Η μεσογειακή διατροφή μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας

Οι γυναίκες που ακολουθούν πιστά τη μεσογειακού τύπου διατροφή, εμφανίζουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο (πάνω από το μισό) για εμφάνιση καρκίνου της μήτρας, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κριστίνα Μποσέτι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Ερευνών “Μάριο Νέγκρι” του Μιλάνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου “British Journal of Cancer”, ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή άνω των 5.000 γυναικών. Στη συνέχεια συσχέτισαν τη διατροφή με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του ενδομήτριου.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν, χωρίσθηκαν σε εννέα κατηγορίες ανάλογα με το πόσο πιστά τηρούσαν τη μεσογειακή διατροφή που συνίσταται σε: πολλά λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, καρπούς, δημητριακά, ψάρια και μονοακόρεστα λίπη – λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα – μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

Όσες γυναίκες ήταν οι πιο πιστές σε αυτό τον τύπο διατροφής, εμφάνιζαν τη μεγαλύτερη μείωση κινδύνου για καρκίνο της μήτρας (57%). Το ποσοστό μειωνόταν σταδιακά όσο λιγότερο ακολουθούσε μια γυναίκα τις «επιταγές» της μεσογειακής διατροφής.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.