Ο νο1 εχθρός της υγείας μας; Τα κρυμμένα σάκχαρα!

Ο νο1 εχθρός της υγείας μας; Τα κρυμμένα σάκχαρα!

Όταν ακολουθούμε μια συγκεκριμένη, υγιεινή διατροφή, η ζάχαρη είναι ο νο1 εχθρός. Τα σάκχαρα δεν μεταβολίζονται όπως οι περισσότερες τροφές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν διάφορα προβλήματα υγείας, πέρα από την αύξηση του σωματικού μας βάρους! Το άρθρο που ακολουθεί  αποδεικνύει του λόγου το αληθές…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ακόμα και εάν προτιμάμε τον καφέ μας σκέτο, οι περισσότερες από εμάς καταναλώνουμε άθελα μας κρυμμένα σάκχαρα, σε μια φαινομενικά καλά ισορροπημένη διατροφή. Για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε τη συνήθεια να πίνουμε ένα υγιές, έτοιμο μείγμα με βάση τα φρούτα. Εξετάζοντας τη σύνθεσή του θα ανακαλύψουμε πως πιθανόν να περιέχει περίπου και μέχρι 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη! Το ίδιο μπορεί συμβεί και με τα αποξηραμένα φρούτα ή τα μούσλι, τα οποία κρύβουν ακόμα και 70% σάκχαρα στη σύστασή τους!

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ρυθμίσουμε την κατάσταση;

Κάθε προϊόν αναγράφει διάφορες διατροφικές πληροφορίες. Αναζητώντας το σύνολο των υδατανθράκων θα ανακαλύψουμε και την ποσότητα ζάχαρης ανά μερίδα. Υπολογίζοντας πως ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αντιστοιχεί σε περίπου 4 γραμμάρια, εντοπίζουμε στα γρήγορα πως το αγαπημένο μας μούσλι με 30γρ. ζάχαρης ανά μερίδα, δίνει γύρω στα 7,5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, σε κάθε πρωινό γεύμα, πριν ακόμα βγούμε από το σπίτι!

Δείτε Επίσης
Προσοχή στο τι τρώμε!

Μην θεωρούμε δεδομένο, επίσης, πως τα καταστήματα υγιεινής διατροφής προτείνουν προϊόντα χωρίς ζάχαρη. Εστιάζοντας και πάλι στις ετικέτες των τροφίμων μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως τα περισσότερα από όσα αναγράφουν στη συσκευασία τους «χωρίς ζάχαρη», στην πραγματικότητα περιέχουν αγαύη, δηλαδή περίπου 70-90% φρουκτόζη.

Αντίθετα, προτιμάμε τη στέβια, ένα φυτικό εκχύλισμα διακόσιες φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, το οποίο έχει την ιδιότητα να μην αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.