Κόκκινο: Η μεγαλύτερη τάση στο χρώμα των μαλλιών αυτό το καλοκαίρι!

Κόκκινο: Η μεγαλύτερη τάση στο χρώμα των μαλλιών αυτό το καλοκαίρι!

Είναι τόσο απροσδόκητο! Κι αυτό γιατί συνήθως, το καλοκαίρι συνηθίζεται το χρώμα των μαλλιών να γίνεται πιο ανοιχτό. Κι έτσι, αν και οι χρυσαφένιες ombré ανταύγειες μαζί με το ροζέ χρυσαφί είναι στη μόδα, τελικά τα σκήπτρα ανήκουν στο βαθύ θερμό κόκκινο!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Διασημότητες όπως η Zendaya, η Rihanna και η Ariel Winter έχουν όλες υιοθετήσει τις ζωηρές κόκκινες αποχρώσεις «προδίδοντας» το φυσικό καστανό τους…

Οι διάσημοι colorist εξηγούν: «Οι κόκκινες αποχρώσεις κάνουν τον κύκλο τους κάθε λίγα χρόνια και ξανάρχονται με δύναμη στη μόδα! Είναι αποχρώσεις που ζεσταίνουν τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων γυναικών, ενώ προσθέτουν ένταση στην εμφάνισή μας».

Κακά τα ψέματα, μία κοκκινομάλλα γίνεται συνήθως το κέντρο της προσοχής!

Αν λοιπόν, θέλετε να το υιοθετήσετε θα πρέπει -όπως λένε οι ειδικοί- να εξετάστε τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σας για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση.

Εάν έχετε πιο ψυχρά χρώματα, προτιμήστε ένα κόκκινο με βάση το μπλε που θα ταιριάζει με το δέρμα σας, ενώ αν είστε πιο μελαχρινές και με πιο ζεστά χρώματα, στραφείτε προς τα κόκκινα με θερμές και ροζέ αποχρώσεις.

Τι να προσέξετε ακόμη…

Ενώ το κόκκινο είναι πραγματικά ένα ζωηρό χρώμα, έχει την τάση να ξεθωριάζει πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ό,τι οι ξανθές ή οι καστανές βαφές.

Δείτε Επίσης
Τι αποκαλύπτει η βαφή των μαλλιών μας για τον χαρακτήρα μας

Για να το διατηρήσετε ζωντανό και φρέσκο, χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό ειδικά για προστασία χρώματος και ακόμη καλύτερα για κόκκινα μαλλιά.

Για έξτρα προστασία, εφαρμόστε ένα ενυδατικό λάδι και ένα αντηλιακό μαλλιών.  Είναι προϊόντα που ενυδατώνουν τα μαλλιά ενώ εμποδίζουν τις ακτίνες του ήλιου να καταστρέψουν το χρώμα.

Το χρώμα που θα κρατήσετε και μετά το καλοκαίρι!

Το ωραίο με αυτό το χρώμα μαλλιών είναι ότι θα το κρατήσετε και το φετινό φθινόπωρο! Η μόδα της… κοκκινομάλλας θα κρατήσει και τη νέα σεζόν και μάλιστα μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο βαθύ με πλουσιότερες αποχρώσεις.

Εναλλακτικά, μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές, ζητήστε από τον κομμωτή σας να περάσει επιπλέον ένα προϊόν που χαρίζει έξτρα λάμψη και διάσταση στα μαλλιά.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.