10+1 λάθη που κάνουμε φορώντας κραγιόν!

10+1 λάθη που κάνουμε φορώντας κραγιόν!

Από το τολμηρό κόκκινο της Marilyn Monroe ως το σέξι nude της Jennifer Lopez το κραγιόν αποτελεί το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε γυναικείας τσάντας και νεσεσέρ μακιγιάζ. Σε διάφορες αποχρώσεις και υφές το κραγιόν μάς δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να δώσουμε στα χείλη μας χρώμα, αλλά και να τονίσουμε τη δυναμικότητα και την ανεξαρτησία μας με ένα ξεχωριστό τρόπο. Πόσο συχνά, όμως, καταλήγουμε σε λάθη και πώς θα τα διορθώσουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το κραγιόν μπορεί να κάνει τα χείλη μας να φαίνονται πανέμορφα, να τονίσει το χαμόγελό μας, να αναδείξει ακόμα και το χρώμα των ματιών μας αλλά και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας! Υπάρχουν, όμως, μερικά βασικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε όταν βάζουμε κραγιόν…

1. Αγορές χωρίς δοκιμή…

© SHUTTERSTOCK
© SHUTTERSTOCK

Όσο και εάν μας αρέσει το νέο μπορντό ή το απίθανο ματ κοραλί κραγιόν δεν πρέπει με τίποτα να προχωρήσουμε στην αγορά τους, εάν προηγουμένως δεν δοκιμάσουμε το χρώμα και την υφή τους πάνω στα χείλη μας.

Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, σήμερα υπάρχει και η ψηφιακή τεχνολογία, όπου μέσα από μια απλή φωτογραφία μας θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη των ειδικών.

2. Έλλειψη προετοιμασίας…

Πριν περάσουμε το χρώμα στα χείλη μας θα χρειαστεί να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Αρχικά χρησιμοποιούμε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ και κατόπιν, βάλσαμο ή λάδι ώστε να γίνουν απόλυτα λεία και ενυδατωμένα.

Εάν το κραγιόν μας είναι ματ, το προηγούμενο βήμα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς υπάρχει απώλεια ελαίων στην υφή. Στη συνέχεια, ένα πέρασμα με primer θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Θα διατηρήσει το κραγιόν μας αναλλοίωτο για πολλές ώρες, ενώ θα αποφύγουμε οποιαδήποτε ρωγμή ή σκάσιμο των χειλιών μας.

3. Χωρίς απολέπιση…

© PEXELS
© PEXELS

Θα πρέπει να φροντίζουμε τα χείλια μας όπως το πρόσωπό μας. Για να διατηρήσουμε την ελαστικότητα και την απαλότητα τους η απολέπιση είναι πολύ σημαντική.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα scrub χειλιών ή να φτιάξουμε ένα μείγμα με νερό και ζάχαρη ή μέλι. Θα κάνουμε απολέπιση στα χείλη μας μία φορά την εβδομάδα τρίβοντάς τα απαλά για λίγα δευτερόλεπτα, για να αποκτήσουν την πιο βελούδινη υφή!

4. Παραλείπουμε το περίγραμμα…

Το μολύβι χειλιών θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε το περίγραμμα των χειλιών μας και ανεξάρτητα από το είδος κραγιόν που θα ακολουθήσει, δεν θα επιτρέψει να ξεφύγουμε!

Ξεκινάμε από το κέντρο του πάνω χείλους μέχρι τις γωνίες και από την αριστερή προς τη δεξιά πλευρά στο κάτω χείλος. Για μια φυσική εμφάνιση, σχεδιάζουμε το περίγραμμα στην εσωτερική άκρη των χειλιών μας, ενώ για να πετύχουμε ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα, φροντίζουμε να τραβήξουμε μια γραμμή στο εξωτερικό των χειλιών.

5. Λάθος τύπος κραγιόν…

© PEXELS
© PEXELS

Κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές υφές, χρώματα και φινιρίσματα στα κραγιόν. Ποια είναι η ιδανική για εμάς; Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ανάγκες των χειλιών μας!

Εάν τα χείλη μας είναι ξηρά, τότε ένα κραγιόν με ενυδατικά συστατικά είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Εάν δεν μας απασχολεί η ξηρότητα και θέλουμε έξτρα σταθερότητα, το ματ κραγιόν θα διαρκέσει περισσότερο.

Σε περίπτωση τώρα, που έχουν περάσει τα χρόνια, ένα σατινέ ή λαμπερό κραγιόν θα κάνει τα χείλια μας πιο λεία και γεμάτα ζωντάνια!

6. Ατυχής απόχρωση…

© RON LACH / PEXELS
© RON LACH / PEXELS

Η επιδερμίδα μας είναι το φόντο στο μακιγιάζ μας και η απόχρωσή της ορίζει τη σωστή επιλογή του κραγιόν! Για να βεβαιωθούμε για τον τόνο της, θα πρέπει να αναζητήσουμε τους υποτόνους.

Θα ανιχνεύσουμε τους τρεις υποτόνους στην επιδερμίδα μας – ζεστούς, ψυχρούς ή ουδέτερους – εάν παρατηρήσουμε τις φλέβες στο εσωτερικό των καρπών μας: Οι μπλε ή μοβ φλέβες υποδεικνύουν ψυχρό τόνο. Οι πράσινες φλέβες ορίζουν ζεστό τόνο. Εάν δεν διακρίνουμε κάποια απόχρωση τότε ο τόνος είναι ουδέτερος.

Στους ζεστούς τόνους ταιριάζουν οι αποχρώσεις του ήλιου, δηλαδή πορτοκαλί, κόκκινο, χάλκινο και τερακότα. Στους ψυχρούς ένα κραγιόν με μπλε ή μοβ τόνους στις αποχρώσεις του κόκκινου, καφέ ροδακινί ή nude είναι ιδανικές. Για τους ουδέτερους τόνους λειτουργούν τα περισσότερα χρώματα, επιλέγοντας τόσο από τους ζεστούς όσο και από τους ψυχρούς τόνους.

7. Υπερβάλλουμε…

Η υπερβολική ποσότητα κραγιόν δημιουργεί ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως αποτυπώματα παντού, γρήγορο στέγνωμα των χειλιών, μουτζούρες και διαρροή χρωστικών.

Ας ξεκινήσουμε απλώνοντας μια λεπτή στρώση κραγιόν και στη συνέχεια, μερικές ώρες αργότερα, θα εφαρμόσουμε μερικές πινελιές για να διατηρήσουμε το χρώμα ομοιόμορφο και τα χείλη μας δροσερά με την ιδανική ποσότητα προϊόντος!

8. Υπερκάλυψη για πιο σαρκώδη χείλη…

© FREEPIK
© FREEPIK

Το να σχεδιάσουμε το περίγραμμα λίγο έξω από τα χείλη είναι μια παλιά τεχνική που κάνει τα χείλη μας να δείχνουν πιο γεμάτα. Πολύ συχνά, όμως, επιλέγουμε ένα πολύ πιο σκούρο χρώμα για το μολύβι χειλιών που δημιουργεί μια άκομψη οριοθέτηση.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Το κλειδί είναι να επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση, όσο πιο κοντά στο χρώμα του κραγιόν. Επίσης, το πάχος της γραμμής μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, εάν είναι πολύ φαρδιά, καθώς δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα. Ζωγραφίζοντας μια λεπτή γραμμή ελαφρά έξω από το περίγραμμα των χειλιών μας, θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

9. Άκομψη εφαρμογή, χωρίς διάρκεια…

Για να διατηρήσουμε το χρώμα στα χείλη μας όσο γίνεται περισσότερο και χωρίς διαρροές, μπορούμε να περάσουμε με ένα πινέλο λίγη πούδρα σε σκόνη ακριβώς πριν απλώσουμε το κραγιόν.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς ψεγάδια και μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, μετά την εφαρμογή του κραγιόν εάν ταμπονάρουμε τα χείλη μας με ένα χαρτομάντηλο θα απορροφηθεί το πλεονάζον χρώμα και θα αποφύγουμε τις μουτζούρες.

Το αποτύπωμα του κραγιόν στα δόντια μας είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με ευκολία, εάν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να εξετάσουμε το αποτέλεσμα με ένα πλατύ χαμόγελο, αμέσως μετά την εφαρμογή του κραγιόν, ώστε να αποφύγουμε τα χρωματισμένα δόντια!

10. Ξεχνάμε το ντεμακιγιάζ…

© LOS ANGELES BEAUTY PHOTOGRAPHER
© LOS ANGELES BEAUTY PHOTOGRAPHER

Το να παραλείψουμε τον καθαρισμό των χειλιών μας με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κάνοντάς τα πιο σκούρα ή αποχρωματισμένα! Τι κάνουμε;

Απλώνουμε ένα προϊόν καθαρισμού για ευαίσθητο δέρμα και το αφήνουμε να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Με λίγο βαμβάκι απομακρύνουμε τα υπολείμματα, δίνοντας προσοχή ειδικά στις μικρές κάθετες γραμμές. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε και την θρέψη τους.

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε μαντηλάκια καθαρισμού στην περιοχή των χειλιών, μια και τα συστατικά που περιέχουν θα τα στεγνώσουν και θα διαταράξουν το φυσικό τους pH! Ειδικά για την αφαίρεση των ματ κραγιόν, το λάδι καρύδας ή η βαζελίνη θεωρούνται ιδανικά, καθώς παράλληλα θα θρέψουν και την περιοχή.

11. Ατυχείς χρωματικές επιλογές για το μέγεθος των χειλιών μας…

Η σωστή επιλογή για το χρώμα του κραγιόν εξαρτάται και από το σχήμα των χειλιών μας! Εάν τα χείλη μας είναι λεπτά, το κόκκινο και τα σκούρα χρώματα θα τραβήξουν τα βλέμματα στην περιοχή τονίζοντας το λεπτό σχήμα τους ακόμα περισσότερο. Μια ουδέτερη απόχρωση ή ένας τόνος πιο βαθύς από τον τόνο του δέρματός μας είναι η καλύτερη επιλογή.

Αντίθετα, εάν τα χείλη μας είναι αρκετά σαρκώδη δεν θα πρέπει να τα τονίσουμε ακόμα περισσότερο! Για αυτόν το λόγο θα προτιμήσουμε τις πιο σκούρες αποχρώσεις.

Και σε περίπτωση που είναι ασύμμετρα, θα ισορροπήσουμε την εικόνα τους επιλέγοντας να δημιουργήσουμε το ιδανικό περίγραμμα και παίζοντας με το φως και τη σκιά, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές αποχρώσεις στους ίδιους τόνους.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.