Το αλάτι στην oμορφιά και στην υγεία: Τα υπέρ και τα κατά!

Το αλάτι στην oμορφιά και στην υγεία: Τα υπέρ και τα κατά!

Νοστιμίζει τα φαγητά μας και δίνει τον δικό του τόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας. Το αλάτι, απαραίτητο ειδικά το καλοκαίρι, δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις για τη χρήση του. Ας δούμε τελικά, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Εάν το καλοσκεφθούμε, η ιστορία με το αλάτι είναι αρκετά αστεία. Από τη μία είναι καλό να κάνουμε μπάνιο σε άλατα, αλλά από την άλλη δεν είναι καλή η κατανάλωση αλμυρών τροφών. Να τρίβουμε την επιδερμίδα μας, ως απολεπιστικό προϊόν με αλάτι, αλλά να μην προσθέτουμε έξτρα δόσεις αλατιού στη μερίδα του φαγητού μας. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Πού κάνει πραγματικά καλό, το μοναδικό υλικό που δίνει έξτρα γεύση σε κάθε είδους πιάτου;

– Το Θαλασσινό Αλάτι είναι πλούσιο σε ανόργανα άλατα, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και νάτριο, στοιχεία απαραίτητα για την ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού.

– Το Αλάτι Epsom, στην πραγματικότητα δημιουργείται από θεϊκό μαγνήσιο και έχει ελαφρώς, διαφορετική μοριακή δομή  από το γνωστό αλάτι.

Δείτε Επίσης
Φράουλα: Πηγή ομορφιάς!

– Τα Άλατα Νεκράς Θάλασσας περιέχουν μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, αλλά έχουν 12-20% μικρότερη περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο.

– Το Αλάτι των Ιμαλάϊων είναι  ένα ορυκτό αλάτι και η ροζ απόχρωση του οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε οξείδιο του σιδήρου.

Τα υπέρ… της ομορφιάς

  • Το θαλασσινό αλάτι απορροφά τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες από το δέρμα και θεωρείται ιδανικό στοιχείο για να προσφέρει βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα μας.
  • Το θαλασσινό αλάτι βοηθά να αποκαταστήσει το δέρμα μας την υγρασία, αλλά και να διατηρήσει τα ιδανικά επίπεδα ενυδάτωσης εκ των έσω. Η ιδανική κατανάλωση αλατιού σε καθημερινή βάση είναι 6 γρ., δηλαδή περίπου ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού.
  • Η κολύμβηση στη θάλασσα βοηθάει να καταπολεμήσουμε το στρες. Ειδικά σε περιπτώσεις έντονης καταπόνησης του σώματος, ενισχύει την παραγωγή γαλακτικού οξέος στους μύες και βοηθάει στη χαλάρωση.
  • Η λήψη νατρίου, μέσω του θαλασσινού αλατιού βοηθάει να ισορροπήσουν τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό μας, τα οποία και έχουν συνδεθεί με το άγχος.

Τα κατά… της υγείας

  • Το κλασικό, επιτραπέζιο αλάτι είναι τόσο ραφιναρισμένο και επεξεργασμένο, ώστε δεν έχει καμιά διατροφική αξία.
  • Προκαλεί κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και δημιουργεί μια παρατεταμένη αίσθηση δίψας.
  • Μια διατροφή με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να προκαλέσει αρτηριακή πίεση. Σταδιακά, δημιουργεί ακόμα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακές νόσους.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.