Sports time

Sports time

Η καλή φυσική σας κατάσταση, εκτός από ένα σμιλεμένο κορμί θα σας χαρίσει και ενεργητικότητα στο full. Με αφορμή τις διακοπές που καταφθάνουν ολοταχώς, δημιουργήστε το προσωπικό σας πρόγραμμα που θα στείλει τη θηλυκότητά σας στα ύψη!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Σταθείτε ίσια, μπροστά σε ένα ολόσωμο καθρέφτη και αφήστε το βάρος σας να μοιραστεί ίσα και στα δυο σας πόδια. Εξετάστε προσεκτικά το σώμα σας και προσδιορίστε τις αναλογίες σας. Εάν για παράδειγμα, οι γοφοί σας είναι φαρδύτεροι από τους ώμους σας, οι μηροί σας τροφαντοί ή η μέση σας φαρδιά, μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα σας. Αρκεί να το θέλετε. Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε. Τονώνει το σώμα, ενεργοποιεί τον νου, δυναμώνει τους μύες και τελικά δρα καταλυτικά ενάντια στο άγχος και το στρες. Επιπλέον, βελτιώνει στο maximum τη φυσική στάση του σώματος. Και η σωστή στάση κάνει οτιδήποτε φοράτε να δείχνει πιο όμορφο πάνω σας. Οι στητοί ώμοι, το ίσιο στομάχι και οι καλοσχηματισμένοι γλουτοί, εγγυώνται σε κάθε περίπτωση απροκάλυπτη χάρη σε κάθε σας κίνηση.

Active life

Όσο περισσότερο κινείστε, τρέχετε, τεντώνεστε, τόσο ζωηρότερη και πιο δραστήρια αισθάνεστε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πιο χαλαρές και ήρεμες, μπορείτε να διαλέξετε ένα σπορ που περισσότερο θα σας διασκεδάζει, παρά θα σας δημιουργεί ένταση και ιδανικά θα μπορείτε να το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάτε ότι στα θετικά της άσκησης μπορείτε να προσθέσετε ακόμα ότι ρυθμίζει την όρεξη και καταπολεμά την αϋπνία, δημιουργώντας την πιο τέλεια αίσθηση καλής υγείας. Μπορείτε να αντισταθείτε σε όλα αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα που θα έχετε, κάνοντας απλά και μόνο κάτι που βασικά θα σας ευχαριστεί; Σίγουρα, όχι. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να βρίσκετε δικαιολογίες για να μην ασκείστε. Γι’ αυτό επιλέξτε ένα σπορ που θα σας κάνει να αισθάνεστε ο εαυτός σας και ξεκινήστε σιγά – σιγά. Να θυμάστε, ότι οι ξαφνικοί ενθουσιασμοί και η υπερβολική δραστηριότητα το πιθανότερο είναι να σας δημιουργήσουν αίσθημα κόπωσης. Προγραμματίστε λοιπόν, διάφορες ασκήσεις και δραστηριότητες για τέλεια αποτελέσματα. Ο πίνακας που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει να κάνετε την τέλεια επιλογή. Προχωρήστε αργά και σταθερά και όταν νιώσετε ότι είστε σε καλύτερη φόρμα, συνεχίστε εντατικότερα. Όσο πιο αγύμναστη είστε, τόσο πιο προσεκτικά πρέπει να προχωρήσετε. Σε περίπτωση που αισθανθείτε κόπωση ή νιώσετε την αναπνοή σας να «κόβετε», ξεκουραστείτε αμέσως και ξαναρχίστε πιο προσεκτικά. Θέλετε να βρείτε την φόρμα σας. Δεν κυνηγάτε το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Aγώνων!

ΣΠΟΡ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Βάδην (γρήγορο)
300 – 350 θερμίδες/ ώρα

Το βάδισμα τονώνει τα πόδια και τους μύες στις γάμπες. Είναι μια καλή και ελαφριά άσκηση.

Μην βαδίζετε, χωρίς έλεγχο. Να κοιτάζετε πάντα πού πηγαίνετε, προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Τζόκινγκ
360 – 420 θερμίδες/ ώρα

Γυμνάζει την καρδιά, τους πνεύμονες και τις γάμπες. Λιγότερο τους μηρούς και την κοιλιά. Σταθείτε σε ευθεία, με τα χέρια χαλαρωμένα στα πλάγια και τους αγκώνες λυγισμένους. Ξεκινήστε κινώντας τα πέλματα και φροντίστε να προσγειώνεστε με τις φτέρνες.

Να κάνετε πάντα προθέρμανση πριν και διατάσεις μετά. Αν οι μηροί, τα γόνατα ή οι αστράγαλοι είναι αδύναμοι, στηρίξτε τους με ελαστικό επίδεσμο. Να φοράτε πάντα παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς και ειδικό σουτιέν.

Τρέξιμο (μέτριο ως γρήγορο)
500 – 600 θερμίδες / ώρα

Όσο μεγαλύτερος είναι ο διασκελισμός σας και έντονη η κίνηση των χεριών, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η άσκηση για τα πόδια, τα χέρια και τους ώμους, σε σύγκριση με το τζόκινγκ.

Τα κατάλληλα παπούτσια και οι ελαστικοί επίδεσμοι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Αυξήστε την ταχύτητα σταδιακά, για να αποφύγετε τυχόν φλεγμονές.

Ποδηλασία
300 – 420 θερμίδες / ώρα

Κάνοντας ποδήλατο περισσότερο από 40΄ με έντονο ρυθμό, τονώνετε τους γλουτούς, το μπροστινό μέρος των μηρών, τους μύες της γάμπας και αυξάνετε την ευλυγισία στα γόνατα και στους αστραγάλους, ενώ κάνετε καλό στην καρδιά και στους πνεύμονες.

Προτιμήστε το τιμόνι να είναι σε κανονικό σχήμα. Το αγωνιστικό μπορεί να βλάψει την πλάτη, αφού θα σκύβετε συνέχεια μπροστά. Να κάνετε οπωσδήποτε προθέρμανση και μετά να τεντώνετε καλά τις γάμπες, για να μην έχετε πόνους και πιασίματα στους μύες.

Τένις
300 – 400 θερμίδες / ώρα

Η ζωηρή κίνηση δίνει ευκινησία στις αρθρώσεις και δυναμώνει τους ώμους, το χέρι που παίζει, τους μηρούς και τις γάμπες. Συνδυάζει την ευλυγισία με τη δύναμη, την επιδεξιότητα, τον συντονισμό και την αίσθηση του χρόνου. Επίσης, γυμνάζει την καρδιά και τους πνεύμονες.

Προσέξτε τις αλλαγές στη στάση, οι οποίες είναι πιθανόν να προκαλέσουν τραβήγματα στους μύες ή εξαρθρώσεις στους αστραγάλους, τα γόνατα και τους ώμους. Μια και γυμνάζεται μόνο το ένα χέρι, συνδυάστε το τένις με ένα σπορ πιο ισορροπημένο, όπως το κολύμπι.

Ρακέτες
ως 650 θερμίδες / ώρα

Πιο κουραστικές από το τένις, αλλά πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού μπορείτε να ασκηθείτε εντατικά δίπλα στο κύμα. Γι’ αυτό έχουν υψηλότερη βαθμολογία στην αντοχή.

Προσέξτε, όπως και στο τένις, την πιθανότητα εξαρθρώσεων ειδικά στους αστραγάλους μια και το έδαφος είναι συνήθως ανώμαλο.

Κολύμπι (ζωηρό)
540 – 800 θερμίδες / ώρα

Δείτε Επίσης

Σώμα σε φόρμα! Ο δεκάλογος της επιτυχίας

Θεωρείται η τέλεια άσκηση, καθώς η άνωση του νερού γυμνάζει ομάδες από μύες που δεν ασκούνται με άλλα σπορ. Το κρόουλ γυμνάζει το πάνω μέρος του σώματος, την καρδιά και τους πνεύμονες, η πεταλούδα, τον θώρακα, τους μηρούς, τα μπράτσα και τους ώμους, το ύπτιο, σφίγγει τους κοιλιακούς μύες, λεπταίνει τους μηρούς και τα μπράτσα, ενώ το πρόσθιο σφίγγει το πάνω μέρος του σώματος.

Αρχίστε το κολύμπι αργά, με στάσεις περίπου κάθε 10-15 μέτρα. Σταδιακά, προσπαθήστε να καταφέρετε να κολυμπάτε περίπου 30 λεπτά χωρίς διακοπή. Να θυμάστε ότι είναι καλό να συνδυάζετε τα διάφορα είδη κολύμβησης, για να ασκείτε ουσιαστικά κάθε μέρος του σώματος.

Γιόγκα
180 – 300 θερμίδες / ώρα

Είναι η τέλεια άσκηση για το σώμα και τον νου. Μέσα από τις ειδικές ασκήσεις (asanas), δυναμώνουν ακόμα και οι πιο ξεχασμένες ομάδες μυών. Παράλληλα, αποκτάτε περισσότερο αυτοέλεγχο και τονώνετε τα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης. Με συστηματική άσκηση θεραπεύονται οι περισσότερες παθήσεις, βελτιώνεται η αναπνοή μέσω των ασκήσεων Pranayama, αποκτάτε ηρεμία και μια νέα στάση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας μακριά από το άγχος.

Ξεκινήστε τη γιόγκα [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] με έναν ειδικό δάσκαλο. Αν είστε δύσκαμπτη και οι αρθρώσεις σας είναι αρκετά «σκληρές», θα σας δώσει μερικές προκαταρκτικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε ευκολότερα. Γενικά, οι κινήσεις σας πρέπει να γίνονται ήρεμα, αργά και με απόλυτο έλεγχο του νου. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η συγχρονισμένη αναπνοή. Η χαλαρή και βαθιά εισπνοή και εκπνοή βοηθάει στον έλεγχο και ηρεμεί τα νεύρα και τον νου.

Θαλάσσιο σκι
400 – 700 θερμίδες / ώρα

Το θαλάσσιο σκι δυναμώνει τους μύες στα πόδια και αυξάνει την ελαστικότητα στα γόνατα. Φαβορί για την καλοκαιρινή περίοδο, αφού μπορείτε να ασκηθείτε στις περισσότερες παραλίες, δυναμώνει αρκετά και το πάνω μέρος του σώματος.

Ξεκινήστε απαραίτητα με τη βοήθεια δασκάλου. Για να φθάσετε ευκολότερα στο επιθυμητό σημείο είναι σημαντικό να εξασκηθείτε αρκετά κολυμπώντας, για να μην δημιουργηθούν τραβήγματα και πιασίματα στους μύες.

Βαράκια
έως 800 θερμίδες/ ώρα

Οι ασκήσεις με τα βάρη σας δίνουν τη δυνατότητα να τονώσετε και να σφίξετε μέρη του σώματος που κάποιες άλλες ασκήσεις αφήνουν αγύμναστα. Προσέξτε μόνο, μην το παρακάνετε και οι μύες σας αναπτυχθούν υπερβολικά.

Για να ξεκινήσετε φροντίστε να είστε σε καλή φόρμα. Πολύ σημαντικό είναι να γυμνάζεστε πάντα κάτω από την επίβλεψη ειδικού, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους μύες και στις αρθρώσεις.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.