Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε!

Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε!

Πριν αποφασίσετε να παραιτηθείτε, σιγουρευτείτε ότι αποχωρείτε για τους σωστούς λόγους. Η παραίτηση δεν ήταν ποτέ εύκολη. Πάντοτε μια δουλειά θα μειονεκτεί ή θα πλεονεκτεί σε κάτι, αλλά πότε θα είστε σίγουρες ότι τα αρνητικά το… παράκαναν;

Eπιμέλεια: Δέσποινα Αρκουλάκη

Ε, όχι να «πάθει» και η υγεία μας!

Σίγουρα, όλοι έχουν περάσει και άσχημες μέρες στον χώρο εργασίας. Παρόλα αυτά, εάν δυσανασχετείτε κάθε φόρα που ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά, εάν μετράτε τα λεπτά αντίστροφα για να φύγετε, ή πολύ συχνά βλέπετε σε μορφή εφιάλτη τη δουλειά σας, μπορεί να επηρεάσει την πνευματική και φυσική σας υγεία. Πάρτε το σαν σημάδι ότι είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Τίποτα δεν αξίζει για να ρισκάρετε τόσο πολύ τον εαυτό σας!

Δεν αντέχετε αυτό που κάνετε

Όταν είστε καινούριοι σε έναν χώρο εργασίας ή κάνετε αλλαγή στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία, θα περάσετε από θέσεις, οι οποίες δεν θα είναι το ίδιο ευχάριστες με τη δουλειά των ονείρων σας, αλλά αυτές οι θέσεις θα είναι αναγκαίες για να περάσετε από «σκαλοπάτια» και να μάθετε ουσιαστικότερα μια δουλειά έτσι όπως πρέπει.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις καλό είναι να ρουφάτε σαν σφουγγάρι ό,τι σας δίδεται για να ανέβετε γρήγορα αυτές τις «σκάλες». Παρόλα αυτά, αν δεν σας ευχαριστεί το γεγονός να κάνετε τη δουλειά του αφεντικού σας, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ψάχνετε για κάτι άλλο το οποίο πληροί όλα αυτά που χρειάζεστε.

Δεν «κολλάτε» με τους συναδέλφους

Το να ταιριάζετε απόλυτα στο εργασιακό σας περιβάλλον είναι το Α και το Ω, όταν θέλετε να είναι επιτυχημένο αυτό που κάνετε. Μπορεί να έχετε όλα τα απαραίτητα προσόντα αλλά αν δεν «κολλάτε» με την ομάδα, τότε δεν θα πάτε μπροστά.

Ίσως οι βασικές αξίες που χρειάζεστε για να επιβιώσετε σε μία ομάδα να μην είναι ιδανικές για εσάς, όπως για παράδειγμα ελλιπής επικοινωνία ή μη σεβασμός στην ιεραρχία και στον «λόγο» του συνεργάτη. Είναι ήδη αρκετοί λόγοι για να αποχωρήσετε και να αναζητήσετε νέο κύκλο συνεργατών που «κουμπώνει» καλύτερα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες σας.

Έχει χαθεί το πάθος

Αν αισθάνεστε ότι πλέον δεν μαθαίνετε ή δεν εξελίσσεστε σε αυτό που καλείστε να κάνετε και ότι η δουλειά παραείναι εύκολη (και βαρετή), σκεφτείτε τις επιλογές σας. Πριν αποφασίσετε να την «κάνετε» με ελαφρά πηδηματάκια, σκεφτείτε μήπως σας ταιριάζει κάποια άλλη αρμοδιότητα στον χώρο που σας εξιτάρει περισσότερο. Ποτέ δεν ξέρετε… ίσως ανακαλύψετε κάτι καινούριο για τον εαυτό σας! Εάν πάλι δεν βρίσκετε πρόκληση σε τίποτα και δεν είστε παθιασμένοι όπως παλιά, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να μεταπηδήσετε σε κάτι άλλο πια στην επαγγελματική ζωή σας!

Η εταιρεία δεν σας προσφέρει σταθερότητα

Παρατηρείτε ότι η εταιρεία δεν είναι αξιόπιστη. Οι μισθοί αργούν υπερβολικά πολύ ή κάποιοι μπορεί και να έχουν παραληφθεί, δώρα χάνονται, απολύσεις συχνές γίνονται. Φυσικά και ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης.. αλλά αν παράλληλα ψάχνετε κάτι που σας καλύπτει εξίσου, για ποιο λόγο δεν φεύγετε από κει μέσα;

Γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά δύσκολη απόφαση και ειδικά στους καιρούς που ζούμε αλλά για αυτό δεν ζούμε άλλωστε; Για να δίνουμε στη ζωή μας νόημα και να είμαστε ευχαριστημένοι με ό,τι περιλαμβάνει; Κάντε το βήμα λοιπόν! Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ανέβει ψυχικά και να φτιάξει τη ζωή τον ονείρων του! Το παν είναι να υπάρχει αρμονία και ισορροπία στην καθημερινότητά μας!

Βέβαια μία πολύ σημαντική συμβουλή είναι πως αν είστε αποφασισμένοι για την παραίτησή σας, να έχετε ήδη βρει εναλλακτική δουλειά διότι δεν γνωρίζετε πόσο καιρό θα μείνετε εκτός. Άλλωστε με τις καινούριες εφαρμογές που έχουν βγει στα κινητά και ειδικεύονται στην εύρεση εργασίας όλη αυτή η διαδικασία θα μοιάζει με παιχνιδάκι.

Την ώρα του μεσημεριανού σας διαλλείματος λοιπόν ή της μετακίνησής σας με το τρένο ή το λεωφορείο, μπορείτε να ξεκλέψετε χρόνο και να βρείτε αυτό που σας αξίζει!

Καλή επιτυχία!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.