Πετάξτε, χαρίστε, απαλλαγείτε…

Πετάξτε, χαρίστε, απαλλαγείτε

Άνοιξη! Η καλύτερη στιγμή για αναδιοργάνωση. Ακολουθώντας μερικές εύκολες και έξυπνες λύσεις για τη φροντίδα του σπιτιού, θα βάλετε τα πάντα σε τάξη και θα απολαύσετε τον αέρα της ανανέωσης.

Από την Άντζελα Μολφέτα

  • Σας αρέσει πραγματικά το καρό μπλουζάκι, το ταγιέρ της μαμάς σας ή το μάλλινο πουλόβερ που αποκτήσατε προ δεκαετίας; Εάν είναι να τα εξαερίζετε κάθε σεζόν με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τα φορέσετε, αλλά μέχρι σήμερα απλά καταλαμβάνουν χώρο στην ντουλάπα σας, πάρτε το απόφαση και απλά χαρίστε τα!

  • Η αγαπημένη μαρινιέρα του συντρόφου σας έχει δεχθεί την άδικη επίθεση του σκόρου και το κοστούμι που φόρεσε ως κουμπάρος είναι πλέον αδύνατον να κουμπώσει πάνω του; Τη μαρινιέρα μπορείτε να την κόψετε, δημιουργώντας μικρά σακουλάκια με λεβάντα για να αρωματίσετε τα συρτάρια σας. Όσο για το κοστούμι; Δώστε το σε κάποιον που του ταιριάζει και κερδίστε χώρο.
  • Το προπέρσινο μπουφάν του γιου σας και τα σκαρπίνια της κόρης σας από την ηλικία των 4 ετών, είναι βέβαιο που δεν θα ξαναφορεθούν. Και οπωσδήποτε, τα παιδικά παιχνίδια που μένουν αχρησιμοποίητα  στα ράφια της βιβλιοθήκης σάς αγχώνουν μόνο και μόνο για να τα ξεσκονίζετε. Κάντε λοιπόν γενική εκκαθάριση και χαρίστε τα στην ενορία της εκκλησίας σας ή σε κάποια βρεφοκομεία. Θα δώσετε χαρά στα παιδάκια που ζουν περιορισμένα!

  • Το πλαστικό ως υλικό με το πέρασμα του χρόνου χάνει τη χρωματική του ομοιογένεια ή αποκτά «ανάγλυφη» υφή, εξαιτίας ατυχών συναντήσεων με αιχμηρά αντικείμενα. Εάν έχετε λοιπόν, πλήθος από πλαστικά πιατάκια, μπολάκια, ποτηράκια, κ.λπ., αποκλείεται να τα μακιγιάρετε – οπότε πετάξτε τα! 

Δείτε Επίσης
6 συμβουλές για τέλειο ανοιξιάτικο καθάρισμα

  • Οι στοίβες των εφημερίδων και περιοδικών δημιουργούν σύγχυση τόσο σε σας όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια ή ακόμα και στους καλεσμένους σας. Ξεκαθαρίστε ποια άρθρα χρειάζεστε και ταξινομήστε τα σε φακέλους ή box.

Σκεφθείτε επίσης, ότι μια τέτοια οργάνωση θα σας βοηθήσει να βρίσκετε ανά πάσα στιγμή αυτό που αναζητάτε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.