Κοιμάστε με ανεμιστήρα; Δεν είναι καλή ιδέα!

Κοιμάστε με ανεμιστήρα; Δεν είναι καλή ιδέα!

Φαίνεται ότι το να κοιμόμαστε με ένα ανεμιστήρα πάνω από το κεφάλι μας ή δίπλα στο κρεβάτι μας δεν είναι πολύ καλή επιλογή. Κι αυτό γιατί μπορεί να πάθουμε ψύξη, αλλά και επειδή  «σηκώνει» τη σκόνη, κάτι διόλου καλό, εάν υποφέρετε από αλλεργίες, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν πρώτα από όλα να προσέξουμε την καθαριότητα του ίδιου του ανεμιστήρα μας. Αν έχει συλλέξει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια «πετούν» στον αέρα κάθε φορά που τον βάζετε σε λειτουργία και φυσικά θα τα εισπνέετε στον ύπνο σας.

Προσέξτε επίσης τη χρήση του ανεμιστήρα, γιατί στεγνώνει το δέρμα αλλά και τις ρινικές εισόδους. Εάν οι ρινικές είσοδοι χάσουν τη φυσική τους υγρασία,  το σώμα μπορεί να παράγει περίσσεια βλεννογόνου, κάνοντάς σας να «μπουκώσετε».

Και τότε είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν μυϊκές κράμπες. Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τον αέρα να τους χτυπά κατευθείαν πάνω τους μπορεί να ξυπνήσουν με δύσκαμπτους μύες, κοινώς με πιάσιμο.

Δείτε Επίσης
ΝΑΙ! Φορέστε το άρωμά σας πριν πάτε για ύπνο και δείτε γιατί!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κρύος αέρας πάνω μας για πολλές ώρες προκαλεί κράμπες, εξηγούν οι ειδικοί.  Αυτό γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο, αν κοιμάστε με τον ανεμιστήρα να σας χτυπά στο πρόσωπο και στον λαιμό. Το πρωί μπορεί να ξυπνήσετε με πιασμένο αυχένα!

Έτσι, ενώ ένας ανεμιστήρας στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να φαίνεται μία καλή ιδέα για την αντιμετώπιση της ζέστης, τελικά μπορεί να παρουσιάσει αρκετά προβλήματα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.