Η καλύτερη απόχρωση μάσκαρα για το χρώμα των ματιών σας

Η καλύτερη απόχρωση μάσκαρα για το χρώμα των ματιών σας

Η μαύρη μάσκαρα είναι βασικό στοιχείο του μακιγιάζ, τόσο πολύ που οι περισσότερες από εμάς πιθανότατα δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ μια εναλλακτική. Αλλά αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να ξεχωρίζουν; Ας δούμε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί στο μακιγιάζ για να βρούμε την καλύτερη απόχρωση μάσκαρα για το χρώμα των ματιών σας. Συνεχίστε να διαβάζετε…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μήπως πρέπει να συνδυάσετε μια διακριτική καφέ μάσκαρα ή μια πιο παιχνιδιάρικη απόχρωση όπως το μωβ ή το σκούρο μπλε; Έπειτα, ετοιμαστείτε να κάνετε τα μάτια σας, πραγματικά να ξεχωρίζουν!

Γαλάζια μάτια: Καφέ μάσκαρα

Τα γαλάζια μάτια είναι μια περίπτωση όπου η μαύρη μάσκαρα δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, οι  ειδικοί στο μακιγιάζ λένε ότι η καφέ μάσκαρα «παίζει με τους μπλε τόνους».

Η καφέ μάσκαρα κάνει το λευκό των ματιών να φαίνεται πιο λαμπερό, τονίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα γαλάζια μάτια.

Καστανά μάτια: Μπλε μάσκαρα

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είτε οι σκούρες μπλε αλλά και γενικά οι γαλάζιες αποχρώσεις της μάσκαρα είναι ιδανικές για καστανά μάτια. Πάντα να επιλέγετε χρώματα γύρω από τα μάτια σας που κάνουν αντίθεση, ώστε τα μάτια σας να ξεχωρίζουν. Επειδή το καφέ είναι ένα ζεστό χρώμα, τότε η αντίθεση σε αυτό θα ήταν κάτι δροσερό σαν το ναυτικό μπλε.

Η χρήση μπλε μάσκαρα θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα χωρίς να τραβήξετε πολύ την προσοχή, ειδικά αν συνήθως δεν φοράτε πολύ μακιγιάζ. Η απόχρωση του μπλε του κοβαλτίου είναι εκπληκτικό αν αναζητάτε ένα πιο διακριτικό μπλε.

Πράσινα μάτια: Μαύρη μάσκαρα

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε καλά χρώματα μάσκαρα για πράσινα μάτια, καθώς είναι ένα από τα πιο σπάνια χρώματα ματιών, γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να προτιμήσετε το μαύρο.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Με πράσινα μάτια, η καθαρή μαύρη μάσκαρα κάνει το ζωηρό χρώμα των ματιών να ξεχωρίζει. Το μαύρο εντείνει το πράσινο. Ωστόσο, εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, κεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια βαθιά ανθρακί απόχρωση, που  προσφέρει ευκρίνεια με μια νότα απαλότητας.

Για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, οι μακιγιέρ προτείνουν ειδικά για βραδινή εμφάνιση, να εφαρμόσετε πρώτα λίγη μαύρη μάσκαρα και μετά να προσθέετε μία πράσινου χρώματος προς τις άκρες των βλεφαρίδων. Συμπληρώνει το χρώμα των ματιών και κάνει πραγματικά μια δήλωση.

Μελί μάτια: Μοβ μάσκαρα

Όταν πρόκειται για αποχρώσεις μάσκαρα για αυτό το ασυνήθιστο χρώμα ματιών, η συμβουλή είναι να επιλέξετε κάτι από την οικογένεια του μοβ. «Το δροσερό μοβ θα κάνει αντίθεση με τα ζεστά, μελιά μάτια και απλώς τα κάνει να λάμπουν.

Για να κάνετε τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο πυκνές και να ενισχύσετε το μοβ, χρησιμοποιείτε μαύρη μάσκαρα μόνο στη ρίζα της βλεφαρίδας. Αφήστε την να στεγνώσει και περάστε τις βλεφαρίδες με μια χρωματιστή μοβ μάσκαρα. Είναι ένα επιπλέον βήμα, αλλά πραγματικά κάνει τις βλεφαρίδες σας να ξεχωρίζουν με υπέροχο τρόπο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.