Μάσκα μαλλιών πριν ή μετά το λούσιμο;

Μάσκα μαλλιών πριν ή μετά το λούσιμο;

Η περιποίηση των μαλλιών είναι απαραίτητη όπως ακριβώς του προσώπου. Και η μάσκα μαλλιών είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα για όμορφα, στιλπνά και υγιή μαλλιά. Πώς τη χρησιμοποιούμε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πρέπει να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της τρίχας μας και να στοχεύουμε στην ενυδάτωση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται παραπάνω λόγω θάλασσας, έκθεσης στον ήλιο αλλά και καθημερινού styling, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα.

Η μάσκα είναι ουσιαστικά το προϊόν που μπορεί να ενυδατώσει, να θρέψει την τρίχα σε βάθος. Αν ρωτήσετε τον κομμωτή σας θα δείτε ότι θα σας προτείνει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ωστόσο μόνες σας πρέπει να αξιολογήσετε την ποιότητα των μαλλιών σας και ιδιαίτερα τις άκρες-αυτό είναι το σημείο που δείχνει πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά-και αν χρειαστεί να κάνετε μάσκα ακόμα και 2 φορές την εβδομάδα.

Πότε και πώς την εφαρμόζουμε;

Ξεκινάμε με το πρώτο βήμα που είναι το λούσιμο των μαλλιών. Εφαρμόζουμε και conditioner για να ξεμπλέξουμε τις άκρες και παράλληλα να προσφέρουμε έξτρα ενυδάτωση.

Ξεβγάζουμε καλά, μέχρι να πιάνουμε τα μαλλιά μας και να μη γλιστράνε, διαφορετικά η λιπαρότητα θα εμφανιστεί άμεσα. Παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε ελαφρώς παραμένοντας νωπά.

Δείτε Επίσης
Beauty pijama party!

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από τη μάσκα και την εφαρμόζουμε από τις άκρες μέχρι τις ρίζες. Πάμε κατά μήκος της τρίχας, με έμφαση στις άκρες και εφαρμόζουμε τη μάσκα σε κάθε τούφα ξεχωριστά, κάνοντας απαλό μασάζ. Δεν ξεχνάμε ότι οι άκρες χρειάζονται περισσότερο προϊόν από τις ρίζες.

Τυλίγουμε τα μαλλιά με μία βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία-οι ειδικοί προτείνουν minimum 10 λεπτά.

Τέλος ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας και απολαμβάνουμε λεία και λαμπερά μαλλιά.

Επιπλέον συμβουλές

  • Σε γενικές γραμμές οι μάσκες μαλλιών εφαρμόζονται 1 φορά την εβδομάδα, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες οι ειδικοί προτείνουν κάτι διαφορετικό.
  • Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας τείνουν να λαδώνουν εύκολα, καλό θα είναι να εφαρμόζετε μάσκα σε πιο αραιά διαστήματα.
  • Αντίθετα, αν έχετε βαμμένα και ξηρά μαλλιά μπορεί να είναι απαραίτητο να την απλώνετε μια φορά την εβδομάδα, επιλέγοντας ένα κατάλληλο εξειδικευμένο προϊόν.
  • Υπάρχουν μάσκες μαλλιών που χρειάζεται να τις αφήσετε να δράσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φορέσετε ένα σκουφάκι του ντους και μια πετσέτα για να μην λερώσετε το μαξιλάρι σας, αλλά και να βοηθήσετε τη μάσκα να δράσει βαθύτερα.
  • Ο λόγος είναι πως η θερμότητα που δημιουργείται φορώντας το σκουφάκι και την πετσέτα, βοηθάει τα λέπια της τρίχας να απορροφούν καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας μαλλιών.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.