Make-up lessons

Make-up lessons

Το μέικ-απ καλύπτει τις ατέλειες της επιδερμίδας και μπορεί να δίνει τόσο φυσικό αποτέλεσμα, ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει πως φοράτε. Εφαρμόζοντας τα μυστικά που ακολουθούν  θα αποκτήσετε το πιο όμορφο και λαμπερό πρόσωπο που έχετε φανταστεί!

Από την Άντζελα Μολφέτα

«Το μέικ-απ καταστρέφει το δέρμα»; Ψέμα!

Το αντίθετο μπορούμε να πούμε. Το μέικ-απ προστατεύει την επιδερμίδα από τη ρύπανση, χάρη στο επίχρισμα που περιέχει από τις χρωστικές ουσίες σε πυκνότερη ή αραιότερη υφή. Παράλληλα, προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μέικ-απ έχουν πολύ λιγότερες φθορές στην επιδερμίδα τους από εκείνες που δεν φορούν.

«Το μέικ απ φράζει τους πόρους της επιδερμίδας»; Ψέμα!

Μια πέρα για πέρα λανθασμένη πληροφορία, αφού τα μόρια από τις λεπτεπίλεπτες πούδρες των μέικ-απ είναι ακόμα αρκετά ογκώδη για να καταφέρουν να διαπεράσουν το δέρμα και τελικά, να εμποδίσουν την αναπνοή και τη φυσιολογική λειτουργία του.

Η ιδανική απόχρωση

Η απόχρωση που θα δώσετε στην επιδερμίδα σας με το μέικ-απ, είναι το βασικό σημείο που θα στηρίξει όλο σας το μακιγιάζ. Δεν είναι λοιπόν, καθόλου τυχαίο που το μέικ-απ, ανάλογα με την υφή του, πρέπει να δίνει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και να καλύπτει ταυτόχρονα και τις ατέλειες. Εάν το τελικό αποτέλεσμα δεν διαγράφεται διάφανο και καθαρό, χωρίς να συσσωρεύεται το χρώμα κατά τόπους, είναι ανώφελο να συνεχίσετε με τα υπόλοιπα βήματα του μακιγιάζ. Μια και όλα αρχίζουν με το μέικ-απ, δώστε μεγάλη προσοχή στη σωστή απόχρωση. Κυκλοφορούν άπειρες προτάσεις, που χωρίζονται, κυρίως, σε δύο κατηγορίες: Με βάση το κίτρινο χρώμα και με βάση το ροζ. Ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σας, επιλέξτε το αντίστοιχο.

Πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας. Για να το δοκιμάσετε, απλώστε λίγο προϊόν τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική πλευρά από τον καρπό του χεριού σας. Το χρώμα που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτές τις δύο αποχρώσεις είναι το ιδανικό.

Να θυμάστε ότι το μέικ-απ σε μορφή κόμπακτ, δίνει ένα πιο βαθύ χρωματικό αποτέλεσμα όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας.

Για επιδερμίδα με απόλυτα ομοιόμορφο τόνο, Sheer and Perfect Compact, Shiseido // Le Blanc de Chanel,  βάση για τέλεια επιδερμίδα και πούδρα με το ειδικό πινέλο Kabuki για λάμψη
Για επιδερμίδα με απόλυτα ομοιόμορφο τόνο, Sheer and Perfect Compact, Shiseido // Le Blanc de Chanel, βάση για τέλεια επιδερμίδα και πούδρα με το ειδικό πινέλο Kabuki για λάμψη

Για τέλεια εφαρμογή

  • Ρίξτε την αναγκαία ποσότητα από το μέικ-απ στην παλάμη σας και με τις άκρες των δαχτύλων σας ανακάτεψε ελαφρά το υγρό προϊόν. Με την κίνηση αυτή δημιουργείται θερμότητα και έτσι το μέικ-απ απορροφάται καλύτερα και γρηγορότερα από το δέρμα.
  • Τώρα, αγγίξτε με ανάλογη ποσότητα το κέντρο του μετώπου, τα μήλα, το πηγούνι και την άκρη της μύτης. Αρχίστε να απλώνετε το μέικ-απ με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, ωσότου απορροφηθεί πλήρως. Μην ξεχάσετε την περιοχή των βλεφάρων, τους λοβούς των αυτιών και τον λαιμό. Αντίθετα, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μέικ-απ στην περιοχή των φρυδιών.
  • Φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα προς τα πίσω με μια κορδέλα. Απλώστε το μέικ-απ και στο λαιμό σας, έτσι ώστε να σβήνει σταδιακά και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πλαϊνά της μύτης, όπου συνήθως συσσωρεύεται το προϊόν.

Κάλυψη με cover stick

Με πιο «σφιχτή» σύνθεση και από το κόμπακτ μέικ-απ, το cover stick ή κονσίλερ καλύπτει απόλυτα ότι δεν μπορεί να κρύψει το μέικ-απ. Σε τρία κύρια χρώματα, καλύπτουν τους μαύρους κύκλους, τις διχρωμίες ή τα σημάδια από σπυράκια στο πρόσωπο.

Δείτε Επίσης
Κανόνες ομορφιάς που μπορείτε να παραβιάσετε!

H νέα γενιά φυσικού μακιγιάζ, καλύπτει ατέλειες, έχει διάρκεια και ενυδατώνει, Miracle Air Teint Foundation,  Lanc?me // Ελαφρύ, με συμπυκνωμένες χρωστικές για λάμψη στο μακιγιάζ, DiorSkin Star, Dior
H νέα γενιά φυσικού μακιγιάζ, καλύπτει ατέλειες, έχει διάρκεια και ενυδατώνει, Miracle Air Teint Foundation, Lancôme // Ελαφρύ, με συμπυκνωμένες χρωστικές για λάμψη στο μακιγιάζ, DiorSkin Star, Dior

Η μπεζ απόχρωση: Είναι ιδανική για να καλύψετε τις μελανιές και τα σημεία που έχουν κάτι από τους τόνους του γαλάζιου, όπως ας πούμε οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Η πράσινη απόχρωση: Καμουφλάρει απόλυτα τις κοκκινίλες και τις ουλές που έχουν δημιουργηθεί από τα φαινόμενα της ακμής, προσφέροντας όσο πιο διάφανη επιδερμίδα γίνεται.

Η ροζ απόχρωση: Οι διχρωμίες που απλώνονται σε μια γκρι απόχρωση στην επιδερμίδα σας και οι λεκέδες, κρύβονται θαυμάσια κάτω από το χρωματικό πέπλο στους τόνους του ροζ, δίνοντας στο δέρμα σας περισσότερο φως.

Tip: Χρησιμοποιήστε compact powder κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι η καλύτερη κίνηση για να διορθώσετε την όψη του προσώπου σας στα σημεία που εμφανίζεται λιπαρότητα, αντί για μέικ-απ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.