφοδο» σε κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, θα διαπιστώσετε πόσο in ήταν για εκείνη την εποχή οι αποχρώσεις του μπλε σε πλακάκια και είδη υγιεινής.

Ενώ όσο περνούν τα χρόνια και οι τάσεις ανατρέπονται φέρνοντας όλο και πιο μινιμαλιστικές ιδέες και λύσεις, τον τελευταίο καιρό έρχονται και πάλι στην επιφάνεια τα pop κομμάτια που εύκολα μεταμορφώνουν τα ελάχιστα τετραγωνικά αυτού του χρηστικού χώρου του σπιτιού.

Έχοντας μια τεράστια ποικιλία σε ιδέες μπορείτε να διαρρυθμίσετε ολόκληρο τον χώρο επιλέγοντας μια σειρά από πλακάκια που εύκολα μπορούν να συνδυαστούν κλασικά με λευκές αποχρώσεις, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως διαχρονικό.

Είναι απόλυτα λογικό, όμως, το να μην επιθυμείτε ή να μην μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια τόσο μεγάλη αλλαγή που αναγκαστικά θα σας στοιχίσει αρκετά χρήματα.

Εάν θέλετε να στραφείτε σε οικονομικές λύσεις που θα υπάρχουν προσωρινά στο μπάνιο σας και θα μπορείτε εύκολα να αποσύρετε όταν αλλάξει και πάλι η μόδα, θα σας προτείναμε να διαλέξετε μια κουρτίνα που θα είναι απόλυτα πρακτική και, ταυτόχρονα, στην πιο ενημερωμένη απόχρωση αυτής της περιόδου.

Αντίστοιχα, μπορείτε να προσθέσετε στις κενές γωνίες διακοσμητικά κομμάτια, όπως κασπό για να βάλετε τα αγαπημένα σας λουλούδια που θα δώσουν περισσότερη ατμόσφαιρα, αλλά και κεραμικά αντικείμενα σε μπλε ή γαλάζιες αποχρώσεις για τα απαραίτητα του μπάνιου σας ή πάλι διαλέξτε τις ανάλογες πετσέτες και χαλάκι για τον χώρο.

Δείτε Επίσης
Μικρό μπάνιο; Ιδέες και λύσεις που το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο!

Έξτρα λαμπερή ιδέα!

Όπως ήδη γνωρίζετε, η παλέτα των μπλε ταιριάζει τέλεια με το χρυσό! Στην περίπτωση του μπάνιου σας, η καλύτερη ιδέα είναι να εντάξετε στη διακόσμηση των τοίχων έναν ή περισσότερους χρυσούς καθρέφτες, στο σχήμα και το στιλ που σας ταιριάζει για να δώσετε στη στιγμή πολυτελή χαρακτήρα.

Άλλωστε, οι καθρέφτες σε έναν τόσο μικρό χώρο όπως το μπάνιο σας, θα εξασφαλίσουν αμέσως την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερο, ενώ θα έχουν και πρακτικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρυσό τόσο στις βρύσες όσο και στα φωτιστικά σας για έξτρα λάμψη και γκλάμουρ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.