Natalie Massenet: Επιχειρηματίας με απόλυτο στιλ

Natalie Massenet: Επιχειρηματίας με απόλυτο στιλ

Πολλές από εσάς ίσως τη γνωρίζετε. Αλλά αν δεν ξέρετε το όνομά της, είναι περίπου βέβαιο ότι έχετε ανακαλύψει το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Γιατί το Νet-a-porter.com το «επισκέπτονται» εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η Natalie Massenet είναι μια εξαιρετικά κομψή και δραστήρια γυναίκα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως συντάκτρια μόδας σε μεγάλα περιοδικά, όπως το «W», το «Tatler», το «Women’s Wear Daily» αλλά το όραμά της ήταν πολύ μεγαλύτερο. Όπως έχει πει: «Το όνειρό μου ήταν να ενημερώνω, να πληροφορώ, αλλά και να εξυπηρετώ τις γυναίκες».

Η ιδέα γεννήθηκε, όταν ως συντάκτρια μόδας, έψαχνε σε διάφορα sites για να βρει πληροφορίες και υλικό για τα θέματα που έπρεπε να γράψει στα περιοδικά με τα οποία συνεργαζόταν. Έτσι, ανακάλυψε ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ένα μεγάλο κενό που θα μπορούσε να καλύψει.

Το Νet-a-porter.com ξεκίνησε γύρω από το τραπέζι της κουζίνας της σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Λονδίνου το 2000 μαζί με δύο συνεργάτες της με έναν απλό και πρακτικό σκοπό: να δώσει στις γυναίκες τις καλύτερες προτάσεις αγοράς, χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές και την τέλεια εξυπηρέτηση.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, χρειάστηκε να προσλάβει 90 άτομα προσωπικό, ενώ σήμερα πάνω από 1.000 άτομα εργάζονται στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη! Η επιτυχία της πρώτης μπουτίκ υψηλής ραπτικής στο διαδίκτυο ήταν γεγονός! Το 2004 οι ενεργοί πελάτες είχαν αυξηθεί από 20.000 σε 300.000!

Η όλη ιδέα ήταν ένας συνδυασμός «σελίδων» περιοδικού και καταστήματος, αλλά αυτό το «κατάστημα» είχε να παρουσιάσει όλα τα ονόματα υψηλής ποιότητας: Matthiew Williamson, Jimmy Choo, Burberry, Alexander Mac Queen, Narciso Rodriguez, Fendi, Dolce & Gabbana, Lanvin, Marc Jacobs… η λίστα δεν έχει τέλος.

Το Νet-a-porter.com απευθύνεται στις γυναίκες με μάλλον υψηλό βαλάντιο, που λατρεύουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ της μόδας, αλλά που δεν έχουν την ευχέρεια ή τον χρόνο για να πηγαίνουν στα ανάλογα καταστήματα. Κατανοώντας ταυτόχρονα ότι οι πελάτισσες δεν μπορούν να δοκιμάσουν ή να αγγίξουν τα προϊόντα, δημιούργησε μία online εμπειρία όσο γίνεται πιο επεξηγηματική αλλά και ευχάριστη.

Δείτε Επίσης
Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι οι πελάτισσες μπορούν εύκολα να στείλουν πίσω ό,τι έχουν αγοράσει, αν τελικά δεν τους κάνει ή δεν τους αρέσει. Μεγάλη σημασία είχε και ο χρόνος και ο τρόπος παράδοσης. Πώς θα σας φαινόταν, αν σε 48 ή το πολύ σε 72 ώρες έφθανε στην πόρτα σας ένα υπέροχο μαύρο κουτί στολισμένο με θαυμάσιες κορδέλες και χαρτιά περιτυλίγματος και μέσα έχει το κομμάτι των ονείρων σας; Αν μάλιστα μένατε και στο Λονδίνο, η παραγγελία σας θα παραδιδόταν αυθημερόν!

Η επιτυχία του Νet-a-porter.com οφείλεται σίγουρα στην έξυπνη ιδέα, στο αλάνθαστο ένστικτο και στις υψηλές γνωριμίες της Natalie Massenet, αν και φαίνεται ότι καθόλου αμελητέα δεν ήταν και η συμβολή του συζύγου της, Arnaud Massenet, ενός πρώην τραπεζίτη-επενδυτή, ο οποίος έβαλε μπρος τις… μηχανές ώστε να γίνει η επιχείρηση αυτό που είναι σήμερα.

Πριν δύο χρόνια, το Net-a-Porter πουλήθηκε στο γκρουπ πολυτελών προϊόντων Richemont για περίπου 450 εκ. ευρώ, η Massenet εκτός από τα σχεδόν 65 εκ. που κέρδισε, κράτησε και το 18% των μετοχών του site, αλλά και τη θέση τής Εκτελεστικής προέδρου της εταιρείας, ενώ είναι και πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.