Ο ύπνος με καύσωνα: Απλές συμβουλές για όνειρα… δροσερά!

Ο ύπνος με καύσωνα: Απλές συμβουλές για όνειρα… δροσερά!

Με τον υδράργυρο να χτυπάει “κόκκινο” τις τελευταίες ημέρες και τη ζέστη να γίνεται ανυπόφορη, ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να κοιμηθούμε το βράδυ, αν δεν έχουμε κλιματισμό ή αν για προσωπικούς λόγους δεν τον θέλουμε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Κι όμως, όσο κι αν αισθανόμαστε κουρασμένοι, η ζέστη που αγγίζει τα όρια του καύσωνα δεν μας αφήνει να κλείσουμε μάτι με αποτέλεσμα να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι μέχρι να φανούν οι  πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Ένα μεγάλο θέμα όταν έχει πολλή ζέστη είναι το πώς θα κοιμηθούμε καλά, χωρίς να παγώνουμε από το air condition όλο το βράδυ και χωρίς να σκάμε και να ιδρώνουμε χωρίς αυτό. Θυμηθείτε ότι η βέλτιστη θερμοκρασία υπνοδωματίου για ύπνο είναι μεταξύ 16 και 21 βαθμών Κελσίου,

Δείτε Επίσης
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε με την πολλή ζέστη; Υπάρχουν λύσεις!

Πώς λοιπόν, θα παραδοθούμε στην “αγκαλιά του Μορφέα” ακόμη και με την υψηλή θερμοκρασία; Πάμε να δούμε μερικές απλές κινήσεις:

  • Επιλέξτε ένα ελαφρύ νυχτικό ή φανελάκι από φυτικές ίνες διότι  απορροφούν τον ιδρώτα και θα σας κάνουν να αισθανθείτε αμέσως πιο άνετα και δροσερά.
  • Ξαπλώστε σε καθαρά βαμβακερά σεντόνια. Το υψηλής ποιότητας βαμβάκι είναι το ιδανικό υλικό για τον ύπνο για να μείνετε δροσεροί.
  • Πριν ξαπλώσετε ψεκάστε τα σεντόνια με διάλυμα δροσερού νερού με αλόη βέρα, ιδανικά διατηρημένη στο ψυγείο.
  • Κάντε ένα ντους χλιαρό ή έστω δροσερό αλλά όχι με κρύο νερό! Κι αυτό γιατί το σώμα σας θα αντιδράσει στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, διατηρώντας τη θερμότητά του, αλλά και επειδή το κρύο νερό τονώνει… διατηρώντας σας ξύπνιους!
  • Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με κρύο νερό και κρατήστε το δίπλα στο κρεβάτι σας. Ψεκάστε στο πρόσωπό σας, το πίσω μέρος του λαιμού σας και το πίσω μέρος των γόνατων σας, για να δροσιστείτε.
  • Μην βγάζετε το πόδι σας έξω από το σεντόνι, όσο κι αν σας δίνει την εντύπωση ότι δροσίζεστε, γιατί είναι πολύ πιθανό να διαταραχθεί ο ύπνος σας. Να θυμάστε ότι το πρόσωπο είναι αυτό που πρέπει να κρατάτε δροσερό και όχι τα πόδια.
  • Ξεπλύνετε τους καρπούς και τα πόδια σας με κρύο νερό πριν πάτε στο κρεβάτι.
  • Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρα καθώς αυτές εκπέμπουν θερμότητα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.