Ηθοποιοί που προκάλεσαν μόνιμη ζημιά στα μαλλιά τους για έναν ρόλο!

Ηθοποιοί που προκάλεσαν μόνιμη ζημιά στα μαλλιά τους για έναν ρόλο!

Ως πραγματικοί επαγγελματίες, κάποιες φορές οι ηθοποιοί κάνουν σχεδόν τα πάντα για να αποδώσουν στο έπακρο και να δημιουργήσουν έναν ομολογουμένως αξέχαστο ρόλο. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό αφορά τη βαφή των μαλλιών ή άλλες τεχνικές που προκαλούν τριχόπτωση ή και μόνιμη ζημιά, δηλαδή η επιτυχία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και τη θυσία των μαλλιών τους! Απίστευτο;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είναι γνωστό πως οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη βαφή, το ίσιωμα, τις περμανάντ και άλλες τεχνικές μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επιζήμιες για τα μαλλιά μας, εάν δεν εφαρμοστούν σωστά.

Και κάτι τέτοιο σημαίνει, πως θα χρειαστούμε έναν επαγγελματία κομμωτή για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Γίνεται, όμως, πάντα να ξαναβρούν τη χαμένη τους υγεία και λάμψη;

Για παράδειγμα, η Keira Knightly αποκάλυψε ότι έπρεπε να φοράει περούκες για χρόνια αφού έβλαψε τα μαλλιά της, ενώ η Jennifer Lawrence αναγκάστηκε να τα κόψει πολύ κοντά μετά από μια κακή στιγμή στη βαφή τους!

Οι ρόλοι που απαιτούν να χρησιμοποιήσουν οι ηθοποιοί επιθετικές χημικές ουσίες για τα μαλλιά τους ή πρέπει να τα βάψουν επανειλημμένα, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Ποιες είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις;

Sophie Turner

Ηθοποιός στο “Game of Thrones”, η Sophie Turner έβαλε σε περιπέτειες τα μαλλιά της, για χάρη του ρόλου, παίζοντας τη μεγαλύτερη κόρη των Stark, την Sansa, γνωστή για τα φλογερά κατακόκκινα μαλλιά της!

Ως φυσική ξανθιά, η Turner έπρεπε να βάφει τα μαλλιά της τακτικά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Και όπως αποκαλύπτει: «Πριν από μερικά χρόνια προσπαθούσα να επιστρέψω από το κόκκινο στο ξανθό. Η όλη διαδικασία κατέστρεψε τα μαλλιά μου, σε σημείο που έπρεπε να χρησιμοποιήσω περούκα για το “Game of Thrones”. Εάν μάλιστα επέμενα να τα ξαναβάψω κοκκινωπά, τότε θα  μου είχαν πέσει τα μαλλιά!».

Μετά από αυτά έχει γίνει πολύ πιο προσεκτική στη φροντίδα των μαλλιών της και χρησιμοποιεί ευλαβικά μια επανορθωτική μάσκα, τουλάχιστον!

Keira Knightly

Παρόλο που η Knightley δεν έχει διευκρινίσει ποιοι ρόλοι προκάλεσαν τον μεγαλύτερο όλεθρο στα μαλλιά της όλα αυτά τα χρόνια, οι μεταμορφώσεις από ξανθά σε καστανά και τανάπαλιν δημιούργησαν πρόβλημα.

Ξανθιά στο φιλμ «Καν’το όπως ο Beckham”, διαφορετική απόχρωση στο «Πειρατές της Καραϊβικής»,  ξανά λαμπερή ξανθιά στο “Love Actually”, μελαχρινή στο «Περηφάνεια και Προκατάληψη» και ούτε καθεξής…

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά η ίδια, έχει βάψει τα μαλλιά της σχεδόν σε κάθε απόχρωση που μπορεί να φανταστεί κανείς για τις ανάγκες των ρόλων της σε διαφορετικές ταινίες. Αποτέλεσμα;

Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα, που τα μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν κυριολεκτικά από το κεφάλι της! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που αποφάσισε να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της και άρχισε να φορά περούκες. Και όπως υποστηρίζει: «Τα τελευταία πέντε χρόνια χρησιμοποιώ περούκες. Το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στα μαλλιά μου!».

Carey Mulligan

Το δικό της ταξίδι έχει κάνει και η Carey, για να υποστηρίξει τους ρόλους της, με θύμα τα μαλλιά της! Όταν πρωταγωνίστησε στο «Δημόσιος κίνδυνος» ως Carol, ξάσπρισε τα μαλλιά της για τον ρόλο.

Πολύ σύντομα, θύμιζαν περισσότερο άχυρο, ήταν άτονα και εξαιρετικά αδύναμα. Έτσι, τα έκοψε κοντά. Αποκαλύπτει, όμως, πως ποτέ δεν θα ήθελε να τα κόψει τόσο κοντά και πως προτιμά τα μακριά μαλλιά!

Προφανώς, τα μαλλιά της Mulligan σταμάτησαν να μεγαλώνουν αφού τα έκοψε κοντά. «Θα έκανε τα πάντα για να έχει ξανά μακριά, φυσικά μαλλιά, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει», αποκάλυψε μια φίλη της και συνεχίζει:

«Της συνέστησαν να παίρνει χάπια για έξι μήνες. Ενώ τα μαλλιά της μεγαλώνουν αργά αλλά σταθερά, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και υπομονή και εκείνη ανυπομονεί να τα δει να μακραίνουν για να κερδίσει και τη χαμένη της αυτοπεποίθηση».

Jennifer Aniston

Η δικιά μας Jennifer επίσης, έχει αγωνιστεί για την υγεία των μαλλιών της όλα αυτά τα χρόνια. Η Aniston, η οποία πρωταγωνίστησε ως Rachel Green στη διάσημη σειρά «Τα φιλαράκια» στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές τής δεκαετίας του 2000, θεωρεί πως ήταν ο κύριος ένοχος για την περιπέτεια των μαλλιών της και όχι η βαφή.

Aποκάλυψε ότι τα extensions που είχε φορέσει κατά καιρούς στην επιτυχημένη σειρά “Friends” και ειδικά στην 6η σεζόν, όπου το μήκος τους θύμιζε Ραπουνζέλ, είχαν καταστρέψει τα μαλλιά της.

«Ο πραγματικός λόγος που έκοψα τα μαλλιά μου; Τα μαλλιά μου είχαν αραιώσει αρκετά εξαιτίας των extensions, ενώ ακόμα και όταν τα φορούσα έμοιαζαν ψεύτικα».

Μετά το τέλος της σειράς, η Aniston παρουσιάστηκε με ένα ολοκαίνουργιο κοντό καρέ. Όπως είπε και ο στιλίστας της, Chris McMillan: «Λατρεύω τα καρέ… Είναι ωραίο να απομακρύνεις τα extensions από τα μαλλιά και να κάνεις κάτι πιο φυσικό!».

Jennifer Lawrence

Η Jennifer ως Katniss στην «Περιοχή 12»  διέπρεψε στο «Hunger Games». Έβαψε τα μαλλιά της σκουρότερα, μια και η αναφορά του βιβλίου στα «ίσια, μαύρα μαλλιά της», δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μερικά extensions σε ορισμένες σκηνές.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της βαφής τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Όπως είπε και η ίδια: «Τα μαλλιά μου δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο άσχημα! Μέσα από τις διάφορες τεχνικές, η Katniss μου κατέστρεψε τα μαλλιά!».

Για να βρει μια λύση στο πρόβλημά της, η Lawrence ζήτησε τη βοήθεια του κομμωτή της, Mark Townsend, ο οποίος υπογράμμισε πως τα μαλλιά της είχαν καταστραφεί αρκετά από τις βαφές που έπρεπε να εφαρμόσει για διαφορετικούς ρόλους, οπότε χρειαζόταν ένα καλό κούρεμα.

Δείτε Επίσης
Η μοναδική μυρωδιά του σώματος μπορεί να δώσει στοιχεία για την υγεία μας

Η Jen, όμως, επέλεξε κάτι πολύ πιο δραστικό: Αποφάσισε να κάνει ένα πραγματικά πολύ κοντό κούρεμα και ξεκίνησε να φορά περούκες για τις τελευταίες της ταινίες!

Charlize Theron

Στο «Mad Max: Fury Road” υποδύθηκε την Furiosa αφήνοντας έκπληκτους τους θεατές όταν την είδαν με ξυρισμένο κεφάλι! Τι συνέβη; Έπειτα από πολλές δοκιμές στα μαλλιά της με αποχρωματισμούς που είχαν πολύ κακά αποτελέσματα στην προετοιμασία της ταινίας και μετά από μια νύχτα προβληματισμών, σκέφτηκε: «Ξέρεις τι νομίζω; Ας τα ξυρίσουμε!».

Αν και ήταν κάτι εντελώς παράδοξο για την Theron, τελικά φάνηκε να το απολαμβάνει: «Αφού έμεινα φαλακρή, ήμουν έτοιμη τουλάχιστον είκοσι λεπτά νωρίτερα σε κάθε μου υποχρέωση. Δεν είχα σκεφθεί πόσο χρόνο αφιερώνουμε στα μαλλιά μας… Μπορεί αυτό το look να μου έδωσε την ευκαιρία να εστιάσω περισσότερο στη θηλυκότητά μου, αλλά οπωσδήποτε είναι ωραίο να έχεις μαλλιά!».

Margot Robbie

Από τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» μέχρι την «Μπάρμπι», η Margot έχει πάντα υπέροχα μαλλιά στις ταινίες της! Ωστόσο, όπως εξήγησε η ίδια, κάθε ρόλος απαιτεί πολύ styling, με αποτέλεσμα τα μαλλιά της να ταλαιπωρούνται αρκετά και να δείχνουν χάλια! Και όπως αποκαλύπτει: «Η άσχημη κατάστασή τους οφείλεται στις συχνές βαφές και στη χρήση ζεστών αξεσουάρ styling, οπότε είναι δύσκολο να κάνω τα μαλλιά μου να φαίνονται όμορφα μόνη μου.

Χρειάζομαι πραγματικά έναν κομμωτή για να μου τα φτιάξει τα μαλλιά, εάν θέλω να τα αναδείξω. Άλλωστε έχουν μείνει τρεις τρίχες στο κεφάλι μου, οπότε η προθήκη extensions από τον κομμωτή μου θα κάνει τα μαλλιά μου να φαίνονται καταπληκτικά!».

Για καλή της τύχη πάντως, κάποιοι κομμωτές στα κινηματογραφικά σετ επέλεξαν να προσφέρουν στα μαλλιά της ένα διάλειμμα! Και όπως είπε χαρακτηριστικά η hair stylist Adruitha Lee στο “I, Tonya” για παράδειγμα, χρησιμοποίησε περούκες για να σώσει τα μαλλιά της Robbie, μια και όλες οι διαφορετικές αποχρώσεις που απαιτούνταν δεν θα επέτρεπαν στα φυσικά της μαλλιά να επιβιώσουν!

Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είναι άλλη μια ηθοποιός που έχει καταστρέψει τα μαλλιά της για την ανάγκη των ρόλων της. «Έχει τύχει να βάφουν τα μαλλιά μου από τη ρίζα μέχρι τις άκρες κάθε Κυριακή για τρεισήμισι μήνες! Και όταν έγινα μελαχρινή, ο hair stylist ενθουσιάστηκε υπογραμμίζοντας πόσο χαριτωμένο ήταν το νέο μου look.

Στην πραγματικότητα; Μόλις σήκωσα τα μαλλιά μου, ανακάλυψα πόσο κατεστραμμένα ήταν, οπότε και αντιλήφθηκα πως οι βαφές κάνουν κακό και αυτό είναι καλό να το ξέρω…».

Όπως και πολλές άλλες ηθοποιοί, η Taylor-Joy προτιμά πλέον να φορά περούκες παρά να κάνει κακό στα μαλλιά της. Έτσι, στο «Queen’s Gambit», ως Beth κέρδισε την παρτίδα και έσωσε τα μαλλιά της φορώντας περούκα, αντί να τα βάψει κόκκινα!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.