Τέσσερις μέθοδοι για να αποφύγετε τις γρατσουνιές στο πάτωμα

Τέσσερις μέθοδοι για να αποφύγετε τις γρατσουνιές στο πάτωμα

Τα ξύλινα δάπεδα είναι ένας φιλόδοξος στόχος για πολλούς. Είναι υπέροχα στην εμφάνιση, καθαρίζονται εύκολα και διαρκούν πολύ. Προβλήματα προκύπτουν, ωστόσο, όταν ξεκινάτε να βάζετε τα έπιπλά σας. Τα κερωμένα ή γυαλισμένα ξύλινα δάπεδα μπορεί να αποκτήσουν γρατζουνιές κατά την καθημερινή χρήση. Οπότε ας δούμε έναν εύχρηστο οδηγό.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Με το δάπεδο να έχει τη δύναμη να αναδείξει ή να υποβαθμίσει έναν χώρο, είναι σημαντικό να έχετε το δάπεδο που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε τη λειτουργικότητα.

«Το δάπεδο με ιδιαίτερο χαρακτήρα γίνεται εξαιρετικά δημοφιλές», λένε οι διακοσμητές. Και μάλιστα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς το ξύλο.

Επειδή οι γρατσουνιές από διάφορους λόγους αλλά και από τα έπιπλα δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα… της αισθητικής, σκεφτείτε να λάβετε μέτρα για να τις σταματήσετε με αυτόν τον εύχρηστο οδηγό.

Ειδικά για τα έπιπλα

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εμποδίσετε τα έπιπλα να γλιστρούν σε δάπεδα από ξύλο. Η μέθοδος που θα επιλέξετε μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η αισθητική του δωματίου, τα πόδια ή η βάση των επίπλων σας και πόσο κρυφή θέλετε να είναι η λύση.

Το δάπεδο από ξύλο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, όπως λένε οι διακοσμητές. «Θα δούμε αυτή την τάση να συνεχίζεται, ειδικά στα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια και άλλους χώρους στο σπίτι».

Επομένως, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή γρατσουνιών και… απογοήτευσης, πριν υποστούν ζημιά τα δάπεδά σας.

1. Αγοράστε λαστιχένια ή τσόχινα πατάκια

Τα λαστιχένια ή τσόχινα μαξιλαράκια είναι μια από τις φθηνότερες επιλογές για να αποτρέψετε την ολίσθηση των επίπλων σας.

Αν και είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, τα πατάκια έχουν τα μειονεκτήματά τους. Το υλικό από καουτσούκ ή σιλικόνη μπορεί να τεντωθεί και να παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση. Τα λαστιχένια είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

2. Τα grippers

Είναι μια άλλη εναλλακτική λύση και μάλιστα μπορείτε να προμηθευτείτε τα κατάλληλα που να έχουν μετρηθεί και κοπεί για να ταιριάζουν στα έπιπλά σας. Είναι πιο διακριτικά από τα λαστιχένια μαξιλαράκια, καθώς μπορούν να κοπούν ώστε να ταιριάζουν στο κάτω μέρος των ποδιών επίπλων ή στα έπιπλα ευρείας βάσης.

Αν και πιο ακριβά από τα πατάκια που προαναφέραμε, τείνουν να διαρκούν περισσότερο και μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη της ολίσθησης των επίπλων σε ξύλινα δάπεδα.

Δείτε Επίσης
Κινδυνεύει να προκληθεί ζημιά στο δάπεδό σας από το τζάκι; Τι πρέπει να γνωρίζετε

3. Καθαρίστε τα δάπεδά σας

Η σκόνη μπορεί να κάνει τα έπιπλα να σύρονται ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, η σκόνη μπορεί να φθείρει πιο γρήγορα και τα πατάκια στα έπιπλά σας. Φροντίστε να ξεσκονίζετε συχνά τα δάπεδά σας για να διατηρείτε το πάτωμά σας σε άριστη κατάσταση.

Το να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε σωστά τα ξύλινα δάπεδα είναι σημαντικό για να προστατεύσετε το φινίρισμα του δαπέδου και να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για μακρά διάρκεια.

4. Επενδύστε σε ένα χαλί

Τα χαλιά είναι μακράν η πιο ευχάριστη αισθητικά λύση για να εμποδίσετε τα έπιπλά σας να γλιστρούν σε πατώματα. Τα χαλιά μπορούν να σταματήσουν τα έπιπλά σας από το να γλιστρούν, να προστατεύσουν το δάπεδό σας από γρατσουνιές και να παρέχουν μια άνετη επιφάνεια για περπάτημα.

Για κάθε πόδι επίπλου που δεν είναι τοποθετημένο στο ίδιο το χαλί, σκεφτείτε λίγο τσόχα για να σηκώσει τα έπιπλα ελαφρώς σε ομοιόμορφο ύψος και να αποτρέψει τυχόν τυχαίες γρατσουνιές.

Φροντίστε να επιλέξετε ένα χαλί υψηλής ποιότητας, με χαμηλό πέλος για μια μακροχρόνια και όμορφη λύση.

Πώς να κάνω τα ξύλινα δάπεδα λιγότερο ολισθηρά;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε ένα δάπεδο από ξύλο λιγότερο ολισθηρό. Επειδή τα ξύλινα δάπεδα δεν είναι από φυσικού τους ολισθηρά, αλλά συχνά γίνονται με την πάροδο του χρόνου λόγω συσσώρευσης βρωμιάς ή υπολειμμάτων κεριού και βερνικιού, μπορεί να είναι ένα εύκολο πρόβλημα να λυθεί:

  1. Καθαρίζετε και ξεσκονίζετε συχνά τα δάπεδά σας.
  2. Χρησιμοποιήστε χαλιά με αντιολισθητικά πατάκια.
  3. Αφαιρέστε την περίσσεια υπολειμμάτων κεριού και γυαλίσματος μετά την ανανέωση των δαπέδων σας.
  4. Τοποθετήστε χαλάκια σε όλες τις πόρτες για να ενθαρρύνετε τους πάντες να σκουπίζουν καλά τα παπούτσια τους πριν μπουν στον χώρο, για να μην συσσωρεύεται βρωμιά στα πατώματα

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.