Τα μαξιλάρια – κόμποι είναι η νέα τάση της διακόσμησης!

Σε παστέλ χρώματα και βελουτέ υφάσματα, τα Κnot pillows κατακτούν το κρεβάτι μας!
Σε παστέλ χρώματα και βελουτέ υφάσματα, τα Κnot pillows κατακτούν το κρεβάτι μας!
Η εντυπωσιακή συλλογή του Design House Stockholm περιλαμβάνει μία πλούσια γκάμα χρωμάτων
Σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικά - αλλά πάντοτε μαλακά - υφάσματα, δίνουν μία ιδιόμορφη και ασυνήθιστη πινελιά στη διακόσμηση
Οι υπερμεγέθεις κόμποι χρησιμοποιούνται ως σκαμπό
Προβολή Φωτογραφιών
Σε παστέλ χρώματα και βελουτέ υφάσματα, τα Κnot pillows κατακτούν το κρεβάτι μας!

Αν και τα πρώτα μαξιλάρια-κόμποι μετρούν κάποια χρόνια ζωής, τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι έχουν εξελιχθεί περίπου σαν μανία! Από τους χώρους του σπιτιού μέχρι μοντέρνους εργασιακούς χώρους, έχουν καταλάβει καναπέδες, κρεβάτια, πολυθρόνες, ενώ παίζουν και τον ρόλο του σκαμπό! Ανακαλύψτε τα!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ισλανδή σχεδιάστρια Ragnheiur sp Sigurardttir «σκόνταψε» επάνω σε μια ασυνήθιστη ιδέα, καθώς προσπαθούσε να δημιουργήσει τα πόδια σε ένα υφασμάτινο παιχνίδι-αρκουδάκι.

Η καλλιτέχνις προσπαθούσε να μειώσει τον χρόνο κατασκευής, δημιουργώντας σωληνοειδή άκρα σε μια μηχανή, που θα σήμαινε ότι δεν θα έπρεπε να τα ράβει με τη βελόνα στο χέρι. Αντ ‘αυτού, κατέληξε να παίζει γύρω από έναν σχηματισμό σαν κόμπο!  Ήταν πολύ καλή στο δέσιμο κόμπων, αφού είχε υπάρξει προσκοπίνα, αλλά αυτός ο κόμπος στον οποίο κατέληξε  ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό… δεν ήταν μια ικανότητα επιβίωσης.

«Ήθελα να δοκιμάσω δένοντας τους σωλήνες σε κόμπους και να δω το αποτέλεσμα», εξηγεί η Sigurardttir. «Βρήκα την ιδέα ενός μεγάλου, μαλακού κόμπου πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, κάτι σαν ένα είδος pop-art!  Κατέληξα να φτιάξω αυτό το είδος μαξιλαριού, στο οποίο όταν ρίχνεις μία πρώτη ματιά δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς είναι! Ίσως γι’ αυτό αρέσει τόσο πολύ!».

Η ιστορία πίσω από το μαξιλάρι – κόμπο

Το αρχικό σχέδιο της καλλιτέχνιδας,  μπήκε στην παραγωγή το 2011, και στη συνέχεια εξελίχθηκε στο μαξιλάρι “Knot” (κόμπος). «Πάντοτε με έλκυαν τα παράξενα και μοναδικά πράγματα, και προσπαθώ να δημιουργώ ασυνήθιστα σχέδια και προϊόντα που να είναι απρόβλεπτα και να προκαλούν την περιέργεια στους ανθρώπους», παραδέχεται η Sigurardttir.

Δείτε Επίσης
Η «ήσυχη πολυτέλεια» έρχεται για το σπίτι σας! Aυτή η τάση δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν η μόνη που έλκεται από τα ιδιόμορφα προϊόντα. Η ασυνήθιστη εμφάνιση των εν λόγω μαξιλαριών, οι ατελείωτες χρωματικές επιλογές αλλά και τα διαφορετικά αλλά πάντοτε μαλακά υφάσματα χαρίζουν μία νότα αισιοδοξίας, ζεστασιάς και στιλ στο σπίτι.

Το Design House Stockholm πρόσθεσε πρόσφατα μία εντυπωσιακή συλλογή από μαξιλάρια Knot  με την υπογραφή της Sigurardttir.

Για να αγοράσετε το δικό σας μαξιλάρι Knot, μπορείτε να επισκεφθείτε: www.designhousestockholm.com,  www.etsy.com ακόμη και το www.amazon.com (οι τιμές ξεκινούν από περίπου 30 ευρώ και για τα πολύ μεγάλα φθάνουν περίπου τα 200 ευρώ).

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.