Κόμποι ή κουβάρι; Δείτε πώς να ξεμπερδέψετε μία αλυσίδα κολιέ!

Κόμποι ή κουβάρι; Δείτε πώς να ξεμπερδέψετε μία αλυσίδα κολιέ!

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με αυτές τις μικρές αναποδιές που ζούμε και προκαλούν αυτή την ιδιαίτερη απογοήτευση τύπου «Θέλω απλώς να ουρλιάξω!». Αλλά, ίσως ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα είναι να προσπαθείς να ξεμπερδέψεις ένα κολιέ. Ξέρετε, να προσπαθείτε να ξεχωρίσετε λεπτούς κόμπους χωρίς αποτέλεσμα και το αγαπημένο σας κόσμημα να είναι πλέον χαμένη υπόθεση. Είναι μια ήττα που δεν θα ξαναζήσουμε! Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μερικούς ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεμπλέξουμε μια αλυσίδα κολιέ.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μην ανησυχείτε υπάρχουν στην πραγματικότητα τρόποι για να ξεμπερδέψετε! Υπάρχουν χιλιάδες συμβουλές στο Διαδίκτυο που υπόσχονται να λειτουργήσουν στην… εντέλεια, αλλά δεν είναι πάντα η ασφαλέστερη διαδρομή όταν πρόκειται για το ξεμπέρδεμα μία αλυσίδας κολιέ.

Πολλά από αυτά τα «κόλπα» μπορεί να καταλήξουν να καταστρέψουν την αλυσίδα ή να προκαλέσουν αποχρωματισμούς, κάτι που προφανώς θέλουμε να αποφύγουμε.

Σήμερα λοιπόν, είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μερικούς ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεμπλέξουμε μια αλυσίδα κολιέ. Όχι άλλα νεύρα, ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψετε έξυπνα, ακόμη και τα πιο δύσκολα!

Μέθοδος Α: Ζεστό σαπουνόνερο

Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και θα πρέπει σίγουρα να είναι η πρώτη σας προσέγγιση για την αντιμετώπιση μπερδεμένων περιδέραιων και αλυσίδων καθώς είναι απλή. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν μενταγιόν που δεν εμποδίζει ο κόμπος από το κολιέ σας ως επιπλέον προφύλαξη.

Υλικά: ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων ή σαμπουάν ή σαπούνι χωρίς άρωμα,  βελόνα ραπτικής ή παραμάνα

Τι κάνετε:

  1. Μουλιάστε το κολιέ σας σε ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι για να χαλαρώσει ο κόμπος. Εάν η αλυσίδα έχει μπλέξει πολύ σφιχτά, τρίψτε απαλά τον κόμπο ανάμεσα στα άκρα των δακτύλων σας για να βοηθήσετε τη διαδικασία.
  2. Μόλις χαλαρώσει ο κόμπος, βάλτε το κολιέ σας σε μια επίπεδη επιφάνεια όπου το μη μπερδεμένο μέρος είναι ασφαλές να μην… μπερδευτεί.
  3. Εάν ο κόμπος είναι αρκετά χαλαρός, μπορεί να μπορείτε να τον λύσετε με τα δάχτυλά σας. Αλλά αν εξακολουθεί να είναι αρκετά σφιχτός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό, λεπτό εργαλείο, όπως μια βελόνα ραψίματος ή μια παραμάνα για να τον πιάσετε. Τοποθετήστε απαλά την άκρη του εργαλείου σας μέσα στο κέντρο του κόμπου και μετακινήστε το κυκλικά για να χαλαρώσει. Συνεχίστε μέχρι να μπορέσετε να τραβήξετε την ξεμπερδεμένη αλυσίδα από τον κόμπο.

Μέθοδος Β: Βρεφική πούδρα

Η προσέγγιση της βρεφικής πούδρας είναι προφανώς λίγο πιο «μπελαλίδικη» από το απλό σαπούνι και νερό, αλλά λειτουργεί ως λιπαντικό μεταξύ των κρίκων της αλυσίδας επιτρέποντας στους κόμπους να λύνονται χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε πολύ το κολιέ.

Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν μενταγιόν που δεν εμποδίζει ο κόμπος από το κολιέ σας ως επιπλέον προφύλαξη.

Υλικά: βρεφική πούδρα, βελόνα ή παραμάνα, ζεστό νερό, απαλό σαπούνι, χαρτοπετσέτες

Τι κάνετε:

  1. Τοποθετήστε το κολιέ σας σε μια επίπεδη επιφάνεια (για άλλη μια φορά, για να αποφύγετε περαιτέρω μπερδέματα) και πασπαλίστε ολόκληρη την αλυσίδα με μια στρώση βρεφικής πούδρας.
  2. Τρίψτε απαλά τον κόμπο με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιήστε μια παραμάνα ή βελόνα ραψίματος, εάν ο κόμπος είναι ακόμα πολύ σφιχτός.
  3. Μόλις φύγει ο κόμπος, ξεπλύνετε το κολιέ με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι και στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα.

Μέθοδος Γ: Baby Oil

Το παιδικό λάδι λειτουργεί με πραγματικά παρόμοιο τρόπο με τη βρεφική πούδρα, καθώς βοηθά τους συνδέσμους της αλυσίδας να λύνονται εύκολα χωρίς κανένα είδος επιβλαβούς στριψίματος και τράβηγμα που μπορεί να καταλήξει να σπάσει την αλυσίδα.

Υλικά: Βρεφικό λάδι, μπατονέτα, βελόνα ή παραμάνα, ζεστό νερό, απαλό σαπούνι, χαρτοπετσέτες

Δείτε Επίσης
Το κίτρινο του βουτύρου για τη φετινή άνοιξη: Οι αγαπημένοι μας τρόποι για να το φορέσουμε

Τι κάνετε:

  1. Βουτήξτε μια μπατονέτα στο baby oil και ταμπονάρετε τον κόμπο του κολιέ για να χαλαρώσουν οι αλυσίδες. Για πολύ επίμονους κόμπους, δουλέψτε απαλά το λάδι στον κόμπο κάνοντας μασάζ στη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να αρχίσει να λύνεται το κέντρο του κόμπου.
  2. Μόλις χαλαρώσει ο κόμπος, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας (ή τη βελόνα ραψίματος ή την παραμάνα, αν είναι ακόμα αρκετά σφιχτός) για να τον ξεμπλέξετε.
  3. Ξεπλύνετε το κολιέ σας με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε απαλά με μια χαρτοπετσέτα.

Αν έχουν γίνει… κουβάρι

Ίσως έχετε να κάνετε με κάτι πιο δύσκολο από μία αλυσίδα με κόμπους. Στρεσογόνος κατάσταση! Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες προσεγγίσεις για να βοηθήσετε με ασφάλεια αυτού του είδους τα μπερδέματα να βρουν τον δρόμο… προς τη λύση τους!

Λεπτά κολιέ

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο baby oil και μια λεπτή βελόνα ή παραμάνα για να τραβήξετε απαλά το κέντρο του κόμπου. Οι λεπτές αλυσίδες είναι πολύ εύθραυστες, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το πόσο σκληρά τραβάτε.

Ένα μάτσο κολιέ

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το χάος στη κοσμηματοθήκη σας, η μέθοδος baby oil και μια λεπτή βελόνα ή παραμάνα είναι οι καλύτεροί σας φίλοι. Ενώ η χρήση των δακτύλων σας μπορεί να λειτουργήσει, είναι προτιμότερη μία καρφίτσα  ή βελόνα ραπτικής.

Ένα κολιέ ήδη στον λαιμό σας

Φέρτε τον κόμπο στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας για βέλτιστη όραση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε είτε τη μέθοδο baby oil είτε βρεφική πούδρα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε βελόνας για λόγους ασφαλείας. Αν δεν πιάνει το κόλπο, αναγκαστικά θα πάτε σε κοσμηματοπωλείο για να την αφαιρέσετε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.