Στρώσε το στρώμα σου… σωστά!

Στρώσε το στρώμα σου... σωστά!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώνουμε σε ένα σούπερ στρωμένο κρεβάτι στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Το κρεβάτι μας είναι εκεί όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και να πάρουμε έναν καλό βραδινό ύπνο, ώστε να μπορούμε να είμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας την επόμενη ημέρα. Κι επειδή, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς, όπως λέει και η παροιμία… ας δούμε πώς θα το κάνουμε άψογα!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ενώ μερικές από εμάς αισθανόμαστε ένοχες που δεν στρώνουμε το κρεβάτι μας καθημερινά, στην πραγματικότητα είναι μια καλή συνήθεια που καλό είναι να γίνει σαν… δεύτερη φύση μας. Και όταν κάνουμε κάτι ως «παραγωγική» συνήθεια, όπως το να στρώνουμε το κρεβάτι μας, μπορεί πραγματικά να μας κάνει πιο παραγωγικές και σε άλλους τομείς της ζωής μας.

Πλέον, το στρώσιμο του κρεβατιού μας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή χρονοβόρο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πεταχτείτε από το κρεβάτι και θα αισθανθείτε την ανάγκη να πετάξετε τα σκεπάσματα και να τα αφήσετε έναν ακατάστατο σωρό, δοκιμάστε κάποια από αυτά τα εύκολα κόλπα!

Στρώσε το στρώμα σου... σωστά!

1. Οι στρατιωτικές… γωνίες

Είναι ίσως το πιο γνωστό κόλπο για το στρώσιμο του κρεβατιού μας – και για καλό λόγο. Οι στρατιωτικές γωνίες είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος για να έχει μια τακτοποιημένη εμφάνιση το κρεβάτι πάντοτε. Διπλώνετε το σεντόνι και τα σκεπάσματα στο κάτω μέρος του στρώματος με έναν τρόπο που θα τα κρατήσει τεντωμένα και θα εξασφαλίσει μία τέλεια όψη, κάτι σαν περιτύλιγμα δώρου!

2. Πώς θα φτιάξετε τα μαξιλάρια… επαγγελματικά!

Εάν είχατε εργαστεί ποτέ σε ξενοδοχείο ως καμαριέρα, θα το ξέρατε αυτό το τέχνασμα! Το κόλπο είναι να κρατήσετε το μαξιλάρι κατά μήκος από τη μέση και διπλωμένο στα δύο. Κρατώντας τις δύο γωνίες, η μαξιλαροθήκη ισιώνει πιο εύκολα και το μαξιλάρι μπαίνει στη θέση του, δημιουργώντας τέλειες γωνίες. Η μάχη της μαξιλαροθήκης… έλαβε τέλος δια παντός!

3. Η παπλωματοθήκη

Το να βάλετε την παπλωματοθήκη στο πάπλωμά σας, είναι ίσως το πιο κουραστικό μέρος για το στρώσιμο του κρεβατιού. Αλλά όχι πια! Δοκιμάστε το τέχνασμα μέσα-έξω: Κατ’αρχήν, αναποδογυρίζετε την παπλωματοθήκη σας (φέρτε το μέσα – έξω) και την κρατάτε από τις δύο πάνω γωνίες. Στη συνέχεια, πιάστε τις δύο επάνω γωνίες του παπλώματος και γλιστρήστε την παπλωματοθήκη από την κορυφή.

Δείτε Επίσης
Νέα μελέτη: Τι μας κάνει λιγότερο γενναιόδωρους και πώς επηρεάζει τις σχέσεις μας;

Στρώσε το στρώμα σου... σωστά!

4. Μην στεγνώνετε εντελώς τα σεντόνια σας

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να σιδερώνετε τα σεντόνια σας, μετά το πλύσιμο και πριν τα στρώσετε. Αυτή μπορεί να είναι μία εξαιρετική συμβουλή, αλλά δυστυχώς για τις περισσότερες από εμάς απλά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. Για να αποφύγετε το σιδέρωμα, δοκιμάστε λίγο πριν να έχουν στεγνώσει εντελώς. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τα στρώσετε φρεσκοπλυμένα και να ισιώσουν κατά τη διάρκεια του στρωσίματος. Το βράδυ θα είναι μοσχομυριστά, και εντελώς στεγνά!

5. Τελειώστε με τη διακόσμηση

Ένα ωραίο κάλυμμα και όμορφα διακοσμητικά μαξιλαράκια βάζουν την τελευταία πινελιά και κάνουν την εμφάνιση του κρεβατιού σας υπέροχη και με γούστο. Για ένα πραγματικά ωραίο αποτέλεσμα, οι διακοσμητές συστήνουν να έχουμε ένα ζευγάρι μεγάλα μαξιλάρια ως βάση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα μαξιλάρια ύπνου και μετά μπορείτε να τοποθετήσετε περισσότερα διακοσμητικά μαξιλάρια για να δημιουργήσετε βάθος. Απλά θυμηθείτε να έχετε μονό αριθμό μαξιλαριών, καθώς αυτό κάνει πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα στο μάτι.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.