Bottega Veneta Intrecciato: Το μοτίβο που λατρέψαμε

Bottega Veneta Intrecciato: Το μοτίβο που λατρέψαμε
Bottega Veneta Intrecciato: Το μοτίβο που λατρέψαμε
Η τεχνική Intrecciato δημιουργήθηκε για να αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή το δέρμα στα αξεσουάρ της Bottega Veneta, ενώ οι τεχνίτες του οίκου ακολουθούν ειδική εκπαίδευση, η οποία διαρκεί τρία ολόκληρα χρόνια!
Σύνολο και τσάντα από την κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι 2015 // Ακόμη και το ασήμι ή ο χρυσός πλέκονται στο χέρι για να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα Intrecciato // Σε μοβ χρώμα ένα ακόμη δείγμα από τις κομψές τσάντες
Ακόμη και στη σουίτα Bottega Veneta του πεντάστερου ξενοδοχείου St Regis στη Φλωρεντία, το μοτίβο Intrecciato παίζει σημαντικό διακοσμητικό ρόλο +1
Προβολή Φωτογραφιών
Bottega Veneta Intrecciato: Το μοτίβο που λατρέψαμε

Ένα από τα πλέον κλασικά σχέδια στα αξεσουάρ, που γεννήθηκε σχεδόν κατά τύχη, εξακολουθεί να συγκινεί με την απλότητα, την κομψότητα και το διαχρονικό του ύφος γενιές και γενιές καλοντυμένων γυναικών.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Intrecciato. Ιταλικά το πλεγμένο, το πλεκτό, όπως ακριβώς μπλέκονται και οι δερμάτινες λωρίδες στο κλασικό πλέον σχέδιο της Bottega Veneta, του οίκου που έχει αναγάγει τη διακριτική κομψότητα σε τρόπο ζωής –τα λογότυπα είναι περιττά, αρκεί μόνο η εικόνα του Intrecciato, του πλεγμένου δέρματος, για να δοθεί το στίγμα του brand.

Από τσάντες και αξεσουάρ ταξιδιού, μέχρι κοσμήματα, έπιπλα και ρούχα, το Intrecciato έχει άρρηκτα συνδεθεί με την εικόνα της Bottega Veneta, ενώ το σχέδιο δεν περιορίζεται στο δέρμα αφού έχει επεκταθεί και σε υφάσματα καθώς και σε print πάνω σε κεραμικό, πορσελάνη, γυαλί, ασήμι και χρυσό.

Πώς όμως «γεννήθηκε» το περίφημο αυτό μοτίβο;

Η ιστορία του Intrecciato είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού το διαχρονικό πια σχέδιο δημιουργήθηκε από ανάγκη και όχι από καλλιτεχνική έμπνευση της στιγμής. Η τεχνική χρησιμοποιήθηκε από την Bottega Veneta στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Εκείνη την εποχή, η περιοχή του Βένετο στην Ιταλία είχε παράδοση στην κατασκευή ενδυμάτων αλλά όχι αξεσουάρ, και οι μηχανές στις βιοτεχνίες και τα τοπικά εργαστήρια ήταν σχεδιασμένες για να δουλεύουν υφάσματα και όχι δέρμα. Έτσι, οι τεχνίτες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν πολύ λεπτά δέρματα προκειμένου να μπορέσουν να τα ράψουν με τις συμβατικές ραπτομηχανές και βελόνες. Αυτό το δέρμα κατόπιν πλεκόταν και δημιουργούσε το μοτίβο Intrecciato με στόχο να γίνει το υλικό πιο ανθεκτικό, κατάλληλο για τσάντες και παπούτσια.

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες συμβουλές για να επιλέξετε την τέλεια τσάντα για εσάς!

Στο σήμερα έχει γίνει σήμα κατατεθέν

Σήμερα, το Intrecciato δίνει το παρών σε όλη τη γκάμα προϊόντων του διάσημου ιταλικού οίκου και αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα μοτίβα όλων των εποχών, κλασικό αλλά και με ιδιαίτερη προσωπικότητα, διαχρονικό αλλά και απόλυτα μοντέρνο, απαραίτητο συμπλήρωμα της εμφάνισης κάθε γυναίκας που αγαπά το μοναδικό στιλ και δεν δέχεται να κάνει υποχωρήσεις στην ποιότητα. Για την επωνυμία αποτελεί το ανεπίσημο λογότυπο, το σήμα κατατεθέν της, και η ίδια πλέον δίνει εξαιρετική σημασία ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια κατασκευής του: μόνο τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα δέρματα, φυσητό γυαλί από το Murano, υπέροχα υφάσματα είναι άξια για να μπουν στη διαδικασία επεξεργασίας Intrecciato. Οι τεχνίτες έχουν εδώ και δεκαετίες μπει σε αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την τελειοποίηση της τεχνικής, που διαρκεί 3 ολόκληρα χρόνια, ενώ σημαντικό μέρος της διαδικασίας Intrecciato συνεχίζει να γίνεται στο χέρι.

Ένα σχέδιο άρτιας τεχνικής και κομψότητας!

Όπως ανέφερα και πιο πριν, το Intrecciato χρησιμοποιείται ευρύτατα και σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της Bottega Veneta, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή αίσθηση, μια νότα κομψότητας και υπεροχής –ένα κλείσιμο του ματιού στους γνώστες της αληθινής ποιότητας που δεν χρειάζεται περιττούς εντυπωσιασμούς για να συγκινήσει. Πρόκειται για ένα μοτίβο, μια άρτια τεχνική που βρίσκεται στην καρδιά του οίκου χωρίς ωστόσο να περιορίζει ή να οριοθετεί τις δημιουργικές δυνατότητές του. Ένα σχέδιο που συνεχίζει να προκαλεί τη φαντασία και το πάθος και να είναι τόσο φρέσκο και εντυπωσιακό όσο και την πρώτη ημέρα που μια γυναίκα το κράτησε στα χέρια της…

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.