Ερώτηση: Να φοράμε κάλτσες στον ύπνο;

Ερώτηση: Να φοράμε κάλτσες στον ύπνο;

Σίγουρα θυμόμαστε όταν ήμαστε παιδιά και κυρίως όταν ήμαστε άρρωστα, φορούσαμε καλτσούλες στον ύπνο μας για να κρατήσουμε τα πόδια μας ζεστά. Όμως, για ένα διάστημα υπήρξε ένας διαδομένος ισχυρισμός ότι, το να φοράμε κάλτσες στον ύπνο, κάνει κακό στην υγεία μας… Τι ισχύει τελικά;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Σε αυτή την απλή ερώτηση λοιπόν, υπάρχει τελικά μία επιστημονική εξήγηση! Η σύντομη απάντηση είναι: Ναι, το να φοράμε κάλτσες στο κρεβάτι δεν είναι πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, (και μάλιστα, αν έχετε αϋπνίες!), αυτή η κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα. Το να ζεστάνουμε τα  κρύα πόδια επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που δίνει σήμα στον  εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο. Με άλλα λόγια, τα πόδια σας ρυθμίζουν την εξωτερική θερμοκρασία, οπότε αν νιώθετε τα πόδια σας κρύα, φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες.

Δείτε Επίσης
Είναι αθώες... οι παντόφλες μας;

Η ιατρική υποστηρίζει ότι ενισχύοντας την κυκλοφορία ευνοείται τη ροή της ενέργειας στο σώμα μας. Με άλλα λόγια, κρατώντας τα πόδια σας ζεστά, βοηθά να έχετε λιγότερο ανήσυχες νύχτες. Επίσης, έχει ως αποτέλεσμα να κοιμηθείτε γρηγορότερα, ενώ αυτή η πρακτική βελτιώνει το δέρμα στα ξηρά πόδια.

Εκείνο που σίγουρα πρέπει να θυμάστε, είναι να φοράτε πάντοτε καθαρές κάλτσες στο κρεβάτι για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει τίποτα ανθυγιεινό!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.