Πώς θα ταιριάξουμε τα διακοσμητικά μαξιλάρια στους χώρους του σπιτιού;

Πώς θα ταιριάξουμε τα διακοσμητικά μαξιλάρια στους χώρους του σπιτιού;

Τα μαξιλάρια προσφέρουν την ιδανική λύση για να αναβαθμίσουμε τη διακόσμηση και να εξασφαλίσουμε στιλ στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο ή όπου αλλού μας αρέσει! Για να μην χρησιμοποιήσουμε δυο-τρία μονόχρωμα μαξιλάρια ή να περιοριστούμε απλά και μόνο, στο σετ που συνοδεύει τον καναπέ μας, οι ιδέες και οι προτάσεις που ακολουθούν μπορούν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τον χώρο μας, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό! Οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε μοτίβα και χρώματα, προσφέροντας ιδιαίτερο στιλ και μοναδικό αποτέλεσμα.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ως βασικό κανόνα θα πρέπει να έχουμε πως τα μαξιλάρια ΔΕΝ πρέπει να ταιριάζουν! Στην πραγματικότητα, θέλουμε να πετύχουμε μια πιο ψαγμένη και κομψή εμφάνιση!

Οι προτάσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να συνδυάσουμε μοτίβα και χρώματα, προσφέροντας άμεσα ανανέωση στο χώρο και δημιουργώντας μια ελεγχόμενη αλλά όχι και απόλυτα ταιριαστή εικόνα!

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αναμείξουμε και να ταιριάξουμε τα μαξιλάρια διακόσμησης. Ωστόσο, είναι δυνατόν σε ένα δωμάτιο, στο οποίο ούτε ένα μαξιλάρι δεν φαίνεται να ταιριάζει με κάποιο άλλο σε σχέδιο ή ύφος, να εξακολουθεί να δείχνει απίστευτα μοναδικό και μοντέρνο!

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και εάν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση να πειραματιστούμε, ακολουθώντας τον «Κανόνα των Τριών», θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία…

Τα τρία χρώματα

Αρχικά, θα πρέπει να ονειρευτούμε μια «χρωματική ιστορία»,  που θα ακολουθήσουμε για τις επιλογές των μαξιλαριών μας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε τρία διαφορετικά χρώματα που προέρχονται από άλλες πηγές στο δωμάτιο, όπως το χρώμα του τοίχου, το χαλί, το κρεβάτι μας ή τις κουρτίνες.

Εάν επιλέξουμε μια ποικιλία μαξιλαριών σε διαφορετικά μοτίβα, η εμφάνιση θα εξακολουθεί να είναι συνεκτική εάν υπερισχύουν παρόμοια χρώματα.

Μερικά παραδείγματα συνδυασμών χρωμάτων, που φαίνονται πάντα υπέροχα μαζί:

 • Σκούρο μπλε + βαθύ κόκκινο + ροζ
 • Βαθύ κόκκινο + πορτοκαλί + βαθύ πράσινο
 • Ματζέντα + βιολετί + κίτρινο μουσταρδί
 • Σκούρο πράσινο + χρυσό + ματζέντα
 • Πράσινο του φασκόμηλου + μπλε του παγωνιού + χρυσό

Τα τρία μοτίβα

Μπορούμε επίσης, να αναμείξουμε και να ταιριάξουμε τρία διαφορετικά μοτίβα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε, όμως, είναι κάθε μοτίβο να απεικονίζει τουλάχιστον ένα από τα χρώματα της τρίχρωμης ιστορίας που έχουμε επιλέξει.

Συχνά, είναι απλούστερο να επιλέξουμε πρώτα το μοτίβο, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο και αυτό που θα περιέχει και τα τρία χρώματα από τη χρωματική μας ιστορία. Στη συνέχεια, τα δευτερεύοντα μοτίβα μπορεί να περιέχουν μόνο ένα ή δύο από τα κυρίαρχα χρώματα.

Μερικές ιδέες ανάμειξης μοτίβων, που μπορούμε να δοκιμάσουμε:

 • Ένα φλοράλ + ένα γεωμετρικό + ένα μονόχρωμο
 • Μια προτομή ενός ζώου + ένα πανί από λεπτό λινό ή βαμβακερό ύφασμα + ένα ριγέ καναβόπανο
 • Ένα σχέδιο ψαροκόκαλου + ένα με πουά + μια πλεκτή υφή

Τα τρία μεγέθη

Μετά από το χρώμα και το μοτίβο, σημαντικό ρόλο στον «Κανόνα των Τριών», παίζει και το μέγεθος. Η κλίμακα των μοτίβων λοιπόν, θα εξασφαλίσει το σωστό αποτέλεσμα, χωρίς να ανταγωνίζονται τα μοτίβα μεταξύ τους.

Δείτε Επίσης
Γεμιστά ή πτι μπερ; Η νέα τρέλα με τα… μαξιλάρια σαν μπισκότα!

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να επιλέξουμε μοτίβα σε τρεις διαφορετικές κλίμακες, αλλά ένα και μόνο μοτίβο να κυριαρχεί. Το κυρίαρχο μοτίβο θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο της τριλογίας, σε μεσαίο μέγεθος θα είναι η ριγέ πρόταση ή η αποτύπωση ενός κυνηγόσκυλου και σε μικρότερο, το πιο λεπτό, μονόχρωμο ύφασμα, το πουά ή κάποιο με αχνό μοτίβο.

Ενάντια στους κανόνες!

Αφού γνωρίσαμε τον «Κανόνα των Τριών», θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε, πως όλοι οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να παραβιάζονται — ειδικά στη διακόσμηση!

Αν αρχίσουμε λοιπόν, να ανακατεύουμε και να ταιριάζουμε κάποια εκπληκτικά μαξιλάρια διακόσμησης, διαπιστώνοντας πως τέσσερα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα για εμάς ή πως μας αρέσουν δύο μεγάλα μοτίβα και όχι μόνον ένα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

Τελικά, το πιο σημαντικό είναι να μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον «Κανόνα των Τριών», μόνο ως σημείο εκκίνησης και έμπνευσης. Η κομψότητα αυτής της μεθόδου, δεν αποκλείει πως οι δικοί μας πειραματισμοί δεν θα αποπνέουν και απαράμιλλο στιλ!

Έξτρα συμβουλές

 • Οι περιττοί αριθμοί αποδίδουν πιο μοντέρνα αίσθηση, οπότε εάν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ας επιλέξουμε καλύτερα τρία, πέντε ή επτά μαξιλάρια. Είναι αλήθεια πως στη διακόσμηση, οι περιττοί αριθμοί δημιουργούν μια εικόνα καλλιτεχνίας, ενώ ο μικρότερος αριθμός μεγαλύτερων μαξιλαριών μοιάζει πιο δημιουργικός από ό,τι ένα συνονθύλευμα μικρότερων!

 • Οι ζυγοί αριθμοί πάλι, μοιάζουν πως ακολουθούν την παράδοση, οπότε για μια ισορροπημένη εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από τη συμμετρία, ειδικά στο κρεβάτι ή τον καναπέ μας, ένας ζυγός αριθμός παρόμοιων μαξιλαριών, όπως δύο ή τέσσερα, δημιουργεί ένα ξεκάθαρο και τακτοποιημένο τοπίο!

 • Όταν αγοράζουμε θήκες μαξιλαριών, θα πρέπει να ασχοληθούμε με το γέμισμά τους, το οποίο και θα επηρεάσει την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, ένα γέμισμα με πούπουλα μοιάζει πιο πλούσιο από το βαμβάκι. Οι αφροί και άλλα συνθετικά γεμίσματα πάλι, είναι πιο άκαμπτα, αλλά και πολύ πιο προσιτά. Θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους, αλλά δεν θα φαίνονται τόσο πολυτελή.

 • Η ανάμειξη μοτίβων και χρωμάτων είναι σημαντική, αλλά και η δύναμη της υφής δεν θα πρέπει να αγνοηθεί!  Παίζοντας με την αντιπαράθεση ενός λείου και ενός πιο «άγριου» υφάσματος, μιας ψεύτικης γούνας με ένα πλεκτό ύφασμα, ενός βελούδου με ένα ύφασμα με φούντες ή λινό, μπορούμε να γίνουμε απίστευτα δημιουργικές και αποτελεσματικές!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.