Τα 5 καλύτερα χρώματα για να φορέσετε αν ιδρώνετε πολύ, λένε οι ειδικοί

Τα 5 καλύτερα χρώματα για να φορέσετε αν ιδρώνετε πολύ, λένε οι ειδικοί

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, μπορεί να βρεθείτε σε ένα συνηθισμένο δίλημμα της εποχής: «Τι να φορέσω ώστε να κρύβεται ο ιδρώτας», ειδικά εάν είστε επιρρεπείς σε υπερβολική εφίδρωση. Ορισμένα χρώματα θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τους αντιαισθητικούς λεκέδες, αν και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ο τύπος του υφάσματος: Οι στιλίστες λένε ότι πρέπει να προτιμάτε υλικά που αναπνέουν ή που απομακρύνουν την υγρασία, όπως το βαμβάκι και το λινό. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει χρώμα που να κρύβει έναν λεκέ από ιδρώτα στο μετάξι.

Αφού επιλέξετε ένα κατάλληλο καλοκαιρινό ύφασμα, η εύρεση των κατάλληλων αποχρώσεων για να κρύψετε τον ιδρώτα μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε τόσο την εμφάνισή σας όσο και την αυτοπεποίθησή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια πέντε χρώματα είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των αντιαισθητικών λεκέδων.

Τα 5 καλύτερα χρώματα για να φορέσετε αν ιδρώνετε πολύ

1. Μαύρο

Οι στιλίστες συμφωνούν ότι ένα είναι το χρώμα βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών, όταν πρόκειται για την απόκρυψη των λεκέδων από τον ιδρώτα: Το μαύρο.

Η σκούρα απόχρωσή του απορροφά το φως, κάνοντας τους πιθανούς λεκέδες λιγότερο εμφανείς. Επιπλέον, συνδυάζεται καλά με ουδέτερα χρώματα και άλλες αποχρώσεις.

Το μαύρο θα κρύψει πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα στην γκαρνταρόμπα σας. Το μειονέκτημα του μαύρου είναι ότι σίγουρα γίνεται πιο ζεστό από τα ανοιχτότερα χρώματα, οπότε μπορεί να καταλήξετε να ιδρώνετε περισσότερο.

2. Γκρι ανθρακί

Τα ανοιχτόχρωμα γκρι είναι διαβόητα για την ανάδειξη των λεκέδων από τον ιδρώτα, αλλά οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως το μαύρο, το σκούρο γκρι είναι ένα έντονο χρώμα που βοηθά στην απόκρυψη των λεκέδων από τον ιδρώτα στο φόντο..

3. Ναυτικό μπλε

Όμοια με το μαύρο, η πιο σκούρα απόχρωση του μπλε βοηθά να καλύψει τυχόν σημάδια εφίδρωσης. Το ναυτικό μπλε προσφέρει επίσης μια εκλεπτυσμένη και κλασική εμφάνιση, κατάλληλη τόσο για επαγγελματικές όσο και για casual περιστάσεις.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή, πιο καλοκαιρινή, πιο απαλό στα μάτια από τα δύο προηγούμενα, αλλά αρκετά σκοτεινό ώστε οι λεκέδες από τον ιδρώτα να μην είναι πολύ εμφανείς στον μέσο άνθρωπο.

Δείτε Επίσης
Το φιλί του ήλιου: Το μακιγιάζ του καλοκαιριού και τα μυστικά του

4. Λευκό

Αν και τα περισσότερα από τα χρώματα που συστήνουν οι ειδικοί είναι σκούρα σε απόχρωση, το λευκό αποτελεί μια συνιστώμενη εξαίρεση στον κανόνα.

Τα λευκά ρούχα δείχνουν λιγότερο ιδρώτα από πολλά άλλα χρώματα. Αν είναι καθαρό λευκό χωρίς νότα άλλης απόχρωσης, ο ιδρώτας είναι πολύ λιγότερο εμφανής από ό,τι στα περισσότερα ανοιχτά χρώματα. Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι σας κρατά λίγο πιο δροσερή από ό,τι ένα σκούρο χρώμα.

5. Πολύχρωμα σχέδια

Τέλος, η επιλογή ενός υφάσματος με πιο έντονο μοτίβο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καλύψετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα.

Ένα μοτίβο με πολλά χρώματα και «πολυάσχολο» σχέδιο αποσπά την προσοχή και κρύβει καλά τους λεκέδες από τον ιδρώτα. Είναι μια κομψή λύση, που σας επιτρέπει να παίξετε με τις τάσεις της μόδας ενώ αντιμετωπίζετε το πρακτικό πρόβλημα. Απλώς αποφύγετε τα μοτίβα που έχουν πολύ ανοιχτό χρώμα ή σχέδιο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.