Eye-liner: Για να γίνει… παιχνιδάκι!

Eye-liner: Για να γίνει... παιχνιδάκι!

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικοί τρόποι και τεχνικές για να φορέστε το eye-liner. H make up artist Βίκυ Καρτάλη, σας δίνει τις συμβουλές της για τέλεια αποτελέσματα!

 • Γραμμή άι-λάινερ μπορούμε να τραβήξουμε και με σκιές… Ναι, αλλά πώς; Χρησιμοποιούμε πινέλο με γωνία, επιλέγουμε τη σκιά που θέλουμε και τραβάμε γραμμή. Για πιο έντονο αποτέλεσμα βουτάμε το πινέλο μας σε νερό και μετά στη σκιά. Με αυτόν τον τρόποι έχουμε μία γραμμή… ισάξια του άι-λάινερ!
 • Για να δημιουργήσουμε «κοφτερά» τελειώματα και τέλειες γραμμές, χρησιμοποιούμε ταινίες ή σελοτέιπ! Τις τοποθετείτε κοντά στα μάτια και στη σωστή γωνία, τραβάτε τη γραμμή με το eye-liner και αφαιρείτε τις ταινίες. Θα έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και στα δύο μάτια.
 • Αν έχετε μάτια με καθοδική γραμμή, τοποθετήστε το άι-λάινερ από τη μέση του ματιού προς την εξωτερική γωνία του βλεφάρου. Κάνει τα μάτια να φαίνονται ωραιότερα!
Για να απλώσετε πιο εύκολα το άι-λάινερ ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
 • Βάφετε πρώτα τις βλεφαρίδες σας, έτσι ώστε να πατήσει πάνω στις σκληρές βλεφαρίδες και να επιτύχετε μία ίσια γραμμή… όχι κάτι που να μοιάζει με καρδιογράφημα!
 • Βάλτε το άι-λάινερ στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τη χρήση, έτσι θα κυλήσει απαλά στα μάτια σας. Ιδανικός τρόπος και σε περίπτωση που το eye-liner είναι πιο παλιό.
 • Για να διαρκέσει περισσότερο: Τραβήξτε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων σας και κοντά σε αυτές με ένα μολύβι. Συνεχίστε με μια ματ σκιά στο ίδιο χρώμα περνώντας τη πάνω από το μολυβάκι. Για πρωινό μακιγιάζ, προτιμήστε να κάνετε τις γραμμές με μηχανικά μολύβια, γιατί είναι πιο στεγνά και δεν ξεθωριάζουν, ενώ σταθεροποιούν καλύτερα και τη σκιά.
 • Λεπτές ή χοντρές γραμμές; Προσοχή στις χοντρές γραμμές του άι-λάινερ! Μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει τις βλεφαρίδες μας με περισσότερο όγκο και πιο πυκνές αλλά δεν παύει να δημιουργεί σκληρό αποτέλεσμα. Αντίθετα, η λεπτή γραμμή είναι αυτή που εφαρμόζω πιο συχνά, γιατί είναι κομψή και ταιριάζει για το μακιγιάζ μας από το πρωί έως το βράδυ.
 • Το eyeliner δεν είναι μόνο μαύρο! Ή έστω καφέ… το οποίο προτιμάμε γιατί δείχνει το βλέμμα πιο απαλό και πιο φυσικό. Τολμήστε το μοβ, μπλε ή ακόμη και το ροζ, ιδιαίτερα αν είστε νεότερη. Συνδυάστε τις σκιές σας με το άι-λάινερ σας αλλά και με το χρώμα της μάσκαρα για να αναδειχθεί το χρώμα των ματιών σας και να τα τονίσετε.
 • Το λευκό είναι η λύση, αν θέλετε να δείχνουν τα μάτια σας πιο μεγάλα και πιο φωτεινά. Το φοράτε στο κόκκαλο του φρυδιού, στις εσωτερικές γωνίες του ματιού και στην ίσαλο γραμμή.

PRACTICE MAKES PERFECT! Είναι πρόκληση να χρησιμοποιεί κανείς άι-λάινερ! Και όχι εύκολο! Δοκιμάστε πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού ξανά και ξανά και μετά στα μάτια σας. Είναι πολύ σημαντικό να προτιμάτε τα αδιάβροχα, γιατί απλώνονται σε όλο το μάτι, λόγω της θερμότητας.

 • Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος για το από πού ακριβώς ξεκινάμε τη γραμμή. Ορισμένες γυναίκες χρειάζονται μια ολόκληρη γραμμή στα μάτια τους, ενώ άλλες χρειάζονται μόνο στην εξωτερική γωνία. Πειραματίστε για να να δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα!
 • Το concealer  βοηθάει να μείνει η γραμμή στη θέση της όλη μέρα. Με ένα πινέλο ή μπατονέτα, προσθέστε concealer ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Ακόμα χρησιμοποιείστε concealer για να διορθώσετε και τη γραμμή.
 • Για ένα πολύ φυσικά τονισμένο αποτέλεσμα, πάρτε ένα πινέλο με γωνία για το άι-λάινερ και βουτήξτε σε υγρό τζελ ή πάλι με ένα eye-liner που είναι σε μορφή υγρό στιλό. Τραβήξτε μία πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος και μεταξύ των βλεφαρίδων πάνω από την ίσαλο γραμμή του ματιού σας.

Η Βίκυ Καρτάλη είναι free lance make up artist και συνεργάτης στην εκπομπή “Το Πρωϊνό” του Antenna, τηλ.: 6945499934, mail: vkartali@yahoo.co.uk

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.