Μαλλιά με όγκο

Μαλλιά με όγκο

Σε έρευνες που διενεργούνται κατά καιρούς, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες γυναίκες αυτό που επιθυμούν για τα μαλλιά τους είναι περισσότερος όγκος και «σώμα». Ας δούμε μερικές απλές κινήσεις για να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η επιθυμία για όγκο είναι από τις σημαντικότερες ανάγκες που εκφράζουν έντονα οι Ευρωπαίες καταναλώτριες. Ακόμη και οι ψυχολόγοι έχουν δείξει ότι τα μαλλιά με όγκο είναι ένα από τα στοιχεία που τονίζουν τη νεότητα και τη γοητεία. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο ότι πολλές γυναίκες θέλουν να έχουν πλούσια μαλλιά.
Το θέμα ότι οι Ευρωπαίες επιθυμούν μαλλιά με όγκο είναι ένα επίτευγμα αρκετά δύσκολο. Κι αυτό, γιατί τα μαλλιά των λευκών γυναικών είναι συνήθως αρκετά λεπτά και με πολύ μικρότερο πάχος (πολύ λεπτότερα από τα μαλλιά των γυναικών της Ανατολής για παράδειγμα). Ακόμη και αν δεν ακούγεται τόσο σημαντικό, τα μαλλιά των λευκών γυναικών δεν μπορούν να συγκρατήσουν εύκολα το ίδιο τους το βάρος. Έτσι τείνουν να πέφτουν βαριά, κατευθείαν από τη ρίζα.

Σαμπουάν και γαλάκτωμα:

Η πρώτη κίνηση είναι να επιλέξετε μια σειρά για το λούσιμο που να ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη σας. Υπάρχουν πολλές μάρκες που διαθέτουν ειδικές σειρές σαμπουάν – γαλάκτωμα – μάσκα που περιέχουν συστατικά, τα οποία ενισχύουν τον όγκο των μαλλιών.

Προϊόντα styling:

Επιλέξτε προϊόντα styling που περιέχουν στη σύνθεσή τους πρωτεΐνες, κατά κύριο λόγο πρωτεΐνες σταριού, σόγιας και μεταξιού. Οι πρωτεΐνες είναι ευεργετικές, γιατί καθώς τα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη (η οποία είναι επίσης πρωτεΐνη), όταν έρχεται σε επαφή με μια άλλη από τα ανάλογα προϊόντα ενώνονται αυξάνοντας έτσι τον όγκο των μαλλιών. Όμως, θα πρέπει να μην το παρακάνετε, επειδή τα μαλλιά σας όταν εκτίθενται υπερβολικά σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να γίνουν πιο εύθραυστα.

Τα μυστικά του στεγνώματος:

Αφού έχετε λουστεί και σκουπίσει με πετσέτα τα μαλλιά σας, ψεκάστε στις ρίζες ένα ειδικό σπρέι για όγκο. Στη συνέχεια αρχίζετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας από εμπρός προς τα πίσω ανά τούφα. Ενισχυτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρογγυλή βούρτσα κατά προτίμηση από φυσική τρίχα, στεγνώνοντας και βουρτσίζοντας από τη ρίζα προς τις άκρες και με φορά προς τα πάνω, ανασηκώνοντάς τα. Ένας άλλος δοκιμασμένος τρόπος είναι να σκύψετε το κεφάλι και να φέρετε τα μαλλιά όλα προς τα κάτω. Στεγνώνετε με την ειδική φυσούνα του σεσουάρ και έχετε… εγγυημένα αποτελέσματα.

Δείτε Επίσης
Μερικά έξυνα κόλπα για πυκνά μαλλιά, χωρίς extensions!

Μήπως να θυμηθείτε τα ρόλεϊ;

Ευτυχώς για μας, έχουμε τώρα τα θερμαινόμενα ρόλεϊ, τα οποία αποδεδειγμένα ενισχύουν τον όγκο των μαλλιών. Τυλίξτε τις τούφες στην κορυφή του κεφαλιού και τα αφήνετε για περίπου 10 με 15 λεπτά. Θα τυλίξετε τα μαλλιά σας ενόσω είναι ακόμη υγρά για να μην αφυδατώσετε την τρίχα τους. Μια ακόμη συμβουλή είναι να τα τυλίξετε σφιχτά και ψηλά και στη συνέχεια, όταν τα αφαιρέσετε, χτενίστε τα με τα δάχτυλά σας, τινάζοντας προς τα έξω και προς τα πάνω. Συγκρατείστε τα με μια λακ για όγκο και φυσικό κράτημα.

Το κατάλληλο κόψιμο:

Αν θυσιάσετε λίγο από το μήκος των μαλλιών σας, ο όγκος αυξάνεται. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε μια κουπ με διαφορετικά μήκη μαλλιών. Συζητήστε το και με τον κομμωτή σας. Ιδιαίτερα, αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και μακριά, δεν έχετε… άλλες ελπίδες.

Βαμμένα μαλλιά:

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά η βαφή χαρίζει επιπλέον όγκο στα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί η αμμωνία αλλά και το οξυζενέ που περιέχουν οι βαφές μαλλιών, ανοίγουν τα λέπια της τρίχας για να διεισδύσει το χρώμα στο εσωτερικό της. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται και το σώμα και ο όγκος. Τα ίδια αποτελέσματα έχετε ακόμη και με τις ημιμόνιμες βαφές. Ενώ αν δεν επιθυμείτε να βάψετε τα μαλλιά σας για χάρη του όγκου, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ανταύγειες. Θα εξασφαλίσετε εκτός από όγκο και όμορφη λάμψη.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.