Το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά;

Το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά;

Σε περιόδους με έντονη δραστηριότητα ή αν έχετε αρχίσει  γυμναστήριο, αναρωτιέστε εάν λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα τα καταστρέψετε ή θα γίνουν πολύ εύθραυστα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το υπερβολικό λούσιμο, με προϊόντα έντονης δράσης ή προϊόντα για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, μετά από ένα χρονικό διάστημα υπάρχει πιθανότητα να διαφοροποιήσει τη δομή της τρίχας, αλλά όπως λένε οι ειδικοί, αυτός δεν είναι λόγος να ανησυχείτε, γιατί τα περισσότερα σαμπουάν έχουν ειδική φόρμουλα για συχνό λούσιμο.

Για τέλεια αποτελέσματα να θυμάστε:

  • Μην ρίχνετε ποτέ το σαμπουάν κατευθείαν πάνω στα μαλλιά, αλλά διαλύστε το πριν με λίγο νερό, στην παλάμη σας.
  • Για να είναι τα μαλλιά σας λαμπερά, να θυμάστε ότι το τελευταίο ξέβγαλμα γίνεται με κρύο νερό (της βρύσης).
  • Τα βρεγμένα μαλλιά χάνουν μέχρι και 20% από την ελαστικότητά τους. Γι’ αυτό, μετά το λούσιμο, στραγγίστε το περιττό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια καθαρή πετσέτα. Μην τρίβετε ποτέ πολύ δυνατά τα μαλλιά σας!
  • Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε το στέγνωμα των μαλλιών σας με το σεσουάρ είναι όταν θα έχει απορροφηθεί τουλάχιστον το ½ της υγρασίας τους στην πετσέτα.
  • Πάντα με το σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία, προσπαθήστε να μην το κρατάτε για πολλή ώρα στο ίδιο σημείο. Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε όσο πιο απαλά μπορείτε τις βούρτσες, για υγιή και λαμπερά μαλλιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε συχνά «ισιωτική μηχανή», διαλέξτε μία με κεραμικές εστίες για να μην καταστρέφετε τα μαλλιά και σε τακτά διαστήματα βάζετε μια μάσκα ή μια ενυδατική και μαλακτική κρέμα.
  • Οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα μαλλιών, που ανταποκρίνονται αποκλειστικά στον τύπο σας, από το λούσιμο μέχρι το styling.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.