Εφαρμόζοντας τέλεια τη μάσκα στα μαλλιά μας!

Εφαρμόζοντας τέλεια τη μάσκα στα μαλλιά μας!

Η αναζήτηση για την κατάλληλη ενυδατική μάσκα είναι τόσο σημαντική για τα μαλλιά μας, όσο και για το δέρμα μας. Ενώ τα conditioners θα έχουν πάντα τη θέση τους, η μάσκα μαλλιών είναι η απόλυτη επιλογή, αν θέλουμε να έχουμε αληθινά φροντισμένα και όμορφα μαλλιά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες, είναι ότι αγοράζουμε μάσκα με βάση το είδος των μαλλιών – λιπαρά, ξηρά, κανονικά ή  βαμμένα – αντί για την υφή τους, δηλαδή, αν έχουμε λεπτές ή πιο χοντρές τρίχες, αν τα μαλλιά μας είναι ίσια ή σγουρά.

Η υφή των μαλλιών μας (ανεξάρτητα από το αν έχουμε βαφή ή όχι) έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την ποσότητα της ενυδάτωσης που χρειάζονται. Οι μάσκες είναι καλύτερες για πλούσια μαλλιά που χρειάζονται και περισσότερη υγρασία, ενώ η περιποίηση με έλαια είναι πιο αποτελεσματική στην ενυδάτωση των πιο λεπτών και αδύναμων μαλλιών, λένε οι ειδικοί κομμωτές.

Μία ακόμη πολύ σημαντική συμβουλή είναι ότι δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τη μάσκα πολύ κοντά στις ρίζες, ειδικά αν θέλουμε περισσότερο όγκο.Περιορίστε την εφαρμογή της μάσκας από το σημείο που νοητά ξεκινά μία χαλαρή αλογοουρά.

Δείτε Επίσης
Άγρια, ατίθασα, ξηρά μαλλιά; Ακολουθήστε 12 απλά βήματα για την απόλυτη υφή!

Αν έχετε λεπτά μαλλιά, αντιστρέψτε την καθιερωμένη τελετουργία. Δηλαδή, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε την ενυδατική μάσκα πάνω σε βρεγμένα μαλλιά και στη συνέχεια να λουστείτε με το σαμπουάν σας. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζετε θρέψη στα μαλλιά, αλλά τους δίνετε και περισσότερο όγκο, κι αυτό γιατί το ξέπλυμα με νερό μόνο, δεν μπορεί να αφαιρέσει και τα παραμικρά υπολείμματα της μάσκας.

Και κάτι ακόμη: Όπως με όλες τις θεραπείες, δεν πρέπει να το παρακάνετε!  Εφαρμόστε τη μάσκα σας δύο φορές την εβδομάδα για δύο εβδομάδες για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας, σε λαμπερά και υπέροχα!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.