Τι είναι ο «θερμός μινιμαλισμός»; Δείτε το ελκυστικό, χαλαρωτικό και φιλόξενο στιλ

Τι είναι ο «θερμός μινιμαλισμός»; Δείτε το ελκυστικό, χαλαρωτικό και φιλόξενο στιλ

Ο ζεστός μινιμαλισμός συνδυάζει τα ιδανικά του μινιμαλισμού με ζεστούς, γήινους τόνους, φυσικά υλικά και ζεστές, οργανικές υφές. Αυτή η νέα προσέγγιση του μινιμαλισμού ζεσταίνει αμέσως κάθε χώρο, καθιστώντας τον άνετο και φιλόξενο χωρίς να χάνει την αίσθηση της απλότητας. Μάθετε τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του στιλ διακόσμησης και πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στο σπίτι σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ο μινιμαλισμός κατέχει κορυφαία θέση στη λίστα με τις δημοφιλείς τάσεις του ντιζάιν εσωτερικών χώρων λόγω της καθαρής, απλής αισθητικής του. Η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από ευθείες γραμμές, ανοιχτούς χώρους και απαλές χρωματικές παλέτες όπου κυριαρχούν τα λευκά, τα γκρι και τα μαύρα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι εκτιμούν τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό για το ηρεμιστικό του αποτέλεσμα, μπορεί επίσης να κάνει έναν χώρο να δείχνει ψυχρός ή αφιλόξενος. Για όσους τους αρέσει η προσέγγιση του μινιμαλισμού αλλά δεν αγαπούν την ψυχρότητά του, ο ζεστός μινιμαλισμός είναι η απάντηση

Βασικά χαρακτηριστικά

Ο θερμός μινιμαλισμός ξεχωρίζει από τους γήινους τόνους, τους απλούς, καθαρούς χώρους και τη φιλόξενη αίσθηση. Τα παρακάτω στοιχεία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την εμβληματική εμφάνιση αυτού του ύφους διακόσμησης.

Ζεστά ουδέτερα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο θερμός μινιμαλισμός εστιάζει σε ζεστά χρώματα και συναισθήματα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ζεστά ουδέτερα ως βασική χρωματική παλέτα. Σκεφτείτε τα κρεμώδη λευκά, το ιβουάρ, το μπεζ, το γλυκό γκρι, τα απαλά καφέ. Ορισμένοι χώροι αποτελούνται εξ ολοκλήρου από αυτές τις ουδέτερες αποχρώσεις, ενώ άλλα ζεστά μινιμαλιστικά δωμάτια περιλαμβάνουν απαλά, γήινα χρώματα – όπως τερακότα, καμένο πορτοκαλί, γλυκό μοβ ή την απαλή απόχρωση του φασκόμηλου.

Ζεστό μινιμαλιστικό σαλόνι

Για να ταιριάζει με μια πιο φυσική, γήινη εμφάνιση, ο θερμός μινιμαλισμός ενσωματώνει οργανικά, στρογγυλεμένα σχήματα στα έπιπλα και τα διακοσμητικά του στοιχεία.

Αυτά μπορούν ακόμα να συνδυαστούν με τις καθαρές, ευθείες γραμμές του μινιμαλισμού, αλλά υπάρχουν πάντα στρογγυλεμένα, απαλά στοιχεία σε ένα θερμό μινιμαλιστικό στιλ διακόσμησης για να δημιουργήσουν μια αίσθηση άνεσης.

Ο θερμός μινιμαλισμός προσκαλεί επίσης αυτό το αίσθημα άνεσης, δημιουργώντας μια ευκαιρία να συμπεριληφθούν προσωπικά αντικείμενα ιδιαίτερης σημασίας.

Ενώ ο μινιμαλισμός απομακρύνει τα προσωπικά αντικείμενα για έναν όσο το δυνατόν πιο ιδιαίτερο χώρο, ο θερμός μινιμαλισμός καλωσορίζει τις προσωπικές πινελιές.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχουν προστεθεί με πρόθεση, καθώς οι ζεστοί μινιμαλιστικοί χώροι εξακολουθούν να βασίζονται σε καθαρούς, ήρεμους χώρους για να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική αίσθηση.

Υπνοδωμάτιο σε στιλ θερμού μινιμαλισμού

Εδώ το στιλ αυτό προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα τοποθετώντας πολλαπλές υφές. Αυτά περιλαμβάνουν λινό, βαμβάκι, δέρμα, ξύλο, ρατάν, γιούτα και άλλα φυσικά υλικά.

Προσθέτοντας μερικά φυτά εδώ και εκεί, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να δώσετε μία ακόμη νότα στην υφή, να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον και να ενσωματώσετε φυσικά στοιχεία στον χώρο. Μείνετε μακριά από πλαστικά και άλλα αφύσικα υλικά, καθώς αυτά δεν ταιριάζουν σε αυτό το ύφος.

Δείτε Επίσης
Μίνιμαλ στιλ στο τραπέζι σας με «θέμα» την ελιά!

Για να δημιουργήσετε αυτό το ύφος, τα υφάσματα χρησιμοποιούνται συχνότερα. Σκεφτείτε λινές ή βαμβακερές κουρτίνες, ρίξτε μαξιλάρια και κουβέρτες και φυσικά χαλιά.

Τα μέταλλα και η πέτρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το στιλ, απλά βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο έχει πιο ζεστό τόνο, όπως αυτό που θα βρείτε σε χαλκό, ορείχαλκο ή κρεμώδη γρανίτη.

Απλοί χώροι αλλά με σκεπτικό

Ο θερμός μινιμαλισμός δημιουργεί ήρεμους, απλούς χώρους διατηρώντας ένα δωμάτιο καθαρό και χωρίς ακαταστασία. Κάθε κομμάτι που τοποθετείται σε ένα χώρο επιλέγεται και χρησιμοποιείται για έναν σκοπό.

Αυτό διατηρεί τον χώρο λειτουργικό, τακτοποιημένο και ήρεμο. Δίνει επίσης σε κάθε κομμάτι μια ισχυρή θέση στην τελική αίσθηση του χώρου. Αυτός είναι ο λόγος που λιγότερα, ποιοτικά κομμάτια συνθέτουν αυτούς τους χώρους, παρά ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ωστόσο, ο θερμός μινιμαλισμός είναι πιο επιεικής από αυτή την άποψη, καθώς καλωσορίζει την ενσωμάτωση προσωπικών αντικειμένων που είναι ιδιαίτερα ή αφηγούνται μια ιστορία.

Πώς να επιτύχετε το στιλ

Έχοντας υπόψη μερικά βασικά στοιχεία, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε τον θερμό μινιμαλισμό στο σπίτι σας. Είτε θέλετε να ανανεώσετε πλήρως έναν χώρο είτε απλά να προσθέσετε μερικά χαρακτηριστικά αυτής της τάσης διακόσμησης, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές:

  • Διατηρήστε τους τόνους ζεστούς και ουδέτερους. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε χρώματα έμφασης, φροντίστε να επιλέξετε απαλά, ήρεμα, γήινα χρώματα και να τα χρησιμοποιείτε με φειδώ.
  • Τοποθετήστε αντικείμενα σκόπιμα. Ρίξτε μια καλή ματιά στο δωμάτιό σας και αναλύστε κάθε αντικείμενο. Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό; Προσθέτει μια ιδιαίτερη ή ουσιαστική προσωπική πινελιά; Εάν δεν είναι ουσιαστικό ή σκόπιμο αποθηκεύστε το κάπου. Μειώνοντας τα έπιπλα και τα αντικείμενα σε έναν χώρο και απλοποιώντας τα πράγματα, μπορείτε να αλλάξετε ένα δωμάτιο τρομερά.
  • Ενσωματώστε πολυεπίπεδες υφές και φυσικά υλικά. Προσθέστε μερικά μαλακά, ανάγλυφα μαξιλάρια και ένα χαλί. Μεγαλώστε τη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Απλά φροντίστε να μείνετε μακριά από συνθετικά ή ψεύτικα υλικά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.