Συνέντευξη εργασίας

Συνέντευξη εργασίας

Ψάχνετε για δουλειά, γιατί είστε άνεργη; Θέλετε να αυξήσετε τις αποδοχές σας επιλέγοντας μια καλύτερη εργασία; Το άρθρο που ακολουθεί θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες!

Επιμέλεια: Άντζελα Μολφέτα

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά blogs με συμβουλές σχετικά με τις ερωτήσεις που αφορούν μια συνέντευξη για εύρεση εργασίας. Για να κερδίσετε όμως τις εντυπώσεις, εκτός από τις ερωτήσεις που θα σας υποβάλλουν, είναι σκόπιμο να έχετε κι εσείς από τη μεριά σας μια σειρά ερωτήσεων που θα δηλώνουν την ευστροφία, την ετοιμότητα καθώς και τον τρόπο σκέψης σας.

Είναι, άλλωστε, πολύ συνηθισμένο πια να ρωτούν: «Εσείς, τι θα θέλατε να μάθατε γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο;». Και οπωσδήποτε, δεν είναι καθόλου θετικό η απάντησή σας να είναι η σιωπή. Ακόμα και εάν αισθάνεστε πως όλες οι ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί, είναι καλό να επωφεληθείτε από την ευκαιρία ώστε να μάθετε περισσότερα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν σας δίνουν τη δυνατότητα να μάθετε ακόμα περισσότερα σχετικά με την εργασία και φυσικά να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης!

1. Ποιες νομίζετε πως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ένα άτομο σε αυτήν τη θέση;

Αυτή η ερώτηση δείχνει πως αναγνωρίζετε ότι κάθε εργασία έχει τις δυσκολίες της, πως δεν σας καταβάλλει ανώριμος ενθουσιασμός για τη νέα θέση εργασίας, και πως είστε ικανή να διαχειριστείτε τις καταστάσεις ώστε να έχετε απόλυτη επιτυχία.

2. Ποια στοιχεία θα σας έκαναν να δηλώσετε πως η πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας είχε επιτυχία;

Εδώ δείχνετε πως σκέφτεστε με παρόμοιο τρόπο με τον διευθυντή τής εταιρείας και οπωσδήποτε πως δεν έχετε τη διάθεση να κάνετε το ελάχιστο, αλλά αντίθετα να προσφέρετε το maximum των δυνατοτήτων σας.

Δείτε Επίσης
Dress for success: Τι να μην φορέσετε ποτέ σε συνέντευξη εργασίας

3. Γενικότερα, πώς αντιλαμβάνεστε την επιτυχημένη πορεία ενός ατόμου σε αυτήν τη θέση;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να μοιάζει παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε πως ορισμένα πεδία δεν έχουν ήδη καλυφθεί. Για παράδειγμα, ο διευθυντής μπορεί να δίνει σημασία σε ένα ή δύο σημεία ευθύνης, αλλά μέσα από αυτήν την ερώτηση θα δείτε πως η εταιρεία ενδιαφέρεται ακόμα περισσότερο για δύο – τρία ακόμα σημεία.

4. Ποιο είναι το περιβάλλον της εταιρείας; Τι είδους άτομα αναδεικνύονται και τι είδους άτομα αποτυγχάνουν;

Εάν το περιβάλλον στην εταιρεία είναι εκλεπτυσμένο, θα νιώθετε πιο χαρούμενες και γεμάτες ενέργεια να κινείστε σε ένα πιο χαλαρό χώρο, ενώ εάν η εταιρεία διακατέχεται από ένα επιθετικό και ανταγωνιστικό προφίλ, ίσως να μην σας ταιριάζει. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση είναι σκόπιμο να το γνωρίζετε πριν αναλάβετε τη θέση.

5. Αναφερόμενοι στα άτομα που είχαν αυτή τη θέση στο παρελθόν, ποια είναι για σας η διαφορά ανάμεσα σε μια καλή απόδοση και σε μια εξαιρετική;

Αυτή η ερώτηση συνήθως ενθουσιάζει τους υπεύθυνους, καθώς σηματοδοτεί πως δεν έχετε στο μυαλό σας να φέρετε απλά εις πέρας την εργασία σας, αλλά πραγματικά να την εκτοξεύσετε στα ύψη!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.