Hermès Birkin: η τσάντα-σύμβολο

Hermès Birkin: η τσάντα-σύμβολο
Hermès Birkin: η τσάντα-σύμβολο
Η Κέιτ Μπλάνσετ με Birkin για τις ανάγκες της ταινίας του Γούντι Άλεν, "Θλιμμένη Τζάσμιν" (Blue Jasmine)
Προβολή Φωτογραφιών
Hermès Birkin: η τσάντα-σύμβολο

Τι είναι αυτό ακριβώς που κάνει τις γυναίκες να παθιάζονται τόσο με την Birkin του οίκου Hermès; Σίγουρα είναι πρακτική, αφού το κλασικό της σχήμα φτάνει τα 35 εκατοστά, ανθεκτική και συνάμα κομψή –όμως και άλλες τσάντες διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ίσως πάλι να είναι αυτό που συμβολίζει: μια Birkin είναι το απόλυτο σύμβολο επιτυχίας.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Με τιμή εκκίνησης γύρω στα 5.000 ευρώ, η Birkin δεν αποτελεί προνόμιο των πλούσιων και διάσημων, αφού και αυτοί θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό για να την αποκτήσουν. Άλλωστε, τα εργαστήρια του οίκου στο Παρίσι κατασκευάζουν μόνο 5 κομμάτια την εβδομάδα!

Η πρώτη τσάντα με την ονομασία Birkin δημιουργήθηκε στις αρχές των 80s και έμπνευσή της υπήρξε η ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν. Η ιστορία έχει κάπως έτσι: σε μία πτήση από το Παρίσι στο Λονδίνο, η νεαρή Τζέιν καθόταν δίπλα στον γενικό διευθυντή του Hermès, Jean-Louis Dumas και εξέφρασε τη ανάγκη της να βρει την ιδανική -ευρύχωρη αλλά και chic- τσάντα. Ο Dumas της ζήτησε να την περιγράψει και λίγο καιρό μετά, της έστειλε την ομώνυμη τσάντα με ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

Όσο για τη διαβόητη λίστα αναμονής που λέγεται ότι φτάνει τα τέσσερα χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, ο οίκος Hermès ανακοίνωσε ότι την κατήργησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο εξής οι περίφημες τσάντες status-σύμβολα θα ήταν ευρύτερα διαθέσιμες. Αρκεί να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει οικονομικά…

Δείτε Επίσης
Τα πιο hot café στο Παρίσι!

Πώς θα ξεχωρίσετε την αυθεντική Birkin

Οι μεταλλικές της λεπτομέρειες κάνουν την Birkin να ξεχωρίζει από τα προϊόντα-μαϊμού που κυκλοφορούν (δεν σκουριάζουν και η επιγραφή Hermès – Paris είναι με λεπτούς χαρακτήρες χωρίς μεγάλο κενό ανάμεσα στα γράμματα).

Άλλες λεπτομέρειες που καθορίζουν τη γνησιότητά της είναι:

  • Οι ραφές (προσεγμένες, χειροποίητες και «καθαρές»).
  • Τα χερούλια στις ψεύτικες είναι πιο μακριά.
  • Η αυθεντική Birkin δεν έχει εξογκώματα στο δέρμα, ειδικά στα πλαϊνά της τσάντας, αλλά στέκεται όρθια.
  • Κάθε μία Birkin διαθέτει σφραγίδα στο εσωτερικό της που αναφέρει τη χρονιά που κατασκευάστηκε (για παράδειγμα, το έτος 2010 αναφέρεται ως «Ν», το 2009 ως «Μ» κ.λπ.) και την ταυτότητα του τεχνίτη που την έφτιαξε.
  • Έχει δύο εσωτερικές τσέπες: μία με φερμουάρ και μία χωρίς. Η τσέπη με το φερμουάρ διαθέτει στη βάση της ένα «H» και τη λέξη Hermès στο φερμουάρ.
  • Οι τσάντες Hermès δεν διαθέτουν ΠΟΤΕ πιστοποιητικό γνησιότητας.
Αυτό το ξέρατε;
  • H Βικτόρια Μπέκαμ έχει περισσότερες από 100 τσάντες Hermès, με αξία πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια!
  • Οι Birkin είναι χειροποίητες και η κατασκευή τους διαρκεί σχεδόν 48 ώρες.
  • Ο οίκος Hermès συχνά διακόπτει την παραγωγή κάποιου χρώματος ή δέρματος χωρίς προειδοποίηση. Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ειδικές παραγγελίες δεν παραδόθηκαν ποτέ ή ετοιμάστηκαν 1-2 χρόνια μετά την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης.
  • Το 2006, η Τζέιν Μπίρκιν, δήλωσε ότι θα σταματούσε να χρησιμοποιεί την ομώνυμη τσάντα της, αφού όπως δήλωσε «λατρεύω την Birkin μου, αλλά τη γεμίζω με τόσα πράγματα ώστε έπαθα τενοντίτιδα».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.