Έρευνα: Αντιγήρανση από τη Φύση

Έρευνα: Αντιγήρανση από τη Φύση

Μία πρωτογενής έρευνα από την ελληνική εταιρεία καλλυντικών Κορρές και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακαλύπτει ένα πολλά υποσχόμενο αντιγηραντικό συστατικό, το οποίο προέρχεται από τη φύση και αποκτά διεθνή σημασία και απήχηση.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Συνηθίζουμε να γκρινιάζουμε ότι δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα, ότι όλα λιμνάζουν, ότι τίποτα δεν γίνεται. Κι όμως, η προσπάθεια αποκωδικοποίησης των ιδιοτήτων των φυσικών συστατικών αγγίζει μία από τις κορυφές της, μέσα από τη νέα αμιγώς ελληνική πρωτογενή έρευνα της Κορρές και του Πανεπιστημίου Αθηνών/ Τμήμα Βιολογίας, καταγράφοντας το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο, ως το πολλά υποσχόμενο αντιγηραντικό συστατικό της φύσης, καθώς αποδείχθηκε ότι παρεμβαίνει στο σύνολο των κεντρικών βιολογικών μονοπατιών, τα οποία συνεργιστικά εξασφαλίζουν την υγεία και μακροζωία των κυττάρων –στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με την υγιή εμφάνιση του δέρματος.

Η νέα έρευνα καταγράφει την ευρύτητα της δράσης του πολυπεπτιδίου σε παράλληλους αντιγηραντικούς μηχανισμούς, διευρύνοντας το σχετικό γνωστικό πεδίο που έως σήμερα εστίαζε μεμονωμένα στην επίδρασή του στη σύνθεση κολλαγόνου ή ελαστίνης. Η Κορρές αξιοποιεί ήδη το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο στη σειρά ολικής αντιγήρανσης Μαύρη Πεύκη.

Η σημασία της νέας γνώσης για τη διεθνή βιομηχανία καλλυντικών αλλά και για άλλους επιστημονικούς τομείς, επισφραγίζεται από τη δημοσίευση της πρωτογενούς έρευνας -κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης από εξειδικευμένη διεθνή επιστημονική ομάδα- στο επιστημονικό έντυπο κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας Redox Biology. Πρόκειται για την επίσημη έκδοση των Society for Free Radical Biology and Medicine και Society for Free Radical Research-Europe, καθώς και affiliate έκδοση του International Society for Free Radical Research.

Η δημοσίευση των ευρημάτων αποδεικνύει εκ νέου τη δέσμευση της Κορρές  στην προαγωγή της έρευνας στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος.

Δείτε Επίσης
Ροδάκινο: Το φρούτο της Αφροδίτης

Το φυσικό πολυπεπτίδιο και η υγεία των κυττάρων

Το Εξαπεπτίδιο-11, το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο, είναι η απάντηση στα συνθετικά πεπτίδια που πρωταγωνιστούσαν την τελευταία δεκαετία στα προηγμένα αντιγηραντικά συστατικά. Με αφετηρία την αποδεδειγμένη συμβολή του στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ή ελαστίνης, η Κορρές και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσθέτουν νέα σημαντική γνώση, καθώς μελέτησαν το φυσικό πολυπεπτίδιο σε σχέση με το σύνολο των σημαντικών μηχανισμών του κυττάρου που διασφαλίζουν τη μακροζωία του και άρα την υγιή, νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας.

Ο υγιής κύκλος ζωής των κυττάρων και τα σημάδια γήρανσης -ξηρότητα, θαμπάδα, χαλάρωση, ρυτίδες- είναι αλληλένδετα. Η νέα πρωτογενής έρευνα επισφραγίζει και ενισχύει τη θέση του Εξαπεπτίδιου-11, ως ένα από τα πιο υποσχόμενα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά, με τη δύναμη να εξασφαλίζει αυτό τον υγιή κύκλο, δρώντας σε πολλαπλά -παράλληλης ή συμπληρωματικής δράσης- βιολογικά μονοπάτια. Ευρήματα διεθνούς σημασίας προς την κατεύθυνση ανάπτυξης καινοτόμων, φυσικών λύσεων ακόμα και για τον πιο απαιτητικό καλλυντικό τομέα, αυτόν της αντιγήρανσης.

RESEARCH PARTNERS
– ΚΟΡΡΕΣ
– Π/μιο Αθηνών/ Τμήμα Βιολογίας/ Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής
– Π/μιo Αθηνών/ Τμήμα Φαρμακευτικής/ Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων
– Lonza/ εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των Pharma & Biotech και Specialty Ingredient

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.