Τι σχέση έχουν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ με τα προβλήματα του δέρματος;

Τι σχέση έχουν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ με τα προβλήματα του δέρματος;

Και μην σπεύσετε να πείτε καμία! Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με τις διακοπές και άρα τη χαλάρωση και τη διασκέδαση. Αλλά για να την απολαύσουμε, καλό θα είναι να λάβουμε τα μέτρα μας, για να είμαστε υγιείς και ασφαλείς!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Προστατεύουμε λοιπόν το δέρμα μας από τα εγκαύματα ή τον καρκίνο του δέρματος φορώντας το αντηλιακό μας, χρησιμοποιούμε τα εντομοαπωθητικά για να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια, αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας όταν ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό κοκτέιλ;

Θα σας φανεί περίεργο αλλά αφήνοντας τον χυμό του λάιμ στο δέρμα των χεριών μας πριν χαλαρώσουμε με μία μαργκαρίτα στο χέρι… μπορεί να έχουμε την τάση να πάθουμε «φυτοφωτοδερματίδα» που μάλιστα είναι και οδυνηρή!

Τα λάιμ, αλλά και άλλα φρούτα και λαχανικά (π.χ. τα λεμόνια, τα σύκα, τα καρότα κ.ά.) περιέχουν συστατικά με φωτοευαισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι όταν εκτεθούν στον ήλιο προκαλείται μία χημική αντίδραση που κάνει το δέρμα μας υπερβολικά ευαίσθητο στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται καφέ κηλίδες στο δέρμα και – σε ακραίες περιπτώσεις – εγκαύματα και κοκκινίλες. Αν προκληθεί κάποια τέτοια αντίδραση στο δέρμα μας, απαιτούνται αρκετοί μήνες για να θεραπευτεί.

Δείτε Επίσης
Smoking Rose Paloma

Αν λοιπόν πάσχετε από φυτοφωτοδερματίδα, σας συστήνουμε να συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας, για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Δεν σημαίνει βέβαια, ότι θα πρέπει να μας πιάσει ξαφνικά φόβος. Απλώς, αν έχετε τέτοια τάση, αν η επιδερμίδα σας έρθει σε επαφή με κάποιο από τα παραπάνω τρόφιμα, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας, απλώστε το αντηλιακό σας και απολαύστε τον ήλιο του καλοκαιριού!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.