Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας οικολογικά

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας οικολογικά

Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας. Διατηρώντας και την καλή υγεία της οικογένειάς σας και του περιβάλλοντος…

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Με τον καιρό, ένα ψυγείο μπορεί να αποκτήσει δυσάρεστες οσμές. Όχι μόνο αυτό, αλλά η άσχημη μυρωδιά μπορεί να παραμείνει ακόμα και αφού αφαιρέσετε χαλασμένα τρόφιμα ή τρόφιμα με έντονες μυρωδιές. Έτσι, για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά και να αποκτήσετε ξανά μια καθαρή συσκευή, υπάρχουν μερικές φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

  • Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα, τα ποτά και οτιδήποτε άλλο, ώστε να έχετε πρόσβαση σε κάθε επιφάνεια του ψυγείου σας
  • Αποσυνδέστε το ψυγείο σας πριν αρχίσετε να το καθαρίζετε και να το απολυμαίνετε. Αφήστε το να ξεπαγώσει και να απελευθερωθεί τυχόν συσσωρευμένος πάγος.
  • Μην χρησιμοποιείτε χλώριο ή σκληρά χημικά για να καθαρίσετε το ψυγείο σας. Είναι δύσκολο να εξαλειφθούν και μπορεί να μολύνουν τα τρόφιμά σας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λοιμώξεις ή άλλες δυσάρεστες καταστάσεις υγείας.
  • Τέλος, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας, θα πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς πριν αποθηκεύσετε ξανά τα τρόφιμα σε αυτό. Τα τρόφιμα που αποθηκεύετε, μαζί με τα δοχεία, πρέπει να καθαρίζονται καλά πριν τα επιστρέψετε στο ψυγείο.

Οικολογικοί τρόποι-συνταγές

Μαγειρική σόδα: Πάντα χρήσιμη

Η μαγειρική σόδα δημιουργεί ένα «επιθετικό περιβάλλον» για τους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για τη βρωμιά και τις άσχημες οσμές.

Κάθε φορά που καθαρίζετε ένα ψυγείο, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που κάνουν τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και επομένως ευκολότερη.

Η μαγειρική σόδα είναι μια από τις καλύτερες φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και είναι επίσης φθηνή. Επιπλέον, οι απολυμαντικές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τυχόν ίχνη τροφής και άλλους συσσωρευμένους λεκέδες και διαρροές.

Τι κάνετε: Ανακατέψτε 2 κ.σ. μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες λεμόνι σε μισό λίτρο ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε το ψυγείο μέσα και έξω. Στη συνέχεια, αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά. Απομακρύνουμε με στεγνό πανί.

Αλμυρό Νερό

Μία από τις πιο ιδανικές φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για να καθαρίσετε το ψυγείο σας είναι ένα απλό μείγμα που γίνεται με μια χούφτα αλάτι αραιωμένο σε 3 λίτρα ζεστό νερό.

Τι κάνετε: Απλώς βουτήξτε το σφουγγάρι σας σε αυτό το μείγμα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του ψυγείου. Θα δείτε πόσο εύκολα θα απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά.

Ξίδι, ένας εκπληκτικός αντιβακτηριακός παράγοντας

Το ξίδι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για να καθαρίσετε οτιδήποτε. Αυτός ο υπέροχος αντιβακτηριακός παράγοντας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά απολυμαντικά, επομένως είναι ιδιαίτερα καλό για τον καθαρισμό ακόμη και των πιο μολυσμένων περιοχών.

Τι κάνετε: Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι σε ένα φλιτζάνι νερό. Καθαρίστε με ένα σφουγγάρι το εσωτερικό του ψυγείου σας. Αφήστε το για 5 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το και στεγνώστε.

Σημείωση: Ένα μπουκάλι σπρέι θα κάνει αυτήν την εργασία ακόμα πιο εύκολη.

Δείτε Επίσης
Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη μυρωδιά των αθλητικών παπουτσιών, φυσικά!

Με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος για να καθαρίσετε ένα ψυγείο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τι κάνετε:  Αναμείξτε 4 κ.σ. ελαιόλαδο αναμεμειγμένες με 3 κ.σ. χυμό λεμονιού είναι ιδανικές για τον καθαρισμό επιφανειών από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτή η μέθοδος αφαιρεί κάθε ίχνος βρωμιάς χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και κολλώδη αίσθηση. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.

Χυμός λεμονιού για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές

Μία από τις καλύτερες φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για να εξαλείψετε τις οσμές από το ψυγείο σας είναι να τρίψετε τις επιφάνειές του με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με χυμό λεμονιού. Θα πρέπει να το αφήσετε να μείνει για 5 λεπτά και στη συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Το δραστικό συστατικό του είναι το κιτρικό οξύ, το οποίο είναι επίσης αντισηπτικό, επομένως είναι εξαιρετικό για σε βάθος καθαρισμό. Επίσης, θα αφήσει ένα αστραφτερό καθαρό αποτέλεσμα σε κάθε επιφάνεια που καθαρίζετε.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε τον χυμό από 3 λεμόνια σε ένα μπουκάλι σπρέι μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ψεκάστε το, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με ένα στεγνό πανί.

Τέλος, το λεμόνι όχι μόνο είναι καλό αντισηπτικό, αλλά αφήνει και ένα φρέσκο ​​άρωμα στο ψυγείο. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη φρεσκάδα του είναι βουτώντας κομμάτια βαμβακιού σε αιθέριο έλαιο λεμονιού ή σε αιθέριο έλαιο βανίλιας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.