Πώς να καθαρίσετε τέλεια την τουαλέτα – τα μυστικά όπλα

Πώς να καθαρίσετε τέλεια την τουαλέτα - τα μυστικά όπλα

Τι δουλειά έχουν το ξίδι, η μαγειρική σόδα, ένα αναψυκτικό, το γυαλόχαρτο, το κατσαβίδι και το baby oil; Είναι τα μυστικά όπλα για να έχουμε μία τουαλέτα πεντακάθαρη, μοσχομυριστή και αστραφτερή! Σας δίνουμε λύσεις που λειτουργούν άψογα. Δεν υπάρχει λόγος για χάσιμο χρόνου, δοκιμάστε μόνοι σας και επιλέξτε το κατάλληλο μυστικό όπλο για εσάς.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου 

Μυστικό όπλο #1 – ξίδι και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας υπέροχος φυσικός καθαριστικός παράγοντας, ειδικά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό ήπιο λευκαντικό, και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην οδοντόκρεμα, αλλά όταν συνδυάζεται με ξίδι δημιουργεί ανθρακικό οξύ, το οποίο ουσιαστικά διαλύει τα άλατα ασβεστίου.

Πώς να το κάνετε:

Με ανοιχτό το παράθυρο του μπάνιου, επειδή το ξίδι μυρίζει έντονα, φορέστε τα γάντια σας και ρίξτε 250 ml ξίδι (κάθε είδους, αλλά προτείνουμε το φθηνότερο που μπορείτε να αγοράσετε) στη λεκάνη της τουαλέτας, περιστρέψτε το με τη βούρτσα τουαλέτας και αφήστε το για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 200 γραμμάρια μαγειρική σόδα και μετά άλλα 250 ml ξίδι. Το μείγμα θα αφρίσει και θα φουσκώσει σαν κάτι στο εργαστήριο ενός τρελού επιστήμονα, αλλά αυτό ακριβώς θέλουμε! Αφήστε το να κάνει τη δουλειά του για περίπου 5 λεπτά, για άλλη μια φορά με κλειστή την πόρτα της τουαλέτας.

Φορώντας τα γάντια σας, τρίψτε την τουαλέτα με τη βούρτσα της τουαλέτας σας και, τέλος, ξεπλύνετε.

Μυστικό όπλο #2 – πώς να καθαρίσετε μια τουαλέτα με cola

Ναι, ακούγεται παράξενο, αλλά για τουαλέτες που έχουν αυτούς τους καφέ λεκέδες, η Coca Cola φαίνεται να έχει εξαιρετικό καθαριστικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αποτελεσματικότητά της κρίνεται περίπου 50/50 εάν αυτό λειτουργεί ή όχι. Πρέπει επίσης να είστε υπομονετικοί και να έχετε εύλογο βαθμό ελέγχου για το ποιος χρησιμοποιεί την τουαλέτα!

Όταν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα για τουλάχιστον 4 ώρες, απλώς ρίξτε ένα γεμάτο κουτάκι Coca Cola γύρω από το χείλος, έτσι ώστε κάθε χιλιοστό πορσελάνης να επικαλύπτεται.

Αφήστε το μείνει για τουλάχιστον 4 ώρες. Τρίψτε με τη βούρτσα τουαλέτας και μετά ξεπλύνετε. Εάν είστε στο τυχερό 50%, θα έχετε μια τουαλέτα καθαρή. Εάν δεν είστε στο τυχερό 50% τότε κατευθυνθείτε προς το τρίτο μυστικό μας όπλο.

Μυστικό όπλο #3 – για τους επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο

Εάν καμία από τις δύο πρώτες προσεγγίσεις μας δεν λειτούργησε, έχετε να κάνετε με έναν πραγματικά, πραγματικά επίμονο λεκέ. Πάρτε δύο ποιότητες γυαλόχαρτου: μεσαίο και λεπτό, και κόψτε τους σε κύκλους στο μέγεθος όσο το επάνω μέρος μιας κούπας καφέ, αυτό σας εμποδίζει να τρίβετε πολύ μακριά από τις δύο πλευρές του λεκέ.

Διπλώστε τον κύκλο σε τέταρτα με το γυαλόχαρτο προς τα έξω και μετά βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα στο μικρό σχήμα κώνου που έχετε φτιάξει. Αυτό σας δίνει ένα εργαλείο λείανσης ακριβείας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε πρώτα τα λαστιχένια γάντια σας! Χρησιμοποιήστε ένα παλιό πανί για να στεγνώσετε την περιοχή του λεκέ και στη συνέχεια απλά αρχίστε να τρίβετε απαλά, με κυκλική κίνηση, από το εξωτερικό του λεκέ προς τις εσωτερικές του περιοχές.

Μην πιέζετε πολύ γιατί μπορεί να γρατσουνίσετε την επιφάνεια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο για να σβήσει απαλά τον υπόλοιπο λεκέ. Καλύψτε την περιοχή με ένα προϊόν καθαρισμού τουαλέτας σχεδιασμένο να αφαιρεί τα άλατα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Πώς να καθαρίσετε μια τουαλέτα με χλωρίνη

Το οικιακό λευκαντικό, η γνωστή σε όλους μας χλωρίνη, είναι ένα υπέροχο εργαλείο: Σκοτώνει σχεδόν κάθε είδους βακτήρια και ιούς και μειώνει το χρώμα των λεκέδων. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλωρίνη κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να έχει τον μέγιστο χρόνο να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια. Και πάλι, αν βρίσκετε τη μυρωδιά της χλωρίνης υπερβολική, είναι καλύτερο να αφήνετε το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό, ενώ κάνετε λεύκανση στην τουαλέτα.

Πώς να συντηρήσετε μια τουαλέτα καθαρή για πολύ περισσότερο

Δείτε Επίσης
Tην κάνατε πάλι… τη λαδιά; Πώς να καθαρίσετε λεκέ λαδιού από το χαλί

Όταν έχετε απαλλαγεί από αυτούς τους φρικτούς λεκέδες, πώς θα τους κρατήσετε μακριά; Λοιπόν, ρίχνετε περίπου 125 ml ξίδι, το οποίο αφήνετε για μισή ώρα, και στη συνέχεια «πασπαλίζετε» με λίγη μαγειρική σόδα στη βούρτσα της τουαλέτας προτού καθαρίσετε καλά, θα αντιμετωπίσει τη συσσώρευση αρχικών λεκέδων. Μία φορά τον μήνα είναι αρκετό.

Τι να κάνετε όταν το μπάνιο σας μυρίζει ούρα

Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά ενός μπάνιου που μοιάζει με της «δημόσιας τουαλέτας», τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε… το κατσαβίδι. Πρώτα ξεβιδώστε και αφαιρέστε το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμα.

Στη συνέχεια, αφού καλύψετε την κεφαλή του κατσαβιδιού με ένα πανί καθαρισμού που έχετε πασπαλίσει με απολυμαντικό, καθαρίστε την περιοχή κάτω από τη δεξαμενή και γύρω από τις τρύπες των βιδών, σπρώχνοντας το πανί σε εκείνες τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Είναι εκπληκτικό πόση διαφορά μπορεί να κάνει αυτό. Αντικαταστήστε το καπάκι και το κάθισμα και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι το μπάνιο σας μυρίζει σαν δροσερή ανοιξιάτικη αύρα!

Πώς να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή για περισσότερο

Εδώ είναι έχουμε ένα ακόμη «περίεργο» όπλο! Το παλιό καλό παιδικό λάδι, (baby oil) γιατί για αυτό μιλάμε! Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα πανί καθαρισμού, και θα διαπιστώσετε ότι έχει την απρόσμενη ικανότητα να αφαιρεί λεκέδες από άλατα από τη λαβή ή την πρέσα της τουαλέτας, καθώς και από τις βρύσες και τα εξαρτήματά σας για το ντους.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η πολύ ελαφριά μεμβράνη λαδιού που μένει όταν γυαλίζετε το χρώμιο ή τον ανοξείδωτο χάλυβα εμποδίζει πραγματικά τα άλατα να επικάθονται. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν για να γυαλίσετε το εξωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, κάτι που σταματά την εμφάνιση λεκέδων και δίνει στην πορσελάνη υπέροχη λάμψη.

Μία φορά τον μήνα ένα σκούπισμα με βρεφικό λάδι είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την τουαλέτα σας και τα εξαρτήματά της, υπέροχα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.