Εκπτώσεις SOS: Οι «χρυσές» συμβουλές

Εκπτώσεις SOS: Οι «χρυσές» συμβουλές

Η εποχή των εκπτώσεων έχει ξεκινήσει. Ιδού μερικές «χρυσές» συμβουλές για να μην χαθείτε στον κυκεώνα των προσφορών.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές, σημασία δεν έχει πόσα θα ξοδέψετε αλλά πώς. Ακολουθούν 5+1 tips που θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε τα μυστικά των εκπτώσεων:

1. Shopping με πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, υπάρχει πάντα το ρίσκο να ψωνίσετε κάτι που δεν σας αρέσει μόνο και μόνο επειδή η τιμή του είναι καλή. Είναι προτιμότερο να πάρετε ένα κομμάτι που λατρεύετε και να ξοδέψετε λίγο παραπάνω.

Είναι βασικό να προγραμματίσετε πριν βγείτε για ψώνια, τι θέλετε να αγοράσετε ή τι σας χρειάζεται. Ιδανικά, κάντε μια λίστα των βασικών τάσεων, αφού συνήθως, παραμένουν στη μόδα για περισσότερες από μία σεζόν, αλλά και των αναγκών σας για να ξέρετε από πριν πού πρέπει να κινηθείτε. Κυρίως, όμως, πρέπει να προγραμματίσετε το budget σας, ώστε να μην ξεφύγετε.

2. Ώρα για ανανέωση

Οι προσφορές και οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].

Επενδύστε σε καλά υφάσματα και σε ωραία πατρόν και αποφύγετε τα «φτηνιάρικα» κομμάτια. Για παράδειγμα, ένα καλό κασμιρένιο πουλόβερ [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] ή ένα ωραίο μαύρο φόρεμα είναι απαραίτητα για κάθε ντουλάπα. Απλά, τσεκάρετε πρώτα τι σας λείπει και κανονίστε ανάλογα τις αγορές σας.

Εφόρμηση… από την ταινία
Εφόρμηση… από την ταινία “Ψωνίζω άρα Υπάρχω” (2009)

3. Ξεκινήστε νωρίς

Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων ή στις προσφορές, τα αξεσουάρ (τσάντες, παπούτσια, κοσμήματα, προτοφόλια κ.ά.) είναι τα πρώτα κομμάτια που εξαντλούνται.

Αν φτάσετε, λοιπόν, αργά, μπορεί να μην βρείτε εύκολα νούμερα ή το κομμάτι που θέλετε. Γι’ αυτό, ξεκινήστε το shopping σας όσο πιο νωρίς γίνεται –ακόμη και στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει να ψωνίσετε μέσω internet.

Δείτε Επίσης
Τι να αγοράσετε τώρα στις εκπτώσεις;

4. Και λίγος αυτοσχεδιασμός δεν βλάπτει

Καλό, όπως προαναφέραμε, θα είναι να έχετε συγκεκριμένη ιδέα του τι θέλετε να αγοράσετε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιοριστείτε και να κολλήσετε σε ένα συγκεκριμένο στιλ ή μάρκα.

Το υπέροχο πράγμα όταν ψωνίζει κανείς στις εκπτώσεις είναι ότι μπορεί να ανακαλύψει ένα άγνωστο brand ή ένα φανταστικό κομμάτι σε κάποιο απρόσμενο σχέδιο. Συμβουλή: καλή η λίστα, αλλά μην την αφήσετε να σας δεσμεύσει.

5. Και κλασικά και φθηνά

Αν προτιμάτε τα επώνυμα προϊόντα (στις εκπτώσεις είναι πιο εύκολο να ψωνίσετε ένα ζευγάρι Louboutin), προτιμήστε κομμάτια χαρακτηριστικά και όχι μια εφήμερη τάση. Για παράδειγμα, μια γκαμπαρντίνα Burberry, loafers από την Tod’s ή ένα σακάκι Stella McCartney, αξίζουν την προσοχή σας –αν, φυσικά, η τιμή τους είναι εξίσου καλή.

+1. Οι κατάλληλες διαστάσεις

Αν ψωνίζετε συχνά online (στα αγαπημένα μας sites έχουν ήδη ξεκινήσει οι προσφορές), κοιτάξτε για κομμάτια στο μέγεθός σας και μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε κάτι μεγαλύτερο ή μικρότερο μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά. Τα περισσότερα sites έχουν οδηγούς ανά νούμερο και έτσι μπορείτε να ψάξετε συγκεκριμένα το δικό σας χωρίς να χαθείτε ή να μπείτε σε… πειρασμό.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.