Μια έρευνα που θέλουμε να πιστέψουμε: Η τεκίλα αδυνατίζει!

Μια έρευνα που θέλουμε να πιστέψουμε: Η τεκίλα αδυνατίζει!

Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι το αλκοόλ παχαίνει – και μάλιστα με εντελώς άχρηστες θερμίδες –  μία  έρευνα έρχεται για να ενθουσιάσει τους λάτρεις της τεκίλας!

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Καιρός να απενοχοποιήσουμε την αγαπημένη “μαργκαρίτα” ακριβώς στη σωστή στιγμή – πριν τις γιορτές και τα ρεβεγιόν!

Η American Chemical Society  ερεύνησε τις επιπτώσεις της τεκίλας στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φυσικά σάκχαρα που εμφανίζονται στο φυτό αγαύη (από όπου παράγεται η τεκίλα) δεν απορροφώνται εύκολα, είναι δύσπεπτα και έτσι δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επομένως, το φυσικό γλυκαντικό της αγαύης, θα μπορούσε  βοηθήσει σημαντικά τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη, να χάσουν βάρος.

Επίσης από πειράματα σε ποντίκια αποδείχθηκε ότι αυτά που έπιναν νερό με το φυσικό γλυκαντικό της αγαύης –  έτρωγαν  λιγότερο από τα υπόλοιπα και είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Δείτε Επίσης
Φθινοπωρινή δίαιτα

Κι επιπλέον, τα ποντίκια αυτά παρήγαγαν  μια ορμόνη που ονομάζεται GLP – 1 , η οποία κρατά το στομάχι γεμάτο για περισσότερο διάστημα, παράγοντας έτσι ινσουλίνη.

Η GLP – 1 αυξάνει την αίσθηση  κορεσμού οπότε και μπορεί να βοηθήσει στη δίαιτα, υπό την έννοια ότι δεν αισθανόμαστε τόσο έντονα το αίσθημα της πείνας.

Cheers!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.