Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας

Μερικές απλές κινήσεις που μπορούν να μας εξοικονομήσουν έως και 400 ευρώ τον μήνα!

Ποντάροντας σε καλές συνήθειες, θα εξοικονομήσουμε χρήματα, χωρίς στην πραγματικότητα να στερηθούμε απολύτως τίποτα. Θέλει απλώς… τρόπο!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πόσες φορές δεν έχουμε αντιληφθεί ότι χωρίς λόγο σπαταλάμε τρόφιμα, κάνουμε κατάχρηση απορρυπαντικών (που βλάπτουν και την τσέπη και το περιβάλλον), δημιουργούμε περιττά έξοδα για την καθημερινή λειτουργία του σπιτιού μας. Κι όμως, μερικές απλές κινήσεις θα έχουν εξαιρετικά καλά αποτελέσματα στο πορτοφόλι μας και πολλές «παράπλευρες ωφέλειες» που μπορούν να αγγίξουν έως και τα 400 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι και λίγο!

  • Το φαγητό της προηγούμενης ημέρας Δεν πετιέται. Φυλάσσεται στο ψυγείο και ξαναζεσταίνεται, αφήστε που υπάρχουν τόσες πίτες, λαδερά και άλλα μεσογειακά φαγητά που είναι ακόμη νοστιμότερα την επόμενη.
  • Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά κ.ά. προτιμάμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλη ποσότητα και από μεγάλα σούπερ μάρκετ που συνήθως έχουν πιο οικονομικές τιμές.
  • Δεν πετάμε τα εκπτωτικά  κουπόνια και τα ενημερωτικά φυλλάδια με τις προσφορές του μήνα ή της εβδομάδας. Σημειώνουμε ποια είναι τα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες μας και… βουρ!
  • Μία πολύ καλή συνήθεια είναι να πηγαίνουμε για ψώνια με λίστα, την οποία και ακολουθούμε με… θρησκευτική ευλάβεια. Επίσης, αποφεύγουμε να αγοράζουμε λες και δεν υπάρχει αύριο ή λες και μας ειδοποίησαν ότι πρόκειται να γίνει πόλεμος!
  • Μειώστε τις παραγγελίες με φαγητό απ’ έξω… Το συστήνει και ο αγαπημένος όλων Jamie Oliver και αφιερώνει σελίδες επί σελίδων στο καινούργιο του βιβλίο. Κάνει… κακό στην τσέπη, στη σιλουέτα και ενίοτε και στην υγεία μας. Με τέτοια έκρηξη περιοδικών, sites και εκπομπών που είναι αφιερωμένες στη σύγχρονη γαστρονομία θα βρείτε νόστιμες, εύκολες ακόμη και γρήγορες συνταγές για να ετοιμάσετε κάτι στο σπίτι.
  • Μην παραλείπετε να καταψύξετε τα τρόφιμα ή κάποιο φαγητό (π.χ. ένα κοκκινιστό) που περίσσεψε και να το έχετε έτοιμο κάποια άλλη στιγμή για ένα χορταστικό και καλό γεύμα.
  • Θυμηθείτε το… ευλογημένο ταπεράκι από το σπίτι στο γραφείο. Όχι μόνο θα δείτε να σας μένουν στο πορτοφόλι σας πάνω από 200 ευρώ τον μήνα (το λιγότερο) αλλά σίγουρα θα φάτε καλύτερα και πιο υγιεινά.
  • Αν έχετε τη δυνατότητα, επισκεφθείτε τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας και μάλιστα προς το τέλος της. Ένα ολόφρεσκο μενού μπορεί να δημιουργηθεί γύρω από τα λαχανικά που θα προμηθευτείτε χωρίς να κάνετε… έκπτωση στην ποιότητα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.