Γιατί το σκληρό νερό προκαλεί λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες στα μαλλιά και τι να κάνετε

Γιατί το σκληρό νερό προκαλεί λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες στα μαλλιά και τι να κάνετε

Μερικές φορές τα μαλλιά δεν συνεργάζονται όπως τα έχουμε συνηθίσει. Μερικές μέρες οι ρίζες σας μπορεί να είναι πιο λιπαρές από ό,τι συνήθως, και άλλες, οι τρίχες των μαλλιών σας στεγνώνουν σαν… κόκκαλο. Μία αιτία μπορεί να είναι αν αλλάξατε πρόσφατα τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, αλλά αν η αλλαγή φαίνεται τυχαία, μπορεί να οφείλεται στο σκληρό νερό.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Γιατί το σκληρό νερό προκαλεί λιπαρές ρίζες

Ο ένοχος: Το σκληρό νερό. Βλέπετε, το νερό της βρύσης που τρέχει πάνω στα μαλλιά σας (και στο δέρμα σας, λάβετε υπόψη σας) είναι συχνά γεμάτο με σκληρές χημικές ουσίες, όπως το χλώριο ή τα βαρέα μέταλλα – και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν «όλεθρο» στο δέρμα και τα μαλλιά σας.

Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι το σκληρό νερό μπορεί να μειώσει τη δύναμη των μαλλιών και να προκαλέσει σπάσιμο και έχει συσχετιστεί με ατοπικό έκζεμα στα παιδιά.

Μπορεί να σκέφτεστε, αλλά τα μαλλιά είναι ήδη νεκρά, οπότε γιατί έχει σημασία; Λοιπόν, τα υγιή μαλλιά ξεκινούν με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής – το οποίο είναι μέρος του μεγαλύτερου οργάνου του δέρματος και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.

Ο λόγος που οι ρίζες σας μπορεί να γίνονται λιπαρές εξ αυτού του λόγου, δεν είναι επειδή κάνει άμεσα τα μαλλιά λιπαρά. Στην πραγματικότητα, το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα μπορούν πραγματικά να κάνουν το αντίθετο και να στεγνώσουν το τριχωτό της κεφαλής και τρίχες, γεγονός που κάνει το δέρμα σας να παράγει φυσικά περισσότερο λάδι για να αντισταθμίσει την έλλειψη υγρασίας.

Το αποτέλεσμα; Λιπαρές ρίζες σε συνδυασμό με ξηρές άκρες και άφθονο φριζάρισμα, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε κορυφαία προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τι μπορείτε να κάνετε

Επενδύσετε σε ένα φίλτρο ντους. Ο αριθμός των επιλογών είναι μεγάλος, τόσο από πλευράς τιμών όσο και χαρακτηριστικών, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει κάτι.

Δείτε Επίσης
Εxtrait de parfum: Παίρνω κομπλιμέντα, όταν φοράω αυτό το ακριβό άρωμα!

Ή αν δεν μπορείτε να πάρετε ένα φίλτρο του ντους αυτή τη στιγμή, πάρτε ένα καθαριστικό σαμπουάν για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση βαρέων μετάλλων από τα μαλλιά σας.

Συνεχίστε με μια ενυδατική μάσκα μαλλιών για να τα θρέψετε με τα θρεπτικά συστατικά που λαχταρούν!

Το συμπέρασμα

Οι λιπαρές ρίζες σε συνδυασμό με το φριζάρισμα μπορεί να είναι σημάδι συσσώρευσης σκληρού νερού. Μια λύση είναι να παραγγείλετε ένα φίλτρο ντους για να εξασφαλίσετε ότι το νερό που τρέχει στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας είναι όσο πιο καθαρό γίνεται.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.