Πώς να… κοιμηθείτε, στον δρόμο σας προς την κορυφή!

Η Αριάνα Χάφινγκτον, αφού έσπασε τα ζυγωματικά σας χτυπώντας πάνω στο γραφείο της από έλλειψη ύπνου, ασχολήθηκε διεξοδικά με τη σημασία του σε ένα νέο βιβλίο της

Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να βρείτε έναν εργοδότη που θα υποστήριζε ότι το να πάρετε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας είναι πολύ καλή ιδέα; Η Arianna Huffington, συνιδρύτρια και διευθύντρια της εφημερίδας The Huffington Post, είναι ακριβώς αυτή η  επιχειρηματίας που το συνιστά! Και έχει έναν καλό λόγο!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το 2007, η Αριάννα έζησε μία σημαντική στιγμή… αφύπνισης: Κυριολεκτικά έσπασε τα ζυγωματικά της, όταν αποκοιμήθηκε στο γραφείο της από την έλλειψη ύπνου και την απίστευτη κούραση. Ήταν η στιγμή που την ανάγκασε να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της και την κατανόηση ότι το να έχεις επιτυχία, ξεκινά με κάποιες βασικές αρχές, όπως τον ύπνο!

Το πάθος για τον ύπνο και η έρευνά της στην επιστήμη του ύπνου την οδήγησε στο νέο βιβλίο της, «Η επανάσταση του ύπνου: Μεταμορφώνοντας τη ζωή σας, μία νύχτα τη φορά». (The Sleep Revolution: Transforming your Life one night at a Time). Σε μία συνέντευξή της, η Αριάνα Χάφινγκτον  ρωτήθηκε για το πώς συνδυάζει την επιτυχία και την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής.

Η απάντησή της ήταν πως ο ύπνος είναι η κορυφαία προτεραιότητά της. Διαφορετικά, όπως δήλωσε: «Όλα γίνονται ρουτίνα. Κάνεις τις ίδιες κινήσεις, πηγαίνεις στις συναντήσεις, ακολουθείς τη λίστα που έχεις φτιάξει με όσα πρέπει να γίνουν, και λοιπόν; Δεν υπάρχει χαρά και δεν υπάρχει πραγματική δημιουργικότητα»!  Η Αριάνα πιστεύει σε αυτή την προσέγγιση τόσο βαθιά, ώστε στα γραφεία της  Huffington Post έχουν δημιουργηθεί γωνιές, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ξεκουραστούν ή να πάρουν ένα υπνάκο, όποτε το χρειαστούν.

«Ο ύπνος είναι του εγκεφάλου, για τον εγκέφαλο και από τον εγκέφαλο». 

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν αρκετό χρόνο για έναν ελαφρύ ύπνο (ή δεν βρίσκουν τον χρόνο), η Αριάνα πιστεύει ότι ακόμη και 20 λεπτά ύπνου μπορούν να αποκαταστήσουν την ενέργεια και το μυαλό σας. «Θα πρέπει να ξαπλώνετε», λέει και ή ίδια δίνει το παράδειγμα. Έχει ένα γυάλινο γραφείο με έναν καναπέ και δεν διστάζει να ξαπλώσει κάνοντας σε όλους γνωστό ότι πρέπει να ξεκουραστεί και να επαναφορτίσει τις μπαταρίες της. Και έχει κάνει σαφές ότι και οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν το ίδιο, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη. Από εκεί και μετά έχει κυκλοφορήσει το πείραγμα «κοιμηθείτε και βρείτε τον δρόμο σας προς την κορυφή»!

Η επιστήμη υποστηρίζει σαφώς τη σημασία του ύπνου και μάλιστα την κατανόηση ότι, για να φτάσει κανείς στην επιτυχία, θα πρέπει να καταλάβει  πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ύπνου. Όταν την ρώτησαν τι ήταν αυτό που την εξέπληξε περισσότερο κατά την έρευνα που έκανε για το βιβλίο της, η Αριάνα απάντησε: «Ο ύπνος είναι του εγκεφάλου, για τον εγκέφαλο και από τον εγκέφαλο. Για κάποιο διάστημα, νόμιζα ότι ο ύπνος ήταν ένα είδος αδράνειας, ενώ στην πραγματικότητα ο ύπνος είναι ένα είδος φρενήρους δραστηριότητας, όπου όλες οι τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας απομακρύνονται».

Έτσι, όταν ξεκινάτε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη δουλειά σας, να επιτύχετε την προαγωγή που επιθυμείτε ή να αποδείξετε στην ομάδα σας ότι είστε καλά εξοπλισμένοι για να τα βγάλετε πέρα με όλες τις δυσκολίες!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.