Η ιδανική πούδρα για κάθε περίπτωση

Η ιδανική πούδρα για κάθε περίπτωση

Οι πούδρες νέας γενιάς κυκλοφορούν ως μέσο διόρθωσης ή φινιρίσματος. Αποτελούν βασικό εργαλείο οποιουδήποτε τύπου μακιγιάζ και υπόσχονται να μεταμορφώσουν το δέρμα μας, με ένα και μόνο πέρασμα. Τελικά, κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους; Πρόκειται για ξεχωριστή πρόταση ή για ένα ακόμα τέχνασμα του μάρκετινγκ;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 20oύ αιώνα και έγιναν το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε γυναικείας τσάντας και προϊόν φετίχ για το μακιγιάζ. Οι μαγικοί κόκκοι της πούδρας δημιούργησαν τον δικό τους μύθο, με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν αρκετές διαφορετικές προτάσεις που υπόσχονται πραγματικά θαύματα για το πρόσωπό μας. Εξάλλου, κάθε οίκος καλλυντικών που σέβεται τον εαυτό του προτείνει τουλάχιστον 2-3 είδη πούδρας στο οπλοστάσιο του μακιγιάζ. Χωρίζοντας τις πούδρες σε δύο βασικές κατηγορίες, αυτές με διορθωτικά στοιχεία και εκείνες με διακριτικούς κόκκους φινιρίσματος, εμβαθύνουμε στις διαφορές τής δράσης, αλλά και της χρήσης τους…

Πούδρες διόρθωσης ή ρύθμισης

Εξομαλύνουν τη χρωματική υφή της επιδερμίδας μας, ισορροπούν τις εκκρίσεις του δέρματος και λειαίνουν την επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί να λειτουργήσουν ως υπέροχοι σύμμαχοι του μέικαπ ή όταν το δέρμα μας βρίσκεται σε πλήρη ανισορροπία, προσφέρουν από μόνες τους την τέλεια κάλυψη.

Συμβουλές: Τις χρησιμοποιούμε με ένα μαλακό σφουγγαράκι, το οποίο είναι καλύτερα να είναι νωπό, με απαλές κινήσεις, χωρίς να ανακατεύουμε ή να τρίβουμε άγρια!

Δείτε Επίσης
Ένα… Latte στο μακιγιάζ μας! Η μεγαλύτερη τάση φέτος το καλοκαίρι

  • Απλώνουμε την πούδρα ως βάση κάτω από τα μάτια, στο Τ του προσώπου και στα «δύσκολα» σημεία (κοκκινίλες, σπυράκια, κ.λπ.), για να προσφέρει κάλυψη, αλλά και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ.

Πούδρες φινιρίσματος ή για το τελικό άγγιγμα

Λειτουργούν ως ένα μαγικό φίλτρο που μειώνει το μέγεθος των πόρων του δέρματος, δημιουργεί ένα αψεγάδιαστο, λείο αποτέλεσμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας και προσδίδει λάμψη στο πρόσωπο. Ως τελικό άγγιγμα, εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ και αποτελεί το ιδανικό μέσο για μια γρήγορη ανανέωση!

Συμβουλές: Οι πούδρες φινιρίσματος απλώνονται με ένα μεγάλο, μαλακό πινέλο μακιγιάζ.

  • Την περνάμε σε όλο το πρόσωπο, σαν ένα πέπλο ομορφιάς, τινάζοντας ελαφρά το πινέλο πριν την εφαρμογή. Όταν αναζητάμε ένα πραγματικά, τέλειο αποτέλεσμα, ψεκάζουμε ανάλαφρα όλο το πρόσωπο με ιαματικό νερό, ταμπονάρουμε με χαρτομάντιλο και τελειώνουμε, περνώντας ένα ακόμα αέρινο πέπλο πούδρας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.