Μαρία Θεμελή: Πάντα μου άρεσε η θάλασσα

Μαρία Θεμελή: Πάντα μου άρεσε η θάλασσα

Από μικρή ήταν ανήσυχο πνεύμα, διάβαζε κι έγραφε πολύ. Αγαπάει τη θάλασσα, τα ταξίδια, τα βιβλία, τα χαμόγελα. Της αρέσει να εργάζεται σκληρά, να ασχολείται με φιλανθρωπικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις αλλά και να ονειρεύεται! Δεν είναι λοιπόν, απλή συγκυρία, ότι αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα κοινά, κι έτσι είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Συνέντευξη στη Μαρία Καλοπούλου

«Κόρη καπετάνιου», ξεκίνησε να λέει, «παίζαμε ένα παιχνίδι με τον μπαμπά μου, “Να βλέπεις πάντα μακριά μέσα στη θάλασσα… Tόσο μακριά που συνηθίζει το μάτι και βλέπει καλύτερα… κι ανοίγει”, κι έτσι έμαθα από μικρή να κοιτάω μακριά και να “ανοίγομαι” σε νέους ορίζοντες… Οι γονείς μου, ίσως ακριβώς με αυτή την αγάπη για τη θάλασσα αποφάσισαν ως τόπο κατοικίας μας το Παλαιό Φάληρο».

Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ δίπλα στη θάλασσα μεγάλωσα, στο Καλαμάκι. Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ακριβώς γι’ αυτό; 

Α, ναι, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ζούμε δίπλα στη θάλασσα είμαστε πολύ τυχεροί. Παίρνουμε απλόχερα από την αύρα της, τα χρώματά της, το άρωμά της και -ίσως για αυτό- χαμογελάμε περισσότερο και αγαπάμε με πάθος τη ζωή!

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με τον Δήμο; 

Ήταν μία παρατήρηση που έκανε πριν λίγους μήνες μία φίλη της μητέρας μου που συνηθίζουν να περπατούν μαζί στο πάρκο. Μου είπε «Κάτι έχει αλλάξει στο Φάληρο. Θύμιζε γερασμένη πόλη και τώρα σφύζει από ζωή». Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα, ότι αυτό που βίωνα καθημερινά και θεωρούσα δεδομένο, ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου μας. Ετσι αποφάσισα να συμμετέχω και να προσφέρω κι εγώ!

Πώς έγινε η αρχή; 

Άρχισα να βοηθώ στο κοινωνικό παντοπωλείο για να συνεχίσει και να μεγαλώσει το έργο του. Να μεταφέρω το μήνυμα του εθελοντισμού και να ενημερώνω όλο και περισσότερους για τη δύναμη της συμμετοχής. Να ενημερώνω για την πρωτότυπη Τράπεζα Χρόνου και τα προγράμματα Υγείας, με ένα μήνυμα απλό, που όμως μπορεί να αλλάξει τα πάντα:

«Μένω Φάληρο, Επιλέγω Φάληρο, Συμμετέχω για το Φάληρο». Κι επειδή ο νυν δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, κατά τη γνώμη μου έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του, το όραμά του που έχει κάνει πράξη και τον κρίνω ως έναν άνθρωπο αυθεντικό, δυναμικό, έναν άνθρωπο που προσπαθεί με πείσμα και πετυχαίνει με επιμονή, συμμετέχω κι εγώ περήφανα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ.

Ποιο είναι το σύνθημά σου ως υποψήφια… και γιατί όχι ως άνθρωπος; 

Ελάτε να δούμε πιο μακριά… Γιατί τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να κοιτάξουμε και να δούμε ακόμα πιο μακριά… Μου αρέσει πολύ κάτι που έχει πει ο διάσημος συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο: «Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε γιατί… Εγώ τα ονειρεύομαι, όπως θα ήθελα να είναι και σκέφτομαι γιατί όχι…».

Δείτε Επίσης
Online ημερίδα: «Επιχειρείν γένους θηλυκού»

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η συνεισφορά σου στα κοινά του δήμου; 

Στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία επικοινωνώ και προάγω σκοπούς έμπνευσης, δράσης και συμμετοχής. Στην κοινωνική μου προσφορά, συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη πόλη, με τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την προώθηση του εθελοντισμού σε συνεργασία και με άλλους δήμους, τη διεύρυνση των προγραμμάτων υγείας,  τη συντονισμένη δράση των προγραμμάτων πολιτισμού και τουρισμού, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, για ένα ακόμα πιο ανθρώπινο Παλαιό Φάληρο.

Τι θεωρείς σημαντικό στη μέχρι τώρα πορεία σου; 

Σημαντικό μου επίτευγμα αποτελεί η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και η ανάπτυξη του εθελοντισμού, με αποκορύφωμα, τον «Μαραθώνιο Αγάπης για το Παιδί (Ραδιομαραθώνιος)», τη μεγαλύτερη ίσως, ιδιωτική, κοινωνική προσπάθεια για παιδιά με ανάγκες και ασθένειες στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του τομέα μου. Παράλληλα, υποστήριξα περιβαλλοντικά προγράμματα όπως η δασοπροστασία της Πάρνηθας και του Πάρνωνα, ενώ συμμετείχα ενεργά στον αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα «Πρωταθλητισμός στις γειτονιές», ενισχύοντας τοπικές παιδικές αθλητικές ομάδες.

Η Μαρία Θεμελή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στο Marketing και τη Δημοσιογραφία. Εργάσθηκε στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing και της διαφήμισης σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, ενώ μέχρι πρόσφατα διετέλεσε στη Διεύθυνση Τύπου & Επικοινωνίας του πρώην δικτύου CPB BANK στην Ελλάδα, της σημερινής Τράπεζας Πειραιώς. Σήμερα, εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: Themeli Maria P. Faliro, Linkedin: Themeli Maria

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.