Πέφτουν οι μπότες σας; Εύκολα κόλπα που λύνουν το θέμα!

Πέφτουν οι μπότες σας; Εύκολα κόλπα που λύνουν το θέμα!

Οι ψηλές μπότες και κυρίως όσες ανεβαίνουν πάνω από το γόνατο, πολλές φορές γλιστρούν και πέφτουν από τη θέση τους, δημιουργώντας σούρες στο σημείο του αστραγάλου. Το πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο ειδικά αν οι μπότες είναι κατασκευασμένες από μαλακό δέρμα ή ύφασμα. Για να μείνουν στο… ύψος τους, υπάρχουν κάποια εύκολα κόλπα!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Για να γλιτώσουμε από το πρόβλημα με τις μπότες που γλιστρούν από τη θέση τους και να πάψουμε να τις τραβάμε κάθε λίγο και λιγάκι… διαλέξτε μία από τις ακόλουθες λύσεις!

  • Τις φοράμε με ένα στενό παντελόνι ή κολάν που θα τις συγκρατήσει στη θέση τους.
  • Χοντρές κάλτσες στο ύψος της μπότας: Φορώντας ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες που είναι εφαρμοστές στο πόδι αυξάνεται η τριβή με αποτέλεσμα να μην πέφτουν οι μπότες προς τον αστράγαλο.
  • Σιλικόνη: Κάνετε δυο γραμμές με κόλλα σιλικόνης στην κορυφή της κάλτσας για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την αντίσταση. Το συγκεκριμένο κόλπο λειτουργεί και με λεπτές κάλτσες ή καλσόν.
  • Αν οι μπότες σας είναι κάπως φαρδιές, σουρώσετε τις κάλτσες στο ύψος του αστραγάλου. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσετε το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στο πόδι και την μπότα, αποτρέποντας το γλίστρημά της.
  • Ελαστική «καλτσοδέτα»: Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο από τα είδη ραπτικής και ένα σκρατς (γνωστό και ως αυτοκόλλητη ταινία velcro) προκειμένου να δημιουργήσετε μια καλτσοδέτα στο ύψος που τελειώνει η κάθε μπότα.
  • Μετρήστε την περίμετρο των μηρών σας σε εκείνο το σημείο, κόψτε το λάστιχο και ράψτε τις άκρες του μεταξύ τους. Στη συνέχεια κολλήστε ή ράψτε το ένα μέρος του σκρατς στην εξωτερική πλευρά του λάστιχου και αντίστοιχα το άλλο μέρος στην εσωτερική πλευρά του τελειώματος της μπότας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.