Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τρώμε τη σοκολάτα μας!

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τρώμε τη σοκολάτα μας!

Ας βρίσκεται πάντα εκεί, στην τσάντα μας, έτοιμη να μας συμπαρασταθεί σε κάθε δύσκολη στιγμή… Στην πραγματικότητα, εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, είναι κι ένας προσιτός «γιατρός» που βελτιώνει τους δείκτες της υγείας μας.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αποφεύγουμε. Ειδικά η σκούρα, με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, είναι μια εξαιρετική “φίλη” για να παραμένουμε χαρούμενες και ήρεμες. Ωστόσο, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας αποτελεί μια τροφή που θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η σοκολάτα είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, γιατί συνδυάζει την εξαιρετικά γλυκιά γεύση με μια υπέροχη λιπαρή υφή. Και οι ουσίες που περιέχει μας φτιάχνουν τη διάθεση κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο προϊόν αυτό. Η σοκολάτα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου και βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα των έντονων μυϊκών σπασμών. Ουσιαστικά, αυτές οι κοινές κράμπες είναι ένας τρόπος να μας ζητήσει το σώμα μας λίγη σοκολάτα για να ανακουφιστεί. Μόνο που υπάρχουν άλλοι 5 λόγοι για τους οποίους μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές:

1. Βελτιώνει την ικανότητα αντοχής στο γυμναστήριο

Μια μικρή ποσότητα -ένα πλακίδιο- σκούρας σοκολάτας πριν την άσκηση βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την κούραση αλλά και να αναπνέουμε καλύτερα, αυξάνοντας τη διάρκεια της προπόνησής μας. Σε κάθε περίπτωση, η καλή ποιότητα της σοκολάτας δίνει και μεγαλύτερα αποτελέσματα ακόμα και σε αυτή την ελάχιστη ποσότητα.

2. Προστατεύει την καρδιά

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, η σκούρα σοκολάτα είναι τελικά εκείνη που αυξάνει τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων και την καρδιακή λειτουργία.

Δείτε Επίσης
Χάσατε τον ύπνο σας; Τι δεν πρέπει να τρώτε!

3. Ανακουφίζει από τον επίμονο βήχα

Η φυσική χημική ουσία θεοβρωμίνη που περιέχει το κακάο καταστέλλει το αντανακλαστικό του βήχα, κατέληξαν Βρετανοί ερευνητές. Τονίζουν, ωστόσο, ότι σε περίπτωση ενός επίμονου βήχα που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε τις νύχτες, η σκούρα σοκολάτα δεν μπορεί να κάνει πολλά, μιας που η καφείνη που περιέχει μπορεί και να μπλοκάρει τη φυσική διαδικασία του ύπνου.

4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθάει τη ρύθμιση της πίεσης χάρη στα σημαντικά αντιοξειδωτικά που περιέχει ειδικά η πλούσια σε κακάο εκδοχή. Η υγεία των κυττάρων που “χτίζουν” τις αρτηρίες βελτιώνεται, ενώ η μεγαλύτερη διαστολή των αρτηριών που εξασφαλίζεται συντελεί στην αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος της πίεσης.

5. Περιορίζει συμπτώματα στρες

Όταν μια ομάδα ατόμων με υψηλά επίπεδα στρες κατανάλωσε σε καθημερινή βάση για δύο εβδομάδες σοκολάτα υγείας, τα επίπεδα των ορμονών του στρες μειώθηκαν σε σημαντικό ποσοστό, έδειξε πρόσφατη έρευνα διαχωρίζοντας το συγκεκριμένο σνακ από τα υπόλοιπα γλυκά που έχουν την ακριβώς αντίστροφη ιδιότητα να αυξάνουν κατακόρυφα την έκκριση ορμονών του στρες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.