Σκωτσέζικο καρό στη διακόσμηση του σπιτιού

Από τη μόδα στη διακόσμηση του σπιτιού μας, το σκωτσέζικο καρό έχει φέτος τον χειμώνα την τιμητική του!
Από τη μόδα στη διακόσμηση του σπιτιού μας, το σκωτσέζικο καρό έχει φέτος τον χειμώνα την τιμητική του!
Οι καρό στόφες δημιουργούν μία αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης, ιδιαίτερα γύρω από το τζάκι
Ντύστε μία πολυθρόνα ένα τραπεζάκι ή υιοθετήστε το καρό σε πιάτα για ένα σκοτσέζικο art de la table
Τo καρό μπορεί να είναι άσπρο-μαύρο. Διαχρονικό στιλ στα ρούχα μας αλλά και στο σπίτι +6
Προβολή Φωτογραφιών
Από τη μόδα στη διακόσμηση του σπιτιού μας, το σκωτσέζικο καρό έχει φέτος τον χειμώνα την τιμητική του!

Το καρό κατάφερε να ξεπεράσει τα στενά σύνορα της σκωτσέζικης παράδοσης και να κυριαρχήσει στα ρούχα, τα αξεσουάρ αλλά και τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Το έχουν υιοθετήσει απλοί άνθρωποι αλλά και διάσημοι σχεδιαστές. Αναζητάμε πώς το συγκεκριμένο μοτίφ έφτασε να γίνει σύμβολο στάτους! Αλλά και ιδέες για να «ντύσουμε» το σπίτι μας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η πρώτη του εμφάνιση στη σκωτσέζικη υφαντουργία μετρά κοντά τέσσερις αιώνες! Αρχικά και με το όνομα tartan ήταν το παραδοσιακό κομμάτι ύφασμα που φορούσαν οι Σκωτσέζοι περασμένο από τον ώμο τους, ως μέρος της παραδοσιακής τους φορεσιάς και ανάγεται στον 16ο αι.

Στη συνέχεια, Βρετανοί και Αμερικανοί υφαντουργοί άρχισαν να αναπαράγουν το μοτίβο και η διάδοσή του μόλις είχε ξεκινήσει. Στην πολύχρονη παρουσία του πέρασε διάφορες διακυμάνσεις, αλλά σίγουρα στη σύγχρονη εποχή γνώρισε μεγάλες στιγμές τη δεκαετία του ’70, οπότε και χρησιμοποιήθηκε τόσο στα ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού, για να το κάνουν σύμβολο των εμφανίσεων τους λίγο αργότερα οι οπαδοί του grunge αλλά και συγκροτήματα όπως οι Νirvana ή οι Pearl Jam!

Από τη δεκαετία του ’90 μέσα από νεανικές σειρές το στιλ με το καρό γίνεται διάσημο και πολύ μοδάτο για να φτάσουμε στις ημέρες μας που μπορούμε να το δούμε τόσο στην υψηλή μόδα όσο και στην απλή καθημερινότητά μας. Το έχουν υιοθετήσει από τους πιο απλούς ανθρώπους μέχρι τους διάσημους σχεδιαστές αλλά και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Κι από ό,τι φαίνεται φέτος τον χειμώνα κυριαρχεί και στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Δείτε Επίσης
Τάση μόδας φθινόπωρο 2020: Φορέστε… τη σκακιέρα και κάντε ματ!

Πώς θα το υιοθετήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Είναι μάλλον μία εύκολη υπόθεση, αφού μία κουβέρτα, ένα ριχτάρι, μερικά μαξιλαράκια ή κάποια διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να δώσουν τον τόνο του καρό στο σπίτι μας.

  • Στο σαλόνι ή το καθιστικό μας, ιδιαίτερα αν οι στόφες του καναπέ ή των καθισμάτων είναι ουδέτερες παίρνουν άλλο στιλ, χρώμα αλλά και ζεστασιά με κάποιες πινελιές σε καρό, π.χ. ριχτάρι, μαξιλαράκια.
  • Το ίδιο ωραία ταιριάζουν και πάνω σε έναν καναπέ ή μία πολυθρόνα από δέρμα, αφήστε που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το αγγλικό ύφος…
    Μία ακόμη… καρό επέμβαση είναι να το επιλέξετε για το χαλί ή τις κουρτίνες σας.
  • Για να βάλετε λίγο καρό στη ζωή σας και να ανανεώσετε τον χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανάλογο ύφασμα και να ντύσετε τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας ή να ανανεώσετε μία μπερζέρα.
  • Αν ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, μπορείτε να «ντύσετε» έναν τοίχο στο σαλόνι, στο καθιστικό ή στην κρεβατοκάμαρά σας με ταπετσαρία ή και με έναν μεγάλων διαστάσεων «πίνακα» όπου θα κυριαρχεί ένα ύφασμα καρό. Χαρίζουν μία ζεστή ατμόσφαιρα χωρίς να «βαραίνουν» τον χώρο.
  • Στην κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιήστε λευκά είδη, κουβέρτα ή κουβρι-λι σε καρό μοτίβα.
  • Το καρό προσαρμόζεται με επιτυχία, σε περίπτωση που η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι: κλασική αλλά και έθνικ.
  • Καρό πινελιές στην κουζίνα σας, μπορείτε να βάλετε π.χ. με σουπλά ή ένα τραπεζομάντηλο στον τραπέζι αλλά και με κάποια βαζάκια με αυτό το μοτίβο, π.χ. ζαχαριέρα, δοχείο για καφέ ή τις κούπες σας.

Τα καρό χαρίζουν μία αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς, αλλά να θυμάστε ότι αν δεν έχετε έναν… σκωτσέζικο πύργο, χρησιμοποιήστε το με προσοχή και ως στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού σας. Με άλλα λόγια, μην το παρακάνετε!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.