Κάνε φίλους να δεις καλό!

Κάνε φίλους να δεις καλό!

Είναι πολύ πιθανό να συμπεριφέρεστε εν μέρει με τον τρόπο που συμπεριφέρονται όσοι σας περιτριγυρίζουν. Διαλέξτε φίλους που κάνουν κακές επιλογές και θα σας τραβήξουν μαζί τους στον πάτο στη στιγμή. Εάν όμως διαλέξετε φίλους που σας εμπνέουν και σας προκαλούν να γίνετε καλύτεροι, θα αυξήσετε τις πιθανότητες να επιτύχετε τους στόχους σας.

Eπιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Οι φίλοι και οι παρέες σας δηλώνουν πολλά για σας. Οι φίλοι έχουν μεγάλη επιρροή στο πώς νιώθετε, σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε. Και για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε  5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προσέχετε τα άτομα που σας περιτριγυρίζουν στο φιλικό περιβάλλον σας.

Τα άτομα με ισχυρή θέληση μπορεί να επηρεάσουν τον αυτοέλεγχό σας

Μία έρευνα του 2013 στο περιοδικό Psychological Science αναφέρει ότι όταν οι άνθρωποι ξεμένουν από αυτοέλεγχο, συχνά ψάχνουν πειθαρχημένους ανθρώπους για να ενισχύσουν τη δύναμη της θέλησής τους. Αφού ο αυτοέλεγχος είναι επιτακτικός στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, το να γίνεσαι φίλος με άτομα που έχουν ισχυρή θέληση, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί στην επιτυχία. Όταν είστε έτοιμοι να αποφύγετε το γυμναστήριο σήμερα γιατί δεν έχετε πολλή όρεξη, ή όταν σκέφτεστε να δώσετε τον μισό μισθό σας σε εκείνα τα μπλουζάκια που «δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά», ένας τέτοιος φίλος μπορεί να ενισχύσει το κίνητρό σας για να παραμείνετε πιστοί στα ορισμένα από εσάς πρέπει και θέλω.

Λιγότεροι φίλοι αυξάνουν τις πιθανότητες να πάρετε οικονομικά ρίσκα

Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Consumer Research τον Ιούνιο του 2013, όταν οι άνθρωποι έχουν έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης, είναι πιο πιθανό να πάρουν μεγαλύτερα χρηματικά ρίσκα. Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά ή απόρριψη, είναι τα πιο πιθανά θύματα του υπερκαταναλωτισμού.

Υπερβολικά πολλοί φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνουν τα επίπεδα άγχους

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι η περίπτωση που το «όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο» δεν ισχύει. Μια αναφορά στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου συνέδεσε την πληθώρα των επαφών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το αυξημένο στρες που βιώνουν οι χρήστες όσον αφορά στην προσπάθειά τους να παρουσιάζουν μια βεβιασμένη εκδοχή του εαυτού τους.

Δείτε Επίσης
Φιληθείτε με πάθος!

Οι κοντινοί φίλοι θα μπορούσε να είναι το μυστικό της μακροζωίας

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Φλίντερς στην Αυστραλία το 2005, μετά την παρακολούθηση 1.500 ατόμων για 10 χρόνια, οι άνθρωποι με μεγάλο δίκτυο φίλων, ζούσαν περισσότερο από του μη έχοντες, κατά 22%. Άλλες έρευνες υπέδειξαν ότι οι φίλοι μειώνουν το ρίσκο χαμηλής πίεσης, καρδιακών παλμών και χοληστερόλης.

Οι φίλοι μπορούν να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές σας

Μια έρευνα του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, αποκάλυψε ότι ενώ είναι πιθανό ένας φίλος να σε βοηθήσει να αντισταθείς σε έναν πειρασμό, είναι ακόμη πιο πιθανό να συνωμοτήσετε μαζί για να διαπράξετε κάποιο ατόπημα καθώς είναι πιο εύκολο να ενδώσετε μαζί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.